Tuesday, April 1, 2014

Gult är fint, inte fult


Gul är en sådan härlig och upp-piggande vårfärg. Gult, grönt och olika pasteller bär med sig en sådan vårkänsla. Jag bestämde mig för att skippa tulpanerna och istället köpa med mig dessa fina solgula påskliljor. Jättefina!


Hemma hos oss är det C som har de gröna fingrarna. Han ser till att göra vårfint på vår altan med massor av grönska så att det blir den där härliga grönskande oasen. Han planterar, pysslar och fixar. Han har fixat denna stora kruka med olika blommor i rosa och vitt. 

Han har också planterat massor med kryddväxter till mig. Sått frön som har han vårdat och som växt till små plantor. Planterat om och gallrat. På bara en vecka har rucolan här växt jättemycket. Så fantastiskt att kunna skörda egna örter och sallad. Hemma odlat blir ju så mycket godare. 

Det härliga vårvädret fortsätter här med sol och ca 20 grader. Rena rama svenska sommrvädret. Igår kväll fick jag plötsligt sådan hemsk huvudvärk, kände mig frusen, svag och yr. Trodde jag höll på att bli sjuk. Det kändes lite läskigt för det kom så hastigt. Men när jag fick dricka en stor kopp te och ätit lite kände jag mig piggare och bättre. Förmodligen hade jag druckit för lite under dagen och sedan satt jag ute i solen på altenan och pluggade. Viktigt att fylla på med vatten och näring både vad gäller växter och en själv. Viktig läxa. 

8 comments:

eastcoastmom said...

Gult är min mammas färg, och jag gillar också gult!
Vätskebrist är lömskt!

Annika said...

Älskar påskliljor!!
Det är dem jag köper nu, tulpaner har jag lagt av med för säsongen.
Gult är INTE fult.
Men det är en SVPR färg på kläder, tycker jag.
USCH, läskigt med vätskebrist. GLAD att höra att du snart blev bättre!!
Kram!!

Desiree said...

Eastcoastmom, jag gillar gult. En härlig och uppiggande vårfärg som sagt. Ja gudars, det där med vätskebrist fick jag erfara igår.Inte kul alls. Måste se upp så att det inte händer igen.
Kram!

Annika, ja visst är det fina! :-)
Ja det har du rätt i att det är en lite klurig färg då det gäller kläder. Det ska vara rätt mix och rätt nyans för att det ska bli snyggt. Jag fattade inte vad som var fel på mig först. Trodde kanske jag höll på att få migrän eller influensa eller något. Men det hela kändes konstigt. Vatten och lite mat gjorde under. Lite läskigt dock.
Kram!

Suzesan said...

Vätskebrist är en luring. Inte så hett och du suttit i skugga kanske annars låter det lite som solsting med.

Men mest troligt vätska.

GULT är fint.

Jag väntar ett tag med att odla. Lite oberäkneligt ännu. Ska ha blommor som klättrar och vill inte att de ska upp för tidigt. "Klätter"krasse är känslig för kyla och blåst. Får som "brännskador" så ser det ut. Har vanlig krasse och en som hter Fjärilskrasse som är så söt. Den klättra med.

Vad kul mer egen ruccola. Önskar jag hade mer plats.

Kram
/Susanne

Kattas Betraktelser said...

Rätt gul färg är en mycket vacker och elegant färg. Oj, vad spännande att se vad du får fram i såjorden. Jätteroligt! Ni har ju en sån fin veranda att där kan man njuta av många saker, örter och kanske en tomat. Men tomater luktar illa..iallafall om man grejar med dem för mycket ;) Läste i SVD om den oupptäckta semesterpärlan, Basel. Ett fint reportage, men det visste jag ju redan efter att ha läst din blogg ett tag! Kram

Martina said...

Det här med växter och att plantera är inte alls min grej. Har inga som helst gröna fingrar. Men jag skulle faktiskt gilla att odla egna örter. Kanske ska testa det?!
Kramar

Anne-Marie said...

Gult är inte alls fult. Blommor i gult är ju fantastiskt vackra. Tror nog dock inte att jag är så förtjust i gula kläder.
Härligt att din make är så bra på att odla. Ser väldigt fint ut det han planterat.
Egna kryddor måste vara perfekt. Att kunna skörda och äta direkt. Mmmm.
Nej, vätskebrist är inte att leka med.
Kram!!

Desiree said...

Suzesan,ja det kan gott ha varit en kombination av lite solsting och vätskebrist. Såg till att drick ordentligt igår då jag satt ute på altnen.
Kul att du har planer på klätterkrasse. Krasse tycker jag är superfint. Jag tror att C precis har planterat lite sådan också i en annan låda. Han har många lådor gående just nu :-)
Kram!

Katta, vad kul att du läste artikeln om Basel i Svd. En bra och trevlig artikel. Finns mycket att se här. Basel är en jättefin stad att besöka.
Tomater skulle jag gärna ha. Vi hade lite körsbärstomater förra sommaren som trvides väldigt bra. Så vi får se till att köra lite mer sådant denna sommar också.
Kram!

Martina, det är inte min stora grej heller utan låter gärna maken påta i jorden. Men kryddväxter gillar jag och det är inte komplicerat. Dem kan du lätt odla i några krukor. Man får se till att vattna dem ordentligt under sommaren då det är hett men annars inget speciellt.
Kram!

Anne-Marie, han verkar ha ärvt detta av både sin mor och moster som är väldigt bra på att odla och båda har gröna fingrar. Det är kul för jag får njuta av de fina skörderna utan att själv behöva göra jobbet.
Kram!