Monday, November 18, 2013

En fyrbent vän och en regatta


Vi har haft hand om den här lurviga filuren denna helgen medans hans matte och husse varit på bröllop i norra tyskland. Chipotle, 9 år, och en äkta mix blandning. Det har gått riktigt bra med tanke på att vi ännu inte känner varandra så väl. Han pratar mycket med olika läten, mycket vi ännu inte fattar. Vi har fått gå en hel del i helgen. C har gått mer än mig då han även tagit första morgon promisen samt sista kvälls promisen.

 I lördags gick vi hela vägen ner till stan (en promenad på ca 30 minuter) och kollade in regattan i rodd som gick av stapeln här i Rhen. Rätt kul att kika på faktiskt. Många team från olika länder tävlade om prispengarna på ca 150,000 kr till första pris vinnaren. Sträckan var 6.4 km med start och mål på samma ställe. De var därmed tvungna att köra en vändning längre upp.

 Här radade båtarna upp sig som var på tur inför sin start. Racet kördes på tid för varje båt och det var ca 80 båtar och team som deltog.

 8 roddare i varje båt och sedan en kapten som ropade och peppade. Både team med män och kvinnor deltog. Många av kaptenerna var tjejer även för killbåtarna. Men hu så kallt det såg ut att ro i kortbyxor. Det var ingen varm och skön novemberdag direkt.

 Vi gick upp på en annan bro och fick en annan vy över deltagarna.

Det har varit en väldigt lugn helg eftersom vi varit hundvakter som sagt. Nu känner vi dock Chipotle lite bättre till nästa gång och det borde inte vara några problem att åka på någon liten utflykt med honom heller. I söndags tog vi en långpromenad i skogen vilket var väldigt skönt både för två och fyrbenta. Vi har även fixat iordning altanen inför vintern. Tagit upp trätrallen och borstat rent under vilket verkligen behövdes. Nu får trätrallen stå uppställd och vi köper en pressäning till den och ute soffan. 

Idag lyser solen så det gäller att passa på att njuta för det ska komma in riktigt ruskväder med kyla under veckan.

6 comments:

eastcoastmom said...

Visst är det intressant att vara hundvakt nån gång! Vi var hundvakt några gånger, innan vi hade katt, i CT. Det var till världens mest väluppfostrade labrador, så det funkade jättebra. MEN jag är nog ingen hundmänniska i alla fall.
Tycker också det ser kallt ut med rodden i shorts...

Desiree said...

Eastcoastmom, jag skulle gärna ha hund om man hade gott om tid. Känner nog att det skulle bli för stressigt med att hinna med promenader om jag skulle jobba, träna, och göra mycket annat som måste hinnas med i vardagen. Jag älskar hundar men visst kräver det en del också. Man blir också bunden då det gäller resor om man antigen inte känner någon som ställer upp eller betalar för bra hundpansionat.
Kram!

Annika said...

Fina Bilder.
Jag har aldrig varit hundvakt. Det skulle vara intressant, tror jag.
Visst brukade ni vara hundvakter i AL också?
Jag är inte heller ngn hundmänniska, men jag tror att det skulle vara intressant, och nyttigt, att vara hundvakt.
Kram!!

Desiree said...

Annika, jepp vi brukade ofta vara hundvakter åt Sadie i Alabama som är våra grannar och goda vänners hund. Hon är fortfarande vår stora favorit. Hundar har stora personligheter. Vi undrade lite över när han skulle vakna på helgmorgonen och om han var tvungen att gå ut på en gång då eller hur det skulle bli. Han ville gärna att vi (hela flocken skulle vara sammlade hela tiden). När vi kom hem tittade han på oss och undrade liksom vad som skulle hända härnäst. Vi var själva helt slut efter att ha promenerat i 3 timmar och tänkte att vi ska vila, vet inte vad du ska göra men vi kan inte bjuda på mer underhållning nu.
Sadie hade vi lite problem med först i AL då hon inte alltid var riktigt rumsren. En annan gång passade vi en annan hund också i Alabama som hämnades då han kände att han blev lämnad på något sätt och då kissade han på heltäckningsmattan. Han brukade liksom köra hämdkiss hade hans matte och husse redan berättat innan om. Inte så kul.
Kram!

Anne-Marie said...

Visst är det roligt att vara hundvakt. :) Jag har varit det rätt många gånger för två olika hundar och då bodde jag hos hundens "föräldrar". Nu var det ett tag sedan men det är alltid trevligt att ha litet hundsällskap.
Ni verkar ha fått mycket motion. ;) Hundar har otroligt mycket personlighet och känslor precis som människor har.
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, ja absolut kul att vara hundvakt emellanåt. Jag minns att du skrivit på din blogg ibland då du varit hundvakt tidigare. Det är trevligt.
Visst har de stor personlighet :-)
Kram!