Tuesday, November 5, 2013

Skymningsljus vid Floden


Skymingsljus, det där sista ljuset innan det blir riktigt mörkt är magiskt. Magiskt för oss alla som älskar att fota. Vi hade flera fina klara vackra höstdagar förra veckan och jag passade på att ta med mig kameran ner på stan och fånga lite av höstmässan i skymningsljuset. 

Det stora Parishjulet som står på torget vid stora katedralen är lite av symbolen för höstmässan. Basels höstmarknad är faktiskt den äldsta marknaden i Schweiz. I år är det 543:e upplagan som går av stapeln då höstmässan firades för första gången 1471. Det är också den största höstmarknaden av sitt slag i området mellan Milano och Stuttgart. Ganska coolt.


 Mitt Basel blir ännu finare en sådan här klar och vacker höstkväll. Så glad att jag hann fram precis för att fånga just detta. 


Har inte själv åkt detta Parishjul men kanske borde. Man borde ha finfin utsikt från toppen. Jag är inte mycket för nöjesåk av olika slag men just Parishjulen kanske man borde åka med tanke på utsiken.


Höstmässan andas helt annan stämning så här kvällstid. Jag är glad att jag tog mig ner på stan och fick uppleva detta. Folk roar sig med alla möjliga åk, med att äta brända mandlar, choklad, korvar eller osträtter. Man köper lotter, åker olika åk, skratt och glada rop, musik. Här råder festlig stämning. Marknaden är utspridd på olika delar av stan. Min favoritdel är dock stånden med hantverken och de små bodarna med kryddor och andra specialiteter som ligger bakom universitetet. Detta är sista veckan för höstmarknaden så kanske borde jag gå dit och ta ett litet varv igen någon dag denna vecka. 

9 comments:

Annika said...

Exakt, The Magic Hour!! Jag har tom en app på min lur som talar om när den timmen börjar, haha!
Det är verkligen det bästa ljuset för oss fotonördar-
Skymning och gryning.
Underbart fina bilder av pariserhjulet. WOW!!
Ja, om du törs och inte är höjdrädd tycker jag absolut du ska åka pariserhjulet. Du förstår vilken utsikt.
SÅ mysigt med höstmässan, och dess marknad. Sen kommer väl julmarknaderna. OOO vad härligt!!!
Kramar!!!

Miss Marie said...

Så vackert!

Anonymous said...

Åh, vad härligt med floden och skymningsljuset! Och mysigt med höstmarknad! Min svägerska kommer kanske från Spanien i december och då ska vi försöka att få tid att besöka julmarknaden inne i centrala Bryssel. Problemet med julmarknader är ofta att man fryser ;-) men då får man väl dricka lite "vin chaud" (varmt vin, inte lika gott som glögg, men men).
Kram från ett grått och regnigt Bryssel

Desiree said...

Annika, tack. Visst att du skulle gilla och uppskatta just detta ljuset och dessa bilder. Jo, faktum är att jag är lite höjdrädd så det kanske inte är en så bra idé trots allt. Får se om jag vågar.
Kram!

Marie, tack.

Petchie, höstmarknaden är jättefin och en riktigt gammal tradition också som sagt. Jag tycker absolut ni ska besöka någon julmarknad då din svägerska kommer. Ja lite glögg, gluwine wller vin chaud är ofta toppen då man behöver värma sig lite. Sedan får man klä sig ordentligt och hålla tummarna för att vädrets makter är med en. Här är det också regnigt och höstlikt idag.
En stor kram till dig.

Charlotta Hemert Ljungblad said...

WOW, vilka galet fina bilder! Men de där Parishjulet, hu! Säger jag som är löjligt höjdrädd :=)

Marina said...

Jätteläckra bilder!!

Anne-Marie said...

Häftiga kvällsbilder! Och Pariserhjulet är verkligen fint.
Jag kan inte åka några nöjesparksåkningar alls - blir yr och är höjdrädd. Men det är säkert en fantastisk utsikt från just Pariserhjulet.
Kram!

Anonymous said...

Underbara bilder! Jag är glad att du hann fram och fota detta med :-)
Stor kram!

Desiree said...

Charlotta, åh tack så mycket. Hi hi då är det alltså inte bara jag som är höjdrädd. Parishjulet kanske inte är så smart idé trots allt.
Kram!

Anne-Marie, tack så mycket. Jag är nog ganska lik dig. Åker i princip inget på nöjesparker utan roas av annat istället.
Kram!

Christina, tack vad kul att du gillade bilderna! Jag är också glad att jag dels tog mig omaket att cykla ner på stan igen och faktiskt hann fram i tid.
Kramis!