Friday, November 29, 2013

Glitter och juleljus

Från Happy Thanksgiving till glad första advent som är på söndag redan. Den grå, kyliga och våta november vinkar jag gärna hejdå till nu och välkomnar december med glitter, ljus och festyra.

Vi njöt av en fantastiskt god Thanksgiving middag igår. Det blev dock en seeeen kväll. Middagen påbörjades inte förräns kvart över tio! Så vi var inte hemma och i säng förräns 2 på natten. Lite väl sent för en torsdagkväll med vanlig vardag nästa dag. Men gott och trevligt var det som sagt.

Lite lätta snöflingor yr i luften och liksom sätter sitta touchen på jul och adventsdekorationerna i området. Jag känner mig laddad och klar. Har tagit fram ljusslingorna och mina adventstjärnor. 


Det säljs just nu otroligt mycket fina adventskransar som dessa i butikerna här. De ser jättefina ut. Vi kör med stjärnor i fönstrena som jag har hängt upp istället för de vanliga svenska ljusstakarna. Det finns nämligen inga fönsterbrädor att ställa vare sig adventsstakar eller blommor på här. Samma sak här som i USA alltså. Man ställer inte prydnader vid fönstrena. Mig gör det inte så mycket.


Gick förbi torget här omdagen och där fanns det också många fina adventskransar med granris och äpplen. 


Det har varit full fart på stora shopping och gågatan här senaste två veckorna. Det har pysslats ofantligt mycket med att få upp julbelysningen. Igår tändes den kl 18:30. Basels borgmästare höll sitt traditionella jultal och sedan tänder man julbelysningen i hela staden. Lite högtydligt nästan. Igår 18:30 öppnade också stadens julmarknad. Den kommer att pågå nu fram tills julafton. Något som jag gärna ser fram emot att besöka.


 Kylan gör att alla de där sista bladen som hängt kvar på träden nu släpper. De yr i luften och landar i drivor på marken nu. Vackert och lite sorgligt att den där sista färgklicken nu lämnar oss då mörker och kyla tar ett starkare grepp.

Önskar er alla en superskön helg och en riktigt fin första advent.

8 comments:

eastcoastmom said...

Cool, det ser ut som en grön heltäckningsmatta!

Jane said...

Tänk, jag glömde helt bort igår att det var Thanksgiving! jag som t.om. var på en bondgård och beställde en kalkon till julen...
Tog faktiskt en liten tur på en av julmarknaderna i går, SÅ mysigt. Har nästan fått upp alla juldekorationer hemma. Nästan!

Fina kransar, måste säga, att Tyskland har kommit i fatt tiden och numera finns det en hel del fina adventskransar här och julpynt.
Ha en supermysig 1 advent!
Kram

Miss Marie said...

Jag saknar alla julmarknader i München! Så mysigt ju! Hoppas du får lite glühwein i helgen! :)

Lotta said...

Påminner mig om julmarknaderna i Wien också! Choklad, adventskransar och stora pepparkakshjärtan...

Härligt att ni hade en trevlig och god Thanksgiving! Vi med, oj vad mätta vi blev. Ingen orkade äppelpajen förrän långt senare.

KRAM och trevlig helg!

Lotta

Desiree said...

Eastcoastmom, ja det har du rätt i. Det rasade ner drivor med blad. Hela luften fylldes med blad som yrde ner nu när kylan kom. Vackert var det.
Kram!

Lotta, hi hi klassiskt det där med att man alltid äter tills man själv känner sig som en stuffed turkey på Thanksgiving. Glädjer mig att ni fick en fin och trevlig Thanksgiving ni också.
Kram!

Marie, det förstår jag. Jag ser verkligen fram emot att både besöka den i Basel sedan åka till andra närliggande tyska och franska städer och besöka några av deras julmarknader också.
Kram!

Jane, då får ni njuta av en julkalkon istället för en Thanksgiving kalkon. Tycker de är fina dessa adventskransar. Låter nice att du redan hunnit fixa det mesta av julprydnaderna. Mina ljusslingor är på plats nu så det känns toppen.
Kram!

Anne-Marie said...

Vilka vackra kransar som säljs hos er. Jag vågar aldrig sätta upp någon krans utomhus eftersom den med all säkerhet skulle blåsa bort när våra oväder drar in med starka vindar.
Ser att du förberett med ljus och annat fint lagom till advent.
Jag skall ta fram min fina adventsljusstake på söndag. Det är allt jag har men den sprider också stämning.
Kram!!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, hoppas att ni hade en alldeles underbar TG! Idag är det ju 1a advent och Göteborg firar med rena rama vårvädret :=) Nåväl, lite julmat och julmusik ska nog kunna råda bot på det :=) Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, jag hoppas du får en fin första advent med adventsljusstaken. Ja det är väldigt fina kransar de binder här. Speciellt dem som säljs på marknaden är otroligt fina.
Kram!

Charlotta, jag tror nog att julmat och julmusik säkert får dig i rätt stämning även om det är varmt för årstiden. Hoppas du fått en riktigt trevlig och god första advent.
Kram!