Thursday, November 21, 2013

Lite julkänsla smyger sig på

 
Det är bara såååå kallt och ruggigt ute nu. Vill helst inte sticka näsan utanför dörren alls. Just nu har vi snöblandat regn och någon ynka plusgrad. Så glad att vi vinterbonade uteplatsen i söndags. Igår köpte vi även en pressäning till utemöblerna. Det är lite av en rå och fuktig kyla här i Basel vintertid som upplevs kallare än vad den är många gånger. Drömmer om en öppen spis. Tänk att sitta framför elden och kolla in flammorna, höra ljudet av elden som sprakar och knastrar. Då skulle jag förmodligen aldrig kliva utanför dörren. 

Nu ser nog många fram emot advent liksom jag själv. Få lite julstämning känns helt rätt nu.

Nere på marknaden på stan så var det lite mer färg. De säljer fina kransar  samt buketter med talris och dessa rödakvistar som är jättefina.Nog laddas det inför jul redan nu. C var på IKEA häromkvällen då jag var på vinprovning och köpte en flaska glögg. Tänkte även att jag skulle göra en sats med egen glögg i år. 


Kvistar med mistel säljs också. De är fina.

 De första jultecknena har börjat dyka upp även i vårt område. Vi har en grannfru som alltid är först med att pynta inför alla högtider. Nu känner jag ändå att det är helt ok att börja pynta. Jag ser fram emot första advent som snart är här.

 Lite färgklickar är precis det man behöver just nu som sagt.


Nej nu måste jag snart bege mig ut i denna bista kyla. Jag och C har iallafall plannerat inför en spadag på mitt gym på söndag. Det tror jag kommer sitta finfint med lite bastu och bad i sprudelgrotte.

8 comments:

Annika said...

Jag ser folk som börjar pynta upp här nu också. Njeaa…lite för tidigt tycker jag nog att det är. Men det beror mest på att jag inte tycker man ska börja före Thanksgiving, som ju är på torsdag.
Men sen tycker jag det är A-OK!!
Hos er är det ju annorlunda eftersom det inte finns ngn t-giving helg.
Jag blir på gott humör när jag ser julpynt. Älskar att se när folk riggar julbelysning etc.
SÅ himla mysigt.
Jag ska också rigga min snart, utan att tända den.
Ja, bring it ON nu!!
Vi har också kallt, och det ska bli ännu kallare. I love it!!!
Ja, brasa ja, det är INTE dumt!!!
ja gör din egen glögg. SÅ gott och lätt!!
KRAMAR!!

Anne said...

De där marknaderna med olika säsongsbetonade grejer är ju verkligen supermysiga, trevligt ha tillgång till. Jag vet ju att ni åker bort direkt efter jul, så du kanske inte kommer julpynta massor eller?
Du har så rätt, det behövs verkligen färgklickar nu och jag tycker er grannfru som är först ute gör helt rätt. Som bekant körs julpynt igång efter Thanksgiving här. Men advent som inte finns här är ju stort hemma, det är säkert det i Schweiz också? Just advent gillar jag, det här med tända ljus varje söndag, adventskalender (om man är mindre).
Så ni har också kallt. Vi har också ruggigt kallt för tillfället, idag var det tydligen risk att rekordet någonsin för kallaste lägsta temperaturen i november skulle bräckas. En öppen spis skulle jag inte heller tacka nej till.
Jag ska också göra egen glögg men köpte en flaska Grandpa Lundquist julglögg. Eftersom just det märket har väldigt god julmust har jag hopp om att även glöggen ska vara ok.
kram!

Desiree said...

Annika, det har jag full förståelse för att man ska köra en högtid i taget. Innan jul har ni ju T-giving och då håller jag absolut med dig att julpyntet får vänta tills efter T-giving.Nu behövs det helt klart så mycket ljus man kan få. Ska bli underbart att få sätta upp mina ljusslingor snart. Men jag väntar själv till första advent. Det tycker jag är lagom.
Kramis!

Anne, det blir kanske inte jättemycket pynt men ändå relativt. Vi tänkte att vi faktiskt skulle ta fram vår amerikanska gran i år och klä den. Jag gillar hur man gör i USA att man sätter upp julpynten och klär granen tidigt i december och sedan direkt efter jul plockar bort allt. Vi hinner njuta av pynt och dekorationer innan jul samt julafton och sedan ägnar vi nog juldagen åt att plocka bort.
Här firas advent liksom i Sverige vilket är trevligt. Det verkar vara adventsljusstakar, kalendrar och julmusik i olika kyrkor på adventssöndagarna.
Det är alltid kul att prova lite olika glöggsorter. Ber nog C plocka med sig en flaska blossa glögg nu när han far hem kort till Sverige några dagar.
Kram!

Anne-Marie said...

Mysigt med färgklickar litet här och där.
Jag hade helt glömt att det är första advent nu till helgen. Men så fort tiden går. Dags att ta fram den fina adventsljusstaken jag köpte här i USA.
Just sådan där rå kyla är jobbigt. Det kommer att bli riktigt kallt här i Weed i natt.
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, ja det behövs verkligen nu i denna grå värld. Jepp tags att ta fram ljusstaken. Jag hoppas du får en skön och fin helg med lite soligt väder. Tyvärr ska det fortsätta regna här men man får mysa till det inomhus.
Kram!

Nathalia Lindvall said...

Åh lite avis blir jag nu ändå..firar nästan hällre jul i ett ruggigt och kallt vädern än i 40 plusgrader här!

Nathalia Lindvall said...

Åh lite avis blir jag nu ändå..firar nästan hällre jul i ett ruggigt och kallt vädern än i 40 plusgrader här!

Lotta said...

Tycker om den här tiden, när det börjar skifta mot det gröna, röda. Städerna smyckas och ljusen kommer fram - det behövs! Här på östkusten i USA blir det mörkt vid 4:30-ish. No pardon. Kolmörkt. Då behövs alla twinkling lights som finns.

Det ser ombonat och gemytligt ut i era kvarter. Marknaderna bjuder på vackra vinterväxter och blommor, så vackert. Ja, hello winter säger jag med :-)

KRAM vännen
Lotta