Thursday, November 14, 2013

Torsdags Mix

En liten torsdags update är ju aldrig fel så vi kör. 


Citrustider, hejhej. Gärna för mig. Nu säljer de stora nätpåsar med clementiner. Så gott! Tycker de är bra på att köra variation på frukt efter säsong här. Migros tar vara på det som är aktuellt och kör frukt och grönt som är rätt för säsongen. Plus för detta.


Men det finns fortfarande gott om äpplen och päron. Vi köpte en låda med 6 kg äpplen för 2 veckor sedan. De är slut nu, vi har lyckats mumsa i oss 6 kg. Vi gillar äpplen kan man säga.


Nu är det mer blad på marken än kvar på trädkronorna. Kylan håller i sig. Snart dags att sätta på dubbdäcken på cykeln. I nästa vecka varnas det för snöblandat regn. Fryser vid blotta tanken. Låter väldigt väldigt oskönt.

Skööönt med golvvärme. Love it! 

Influensavaccin fixat. Känns väldigt skönt speciellt som vi ska åka till Florida annadag jul. Inför den resan vill jag INTE bli sjuk. Lite extra stolt att jag fixade att både beställa tid och sedan gå dit och köra allt på tyska.

Vi bor ju i ostarnas förlovade land. Försöker att ta vara på detta och se till att prova nya ostar med jämna mellanrum. Det är ju inte bara de Schweiska ostarna som står till förfogande utan även de franska och italienska. Även där har Migros ett underbart utbud att välja på.

Kalkonen inför vår Thanksgiving fest är beställd. C har hittat en kalkon i frankrike. Det blir betydligt billigare att köpa där. Han fick hjälp av en kollega med att skriva mailet på franska men nu är kalkonen beställd. Det där med storleken på kalkonen är viktigt. Flera har faktiskt råkat ut för att de beställt en för stor kalkon som sedan inte gick in i ugnen. Det vill vi inte råka ut för.


Dessa små vetegubbar av olika slag ser ju bara för söta ut eller hur? Några plain, några med vaniljkräm på magen och andra med socker på magen. Man kanske får köpa med sig en sådan här liten gubbe hem och prova honom. De kallas tydligen för Weckmann bullar efter den tyska musikern och kompositören Matthias Weckmann som levde på 1600-talet. Tack Jane för upplysningen.

Ha en fin torsdag allesammans. Här är det mulet idag med lätt dimma. Riktigt höstväder. En dag man gärna sitter inne med en stor mugg te.

8 comments:

Anna, Fair and True said...

Ser nästan ut som lussekatter om de hade varit lite gulare :)

Tog också influensavaccinet härom veckan, känns bra att gardera sig.

Annika said...

Ah, de var dem jag tyckte såg lite dirrrrtyyy ut på din instagram ;-)
Säkert jättegoda.
Härligt med alla goda frukter.
Jag kan lätt mumsa i mig 6 kilo äpplen också. SÅ gott!!
OST, så gott!!
Tacksam att jag bor i en del av USA där ostutbudet är stort. Du vet, Whole Foods, Wegmans, Harris Teeter, Fresh foods etc…
TACK för det.
DOCK knappast som hos dig, men det är det nog ingenannanstans i världen heller.
MUMS!!!
Kramar!!

Desiree said...

Anna, ja precis! Det tänkte jag också på då jag såg dem. Jag undrar dock om degen är söt eller eller om det bara är sockret ovanpå som ger sötma. Får kanske köpa med mig en hem och testa som sagt.
Ja känns väldigt bra att gardera sig. Jag har aldrig råkat ut för några biverkningar av vaccinet hittills. Jag betalar och tar det mer än gärna för att slippa influsensa eller åtmistonne råka ut för en mildare variant om olyckan skulle vara framme och man ändå får en släng. Nu ska vi ju dessutom resa med Calles föräldrar, syster, make och deras tjejer på långresa så då vill man absolut inte bli sjuk.
Kram!

Annika, hi hi och då visade jag inte de som jag själv tyckte var lite för dirrrtyyy. De fanns gubbar som bär på någon chokladpinne men det ser mest ut som om de blivit stuckna och dödade med chokladpinne istället. Du har det superbra som har så många bra matvaruaffärer där det säljs ost över disk. Då slipper man det torra ostsortimentet vi hade i södern. Stackars C fick äta Publix sharp cheddar i fyra år i sträck för det var den som smakade bäst/mest tyckte han. Men samma jävla ost i fyra år blir man rätt less på.
Kram!

Anne-Marie said...

Ni gillar äpplen helt klart. :) Jag tycker också om äpplen men kan nog inte äta riktigt så mycket. "One apple a day keeps the doctor away" lär det ju heta.
Tar faktiskt aldrig influensavaccin eftersom jag läst så mycket om vad som ingår i vaccinet nuförtiden att jag hellre avstår. Blev också riktigt sjuk i Sverige av ett slags vaccin - blev sjukare än vad jag skulle ha blivit utan vaccinet. Tror mer på att äta bra, ta tillskott, sova ordentligt osv.
Bullarna var ju för söta. Vore roligt att höra vad du tycker om du köper hem en gubbe.
Kram!

Anonymous said...

Helt klart är citrussäsongen på gång. Plötsligt börjar det lysa gult på träden i området. Härligt!

Anne said...

Haha, fnissar åt din kommentar här ovan. Stackars C som fick käka Publix cheddarost i 4 år. Jaaaa, det blir liksom lite tröttsamt i längden. Vilken skillnad mot hur ni har det nu, ostmeckat nr 1.
Som du kanske kommer ihåg bodde vi en gång för länge sen en termin i norra Florida. Det där du skriver om Publix och osten var kul även av den anledningen att det är hög igenkänningsfaktor. Precis så där hade vi det också, vi var helt äckligt trötta på maten och påläggen efter ett halvår så 4 år känns liksom mer än för länge...
Mina erfarenheter är från 2000, alltså rätt många år sen nu, men då fanns det absolut inget bra utbud i affärerna där. Jag vet inte hur det är idag, kanske det är samma sak. Eftersom du säger det var så taskigt i Alabama så sent som slutet av 2010-talet så är jag nästan böjd att dra slutsatsen att vissa delstater och håll i USA helt enkelt är så även 2013. Att det på vissa håll inte hänt så mycket.
Som Annika säger att de har det väl förspänt hos sig och bra ostutbud, det kan jag skriva under på här i nordväst också. Tycker det finns massor med utbud och HELT annorlunda mot hur jag upplevde Florida. Frågan som jag ställt mig är dock om det ÄR annorlunda eller om det bara är pga mina tdigare erfarenheter är så gamla nu, men eftersom du bekräftar att det var så uselt så sent som för nåt år sedan bara så tror helt enkelt det skiljer sig åt mycket i landet.
Kram!!!

Desiree said...

Anne-Marie, jag är inte rädd för vaccinet alls. Det råder en missuppfattning bland många att det är värre att ta vaccinet än att få flunsan men det är tvärtom. Det är större risker förrenat med att faktiskt insjukna i influensan. Jag tycker det vore så himla synd om man blev sjuk inför Florida resan. Tänk att de andra far medan man själv blir sängliggandes hemma. Något sådant hade jag aldig förlåtit mig för särskilt som det finns vaccin. Visst är det viktigt att äta bra, sova ordentligt osv men det är trots allt ett luftburet virus så jag tar inga risker.
Kram!

Anne, hi hi ja jag kan också ofta fnissa åt detta så här i efterhand. Nog kanske det har förändrats men ostdisken på publix är inte speciellt spännande. Här är det så mycket att botanisera bland att det är svårt att komma ihåg namnen på de man provat. Jag får gå och kika i ostdisken i Florida nu när vi reser dit i januari.
Kram!

Jane said...

Era Weckmanns ser godare ut än de som finns här. Inget socker här inte, bara ett körsbär ibland eller en pipa.
Ruggigt väder här också. Och det ska snöa nästa vecka!