Friday, November 1, 2013

Trick or Treat in Switzerland


Yeeees!!!! Så nöjd med gårdagens Halloween. De kom!!! Vi fick flera gäng med trick or treaters som ringde på dörren. Små söta prinsessor, monster och minispöken. Underbart! Området såg så himla fint ut när grannarna tänt sina pumpor som de karvat. Kul att faktiskt bo i ett område med en hel del Halloween spirit. Men jag tror att detta område tillsammans med några andra runt om här i Basel är ganska unikt. Halloween är nog inget som egentligen firas så mycket bland Schweizare överlag. Men jag uppskattar naturligtvis att vi råkar bo i just ett sådant område som firar. Våra amerikanska vänner kom över med sina båda tjejer som var överlyckliga över att få köra lite trick or treat här.


Vi hade laddat med massor av godis och satt både nervösa och förväntansfulla och hoppades på att det skulle plinga på dörren. Ville inte behöva smaska upp allt detta själva. Vi har blivit av med en hel del men det finns fortfarande ganska mycket kvar. 


Ställde ut min stora IKEA tomtelyckt tillsammans med våran lilla piratpumpa. Tyvärr blev det inte tid till att karva så denna fick duga.

Fina pumpor som våra grannar karvat och andra dekorationer. Härlig stämning med många glada gäng av barn som sprang omkring och körde sina trick or treat rundor.


Ikväll bär det av till vinmässan med vänner. Perfekt sätt att starta helgen på.

Trevlig Helg!

8 comments:

Jane said...

Vad kul att ni fick lite besök! Vi hade 4-5 grupper som kom..men vi var nog de enda som hade pumpor ute och lite dekoration så ryktet spreds sig väl snabbt!

Ha det så kul på vinmässan!
Kram

Annika said...

SÅ glad att ni fick fira Halloween som det ska firas.
Underbart!
Här började det regna MITT under prime time. TYPISKT.
Jag räknade att vi hade 17 barn. Inte mer än så.
OCH då räknade jag inte Karolinas kompisgrupp.
Trist med regnet.
Men vi hade trevligt ändå, och jag fick otaliga komplimanger för min trädgård. DET uppskattar jag.
Ha så jättekul på vinmässan!!
KRAMAR!!!

Desiree said...

Jane, ja superkul att det faktiskt kom ett gäng. Det hade jag inte räknat med men hoppades. Kul att ni också fick några tick or treaters. Kanske fler kör med pumpor och dekorationer i ert område till nästa år. Kan tänka mig att Emily tyckte det var kul ändå.
Krmar!

Annika, åh neeeej vad trist med regnet som drog ner antalet besökar nu när du hade laddat så och fått till en sådan perfekt Halloween stämning. Men det var ju trots allt inte illa med 17 besökare och de som kom samt ni hade säkert kul och njöt. Det är det viktigaste. Nu ska jag in på din blogg och kika på alla fina och coola foton.
Kram!

Lotta said...

Toppenfint! Massar av Halloweenkänsla och så roligt att det kom ett gäng. Vi fick också besök trots att vi kom hem ganska sent ;)

Låter perfekt att börja helgen med vinmässa. Här packas det inför Istanbul och intas ett glas vin (eller två) samtidigt :-)

KRAM vännen!

Lotta

Anne-Marie said...

Mysigt att ni fick besök och det ser verkligen fint ut med de upplysta pumporna och andra prydnaderna.
Ni verkar bo i en riktigt internationell del av Basel.
Hoppas att vinmässan var trevlig.
Ha en fin helg! Kram!

Desiree said...

Lotta, ha det toppen i Istanbul som sagt. Det är en stad som är på min önskelista att besöka någongång. Fota mycket!
Kram!

Anne-Marie, jag är överlycklig över att vi faktiskt fick ett gäng med trick or treat:are som kom. Jättekul!
Ha en fin helg.

Kattas Betraktelser said...

Roligt att ni fick ihop en Halloween fest! Kul att de kom och härliga bilder du bjuder på! Kram

Desiree said...

Katta, tack. Ja det var kul att det blev lite Halloween firande.
Kram!