Tuesday, September 3, 2013

Vykort från Schweiz


Tänkte visa lite bilder från vår lilla road trip som vi gjorde i lördags. Vi besökte vattenfallen i Schaffhausen (kunde inte låta bli att skoja till det och kalla det för Tjafshausen). 

Schaffhausen ligger den allra nordligaste spetsen på Schweiz. Vattenfallen är inte de största i världen men de största i Schweiz. De var hur som haver maffiga och vackra. Jag måste säga att jag instämmer i att Schweiz nog är en av de vackraste länderna i världen. Detta landskap och dessa vyeer som man har här är ju helt otroliga. Som ett vykort!

Jag och C åkte dit med våra svenska kompisar Frida och Helen. En liten svenne roadtrip.


Lite Niagarafalls över vattenfallen här. Båtturer som lägger till precis vid foten av fallen och där man sedan kan bestiga klippan precis bevid fallen. Förmodligen coolt och väldigt blött. Vi skippade detta och tog istället en tur via en led som gick runt vattenfallen så att man kunde insupa vyn från alla vinklar. 


Det är otroliga mängder med vatten som dånar ner mot klipporna. Tycker att det är coolt hur denna klippavsats lämnats kvar då vattnet har erroderat bort resten av klipporna runt omkring. Det blir en häftig formation.


Vi gick runt fallen och över denna vackra bro upp mot borgen som ligger på den högra klippan. 


Utsikt med glasspaus från borgen. Förutom att vattenfallen i sig är imponerande så är färgen på vattnet magiskt vacker den också. Svårt att både slita sig och svårt att sluta fota.

Vi fick njuta av en underbar dag med vackert sommarväder. Så pass varmt och skönt att det blev glass paus till och med. 


4 comments:

Jane said...

Härligt med en utflykt, och vilken tur ni hade med vädret. Här ösregnade det typ hela helgen nästan.
Kram!

Miss Marie said...

Wow, vilket ställe! :)

Desiree said...

Jane, tack. Trist att ni hade en regnig helg. Här var det fint hela helgen. Hoppas på att det blir det nästa helg också.
Kram!

Marie, ja super coolt och sååå vackert!

Suzesan said...

Färgen på vattnet är ju alldeles underbar.
Vatten vatten vatten. Älskar jag. Livligt är skönt. Gillade den där formationen.

Kram
/Susanne