Monday, March 31, 2014

Loppis och lördagshäng med vänner

Helt underbart skön helg med strålande vackert vårväder. Aaaah så skönt då solen lyser och och det är ca 20 grader i luften. Alldeles lagom varmt. Får vårkänslorna att spritta av lycka i kroppen.

Europa har gått över till sommartid nu också. Kändes segt att loosa en timme men samtidigt nice med ljusare kvällar. Nu är det faktiskt ljust ända fram till 20 på kvällen!

Vi hade egentligen inga planer alls för denna helgen men det dök upp en hel del spännande saker på agendan. Fredag var vi ute och åt middag med våra amerikanska vänner. Provade en vietnamesisk resturang. Spännade och väldigt god middag. Beställde in lite av varje och delade med varandra så att vi fick chansen att provsmaka många olika rätter. 

Lördagen började med loppisbesök. Jag och C hade stämmt träff med svenska C och H som vi åkte skidor med förra helgen. Min C var på jakt efter ett gammalt strykjärn som han vill använda till att valla skidor. Vi andra gick omkring och kollade in vad man kunde hitta och fynda. Jag blev positivt förvånad och kände faktiskt att det var rätt kul och intressant att gå runt här och kika på allt som fanns. Visst finns det mycket skräp men beroende på vad man är ute efter så kan man fynda här. Det var mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara även om jag inte fyndade något. C hittade sitt strykjärn för 3 CHF vilket är ca 20 kr. 


 Vilken dag alltså! Så himla skönt. Solen sken och det var 19 grader ute. Alldeles perfekt t-shirt väder. Vi fick njuta av en härlig långpromenad tillsammans.


Denna ljuvliga vårgrönska! Älskar denna intensiva första grönska. Den är så vacker! Får vårkänslorna att slå kullerbyttor av lycka i kroppen.




Man kan gå långt om man följer promenadstråket längst med Rehn. Vi gick en bra bit och kom tillslut till denna lite märkliga och alternativa bar/uteservering. Ett enkelt ställe men väldigt coolt. De sålde lemonad, vin, öl och läsk. Var man lite små hungrig kunde man få en enkel Pannini. Vi stannade till och njöt av solen och vilade benen en stund här vid detta vattenhål.

Lördag kvällen tillbringades med H och A. De hade lagat en fantastiskt god middag med Tabboule och Lammkotletter. Jag är egentligen lite skraj vad gäller lammkotletter. Gillar inte dem som smakar för mycket (smakar päls ni vet). Mmmm men dessa var helt ljuvliga. Möra fina och helt perfekta för mig i min smak då det var lamm som inte smakde lamm ;-)

En mycket trevlig kväll som sagt och heldag med goda vänner. Gott sällskap och gött väder. Bättre än så kan det inte bli.



Söndag hängde jag mestadels här på mitt favoritställe och njöt av ännu en fin och vacker vårdag i solen. Älskar vår uteplats. Vårt älskade sommarrum som blir som en grön oas om sommaren. Älskar att sitta här. Vi njöt av många fina kvällar här förra sommaren.

Gräsänka några dagar för tillfället då C är i Wien på ett möte. Några dagar så här på egen hand är något som jag kan njuta av. 

8 comments:

eastcoastmom said...

Vilken skön helg! Loppisar är kul om än för att bara titta.

Annika said...

Jätteskön helg!
OCh jag vet vad du menar om lamm. Det kan verkligen smaka kofta.
Men rätt lagat är det verkligen så GOTT!
Ja, på loppisar kan man minsann fynda!
Fina Bilder!!
Kramar!!!

Suzesan said...

Jag älskar loppis. Oj vad kul det hade varit att gå på loppis ert land. Annorlunda grejor mot här.

LAMM som är så gott. Ätit minst hundratals lammkotletter.

Men jag har aldrig fått nåt som smakat päls. FÅR däremot kan ju göra det. MEN vet att det är ett gammalt uttryck att det smakar päls.

Men däremot kanske det blir så om man serverar det "genomstekt." VET inte för jag äter det inte så OCH jag har aldrig ätit päls så jag vet inte det heller :) :)

Lammkött har ju en speciell smak. ÄSLKAR*t i alla former, Malt helt kotletter osv. MUMS

Ljuvlig uteplats.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Och här snöar det idag! Vi som knappt haft snö hela vintern.
Mysigt med en helg som man tar litet som den kommer.
Vad bra att man kan fynda på loppis även hos er.
Lamm kan vara mycket gott tycker jag om det tillagas på rätt sätt. Jag ser nästan aldrig lamm i mina trakter. Det måtte vara mindre populärt här.
Skönt att vara själv ibland och ha "egentid".
Kram!!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja det var kul med loppisen som sagt. Kan tänka mig att besöka den fler gånger.
Kram

Anne-Marie, oj mer snö! Inte så himla kanske. Hoppas att våren snart kommer tillbaka till er. Köttet är otroligt fin kvalité här. Kanske har jag blivit lite skeptisk eftersom jag inte hittat lika fina lammkotletter tidigare varken i Svergie eller USA. Ja ibland är det skönt med lite egentid.
Kram!

Annika, hi hi alltså skönt att veta att det inte bara jag som kan tycka så om lamm. Jag vet att jag är superkänslig. Gillar absolut inte den där kofta smaken. Funkar inte alls för mig. Men dessa lammkotletter var otroligt fina. Tog till och med mer av dem.
Kramar!

Suzesan, alltså de flesta jag känner älskar lammkött och det gör ju min C också. Jag är lite känslig för den där pälssmaken. Får absolut inte smaka ett uns av kofta. Sedan håller jag med dig om att lamm ska serveras som rosa kött, lite mer medium rare än helt genomstekt. Dessa lammkotletter var bland de godaste jag någonsin ätit. Så glad att jag fick uppleva riktigt goda lammkotletter så att jag vet att det finns sådant som även jag gillar och uppskattar.
Kramar!

Charlie sa ... said...

Japp, snö här med i morse. Nu får det räcka. Solen kom fram som tur var och gav vårkänsla.

Skön och kul helg ni haft. Gillar loppis. Kul att C hittade sitt strykjärn ;) Jag älskar lamm. Låter urgott det ni fick!

Jag som just nu längtar till Wien, där jag har min släkt.

Ha en skön vecka vännen!

KRAM

Desiree said...

Lotta, åh nej vad jobbigt med mer snö. Jag hoppas de varmare temperaturerna gör att ni slipper mer snö och att det nu blir vår på riktigt hos er. Så intressant och kul att du har släkt i Wien. C bor mitt inne i stan och har förhoppningsvis hunnit med lite trevlig sightseeing.
Ha en fin och skön vecka du också.
Kramar!

Katta said...

Låter som en alldeles förträfflig helg! Jag känner att Desirée trivs! Härligt! Ni har så mycket att uppleva och utforska man blir avund! Kram