Wednesday, November 13, 2013

Novembermys och Novemberrusk

What's up? Allt är väl men har inte kännt att jag direkt haft något att skriva om. Vi har njutit av en lugn och skön helg. Solen har äntligen kikat fram efter ett par dagar med ruskväder. Nu har även kylan slagit till. Vi har tagit in kumquat trädet från uteplatsen. Även min kartong med äpplen har jag tagit in nattetid. Det verkar till och med som om det kan väntas lätt snöfall under natten. Första minusgraderna för året är här. Sitter uppkrupen i soffan med tända ljus och en tjock gosig fleecehoodie på mig när jag skriver detta. 

Men dagen har varit fin och solig. En vacker höstdag med temperaturer på ca 8 plusgrader dagtid. Sådana här fina höstdagar är en njutning. Jag känner mig lyckligt skattad som får chansen att komma ut och njuta när solen visar sig istället för att sitta instängd på ett kontor. Gäller att ta vara på sådant här.

Dagens bild av floden. Till helgen ska det bli regatta här med tävlingsrodd. Hela 64 båtar deltar om första priset på ca 150,000 kr. Banan är relativt kort men det stora utmaningen är vändningen eftersom start och mål är på samma ställe och alla båtar startar sammtidigt.

Nu kör jag fulltös med höstmys. Nu är det tända ljus i mängder som gäller. Stora varma tekoppar, sitta i soffan och mysa med fleecefilten. November är en månad som kräver hög mysfaktor på alla sätt. Önskar att vi hade vår öppna spis som vi hade i Alabama. Men jag brukar krypa upp i soffan och tända många ljus istället. Nu är det tid för sköna filmkvällar, något vi brukar njuta av till helgen. Känner att man blir mer kvällstrött så här års. Inte lika pigg på att ge sig ut och hitta på saker på kvällarna.

Riktigt höstrusk väder var det i söndag. Kallt och blåsigt med ihållande och stunddtals kraftigt regn. Absolut inget man ville ge sig ut i i onödan. C hade anmält sig till en cykeltur så han tog mod till sig och gav sig ut. Jag cyklade ner till gymmet och gick på ett spinningpass istället. Provade också ett power yoga pass som visade sig vara riktigt bra. Resten av söndagen blev innemys. Jag passade på att baka lite. Hittade ett gott recept på pumpabröd som blev väldigt lyckat. 

I söndags var vi också hundvakt några timmar åt Chipotle. Vi ska vara hundvakt åt honom igen till helgen då hans matte och husse ska på bröllop. Trivsamt med en lånehund. Han är 9 år men otroligt pigg ändå. Vi tyckte det var en god idé att han skulle få bekanta sig lite med vårt hem då han ska bo här kommande helg.


Plockade blommor i lördags. Stannade till på ett självplockningsfält och fick med oss denna fina bukett hem. Sista slutspurten då det gäller blomplock känns det som. Finns inte mycket kvar att plocka och köldknäppen som kommit nu förmodligen gjort slut på det sista.

Lördag eftermiddag var en fin dag och vi kände inte för att köra hem direkt då vi var klara med våra andra ärenden. Bestämde oss för att köra runt lite på upptäcksfärd. På vägen hem konstaterade vi att det är precis sådana här små upptäcksfärder vi gillar att göra ibland. Vi trivs väldigt väl i och med vår bil. Att inte ha bil och sådana här möjligheter finns inte med på vår livskarta. 


Hörrni, det lackar mot jul med stormsteg och det märks här i Basel. Nere på stan så har julskyltningen kommit upp. Stans julbelysning kommer tydligen att officielt slås på 28 november med pompa och ståt. Helt otroligt att hösten snart är slut, att året snart är slut.


Även om kylan på allvar slagit till så gör det mig inget så länge solen visar sig nu och då och man får njuta av sådana här vackra och fina höstdagar med blå himmel och sol. Än finns det lite löv kvar på träden som ni ser. Men de lär nog inte hänga kvar speciellt länge till. 

4 comments:

Annika said...

Vi har väldigt lika väder, vi två. Minusgrader och sol nu under min morgonrunda, och idag ska det väl bli 9 grader som varmast.
Sol dock.
Jag brukar gillar ruskväder när de kommer. Förmodligen eftersom vi inte har så mkt sådant. Absolut inte som hemma.
Tycker regn och rusk höjer mysfaktorn rejält.
Jag tänder också ljus varje kväll, frossar i dem.
Låter som att ni hade en bra helg. Härligt.
Julskyltningen i Reston drar igång med pompa och ståt den 29 nov. Black Friday.
Du har fina foton, som alltid.
Kramar!!

Desiree said...

Annika, tack så mycket. Ja det verkar som vi har en hel del lika just nu med både väder, temperatur och start för julskyltningen. Jag kan också tycka ruskdagar är mysiga om det inte blir för många i sträck. Njuter av soliga dagar även om det är kallt.
Kraaaam!

Liz said...

Later som ni hade en fin helg och kan bara halla med, att aven om man verkligen har turen att kunna anvanda kommunala transportmedel av varldsklass i Schweiz, sa ger det inte samma frihet som att ta en tur ut i det fria med bilen, ta smavagar etc. Det saknade jag nar jag bodde dar, man blev ganska last anda.

Hoppas att du eventuellt far svar fran din intervju snart, da det lat positivt!

Hostmys later underbart, tyvarr ar det inte mycket av den varan har annu, hade 33 grader varmt igar och liknande idag. Det ar dock svalare pa morgonen och kvallen, men mysfaktorn lider....:)

Tander ljus iallafall, da det ar sa mysigt och plockar fram massa lyktor etc.

Stor kram

Desiree said...

Liz, ja ibland är det skönt med att bara ta det lungt och inte göra något speciellt heller. Tack så mycket.
Ni har det rejält varmt fortfarande ute i öknen. Det blir svårt att få till mysfaktor med tända ljus och sådant då. Men skönt att ni har lite svalare på morgonen iallafall.
Sköt om dig och ha det bra.
Kram!