Thursday, April 24, 2014

Påsk i Stockholm

Nu är vi tillbaka i Basel igen efter en härlig påsk i Stockholm med vänner och familj. Stockholm bjöd på riktigt fint vårväder med mycket solsken. När vi landade igår kväll slogs jag av hur otroligt grönt det är här i Basel. Vi bor trots allt 15 bredgrader söder om Stockholm och våren ligger lite före här. Här är det redan försommar.

Vi har som sagt haft en fin påsk och njutit av både umgänge med familj och vänner samt god påskmat och en hel del annat.Här kommer en gott och blandat kompott på våra dagar i Sverige.

I Kungsträdgården hade körbärsträden precis slagit ut och stod i full och ljuv prakt med sina rosa blommor. Lycka att få uppleva denna rosa dröm igen. Favorit i repris för min del.Men även annat blommade vackert i trädgårdarna ute i förorten som Penséer och påskliljor.Mycket fågelkvitter och längre och ljusare kvällar här uppe i norden.


På påskdagen tog vi en härlig cykeltur ut i skog och mark med svägerskan och hennes familj. Vitsipporna blommade för fullt i skog och mark.

Vi packade en picknick och grillade korv och bara njöt av det härliga vårvädret.


Vi umgicks också med våra fyrbenta vänner både nya och gammla. Mina föräldrar hade ju skaffat ny valp så det var naturligtvis lite extra kul och spännande att få träffa Pontus för första gången. Han är en jakt labrador på 8 månader. Mycket mycket valp kvar i honom ännu. Han älskade självklart att få leka med oss.Flera fina och njutningsbara hundpromenader på kvällarna med min pappa.


Men även andra gosiga lite lugnare stunder. Här ligger C med Britta som är mina svärföräldrars ena hund. 


Det blev stort släktkalas på långfredagen. Det fanns mycket och många att fira.
C´s mamma hade fyllt år, faster G hade tidigare i april fyllt 65 och precis gått i pansion. Farbror HP fyller jämt i sommar och det passades på att firas redan nu då vi alla var sammlade i Stockholm. Min svåger fyllde jämt även under påskveckan. Mycket och många att fira som sagt. 


 HP och faster G här och så C´s syster Mia bakom faster G. 

 Vi var hela 17 styckern tillsammans under långfredagen. Det bler knytis med påsktema. Där det finns hjärterum finns ju stjärterum som sagt. Det var väldigt kul att få träffa och sammlas allihop. Det är inte så ofta som vi alla lyckas träffas på det här sättet så det var naturligtvis extra roligt. Inte helt lätt då alla bor lite på olika håll både i sverige och utanför sveriges gränser. C´s faster G bor ju i Berlin, vi i schweiz och C´s föräldrar nere i Karlskrona.


Mitt i allt tummult och stoj så infann sig ändå ett skönt och avslappnat lugn. Vi fick chansen att umgås en hel del med småtjejerna också. Fast tiden går fort och de är inte längre så små. Iris här på bilden till vänster fyller redan 8 i nästa vecka och svärfar övervakar och ger fototips när hon försöker fota Britta som springer omkring.

Jag fick chansen att njuta av en skön långpromenad ute vid Görvälnsslott. Ställen där jag gått många gånger som barn. Det är otroligt fint här ute. En kompis till mig har precis skaffat häst här ute. Jag hälsade på E och fjordingen Doris.


E och hästen Doris. Vi promenerade runt udden och en annan av hästarna kördes med vagn. Doris är ung och ännu inte inriden så det är sommarens projekt för E att rida in henne.

 
Det har varit en fin och bra påsk på alla sätt. Vi har fått njuta av både vänner och familj vilket var det bästa. Vi har fått träffa och lära känna nya familjemedlemmar (Pontus) och jag har också fått passa på klippa och slinga mig samt shoppa med mig lite svenskt.

Borta bra men hemma bäst. Det känns dock skönt att komma hem till sig och sitt igen. Det som känns väldigt bra är att Basel för oss numer är och känns som hemma. 

8 comments:

Jane said...

Härligt, ser ut som om ni hade det toppen. Härligt väder, även i Gävle sken solen:)
Kram

Annika said...

Ja, vilken fin resa du fick.
OCH att du dessutom fick uppleva körsbären, och det andra, en gång till ÄR ju bara för underbart!!
Vackert väder fick ni också. Fotona är så fina!!
Er resa hem kunde inte ha varit bättre.
Sen är det så fint att läsa hur fint ni verkligen trivs i Basel. Vilket lyckokast den flytten blev!!
Kramar!

eastcoastmom said...

Vår i Sverige är verkligen fint, alla är så glada också!

Desiree said...

Jane, så nice att ni liksom vi fick njuta av en fin påsk med skönt vårväder :-)
Kram!

Eastcoastmom, ja det är en fin årstid att göra ett besök på hemmaplan.
Kram!

Annika, hi hi ja inte illa alls att få sig en andra omgång av körbärsblommningen :-)
Vi tackar ofta vår lyckliga stjärna för att allt blivit så bra med Basel och att vi fick chansen att komma hit.
Kram!

Anne-Marie said...

Vilken fin resa ni fick till Stockholm och Sverige.
Härligt att kunna träffa släkt och vänner och att ni kunde ha ett riktigt "storfirande" med alla födelserdagar.
Har man haft hund är det nog svårt att vara utan. Minns när du skrev om att dina föräldrars hund gått bort. Vilken fin bild av C och Pontus. :)
Kram!!

Taina said...

Skönt påsklov! Precis som det ska vara. Och jag är så glad att ni prickade in finvädret. Sverige tycks ha haft en fin vår så här långt.

Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, ja det var väldigt trevigt att få chansen att träffas allihop på det här sättet med tanke på att vi bor på så många olika håll både inom sverige och runt om i europa. Hade tur att alla var hemma just över påsken då nästan alla födelsedagarna infann sig.
Det var helt rätt av mina föräldrar att skaffa Pontus. Det blev allt för tommt utan hund.
Kram!

Taina, vi hade tur med vädret måste jag säga. Vi lämnade Basel precis när det slog om och blev sämre i Basel och när det blev fint i Stockholm. Underbart :-)
Kramar!

Suzesan said...

Åh fjordingar. Envisa bestämda men hemskt roliga att rida. Barndomsminnen. Jag "hade en" ja nästan. Inte min men nästan. Skötte om den. Polly hette hon och fick ett föl som fick namnet Piggelin. Kom ihåg det nu med bilden.

Fin bild på C och Britta . Kärlek :)

Låter som ett härliga besök med alla ni mötte och kalasen .

Oj jag blir så mer sugen på att rida nu. Ett måste snart, MEN det blir inte på någon fjording:)

kram
/Susanne