Wednesday, April 9, 2014

Den Blomstertid äro här

Allt blommar nu. Naturen har fullkommligt exploderat och allt står i blom och fullprakt. Det är såååå otroligt vackert nu. Naturen står i festskrud. Det är dock så att man skulle vilja bromsa upp det hela lite. Har nästan gått för snabbt på sistone. Det är helt otroligt så vackert det är just nu. Vill iiiinte att det ska försvinna så snabbt. Känns overkligt att vi bara är inne i början på april månad med tanke på allt som blommar.

Vi har njutit av många härliga soliga dagar på sistone och det har praktiskt taget varit svenskt sommarväder. Igår regnade det en del på förmiddag men så på eftermiddagen kikade solen fram igen. Fast regnet ser ju till att grönskan behålls. Vi hade till och med åska måndag natt. Senaste dagarna har varit varma med runt 20-22 grader. Rena rama svenska sommarvädret men nu är det liiite svalare så det kanske gör att denna blomsterprakt blir kvar någon stund längre.

Vill visa upp lite hur fint det är hos mig just nu, häng med.
 Äppelblom och körsbärsblom blommar för fullt just nu. Det doftar vår i luften. När man cyklar istan så fylls näsan med blomsterdoft.


Det går snabbt som ögat som sagt. Dessa bilder på magnoliorna tog jag förra veckan och denna vecka finns inte längre några blommor kvar på magnoliaträden.

Nästintill med sorg i hjärtat som man såg hur varje magnoliablomsterblad föll till marken.


Dessa doftar himmelskt gott. Ser ut som Porslinsblomma men helt säker är jag inte om det är det.

 Denna färgprakt är ju bara så underbart ljuvlig.

Den grönskande allén börjar träda fram längst med min favoritgata som jag passerar dagligen på vägen in till stan.

Wisterian eller blåregnet har också börjat blomma nu. Älskar dessa stooora blå klasar med blommor.
Syrén sprider sin milda ljuva doft över staden också just nu.

 Det är så otroligt vackert i alla trädgårdar och på alla täppor.

 Ja så här ser det ut hos mig just nu. Jag njuter i fulla drag av denna prakt och detta otroligt sköna väder. Helt makalöst att det är april och inte juni. Får liksom nypa mig i armen. Älskar våren i Basel, i synnerhet detta året. Idag skiner solen igen och jag känner sådan glädje i kroppen att det bara spritter. Lite kalv på grönbete känsla.


6 comments:

Annika said...

UNDERBART!!!
Så där kommer det att se ut här snart också.
Livrädd att missa det. Vi ska till beachen på lördag, och jag bävar för att det ska explodera medan jag är där. Vilket det säkert gör, suck!!!
Kwanza-körsbären, de rosa, är totalt ljuvliga!!
Eastern Redbud to die for!!
Syren, ååå.
Wisterian älskar jag!!Tror att det är en Mountain Laurel du visar. De är så fina!!
Ja, nu har du den finaste tiden på året hos dig., Naturen i festskrud, som du säger.
SÅ SÅ vackert!!!
Kramar!!

Victoria said...

Syrén är nog min vårfavorit bland vårträden, den doftar så underbart och det är så vackert med färgerna!

Lyllos dig som bor i ett land med årstider!

Kramar//Vic

Miss Marie said...

Så härligt för er! Njuuuuuut!

Suzesan said...

Vackert så man blir gråtfärdig, Vi är några steg efter och det är bra, när björken har musöron DÅ kan allt annat blomma;) Men det är på gång. BlomKnoppar på syrén såg jag men de har ju några veckor till. Här går det i lagom MEN DET ÄR GRÖNT. Idag studsade jag ut för jag såg nåt blått som sken som en strålkastare femtio meter bort. Tog kamera med mig ut och det var en "äng " av scilla i en dunge. Jag njöt. Såg dem från köksfönstret. Syren är min favvo men allt annat är ju så vackert. Doften av syren är sommar.

Kram
/Susanne

Lotta said...

Galet vackert! Mer vår än så här blir det inte. Vi ligger månader efter känns det som (fast jag vet att det inte är så;) - det ser nästan exotiskt ut!

Njut vännen, det är verkligen en underbar tid.

KRAM

Ps. underbar hike ni var på i helgen!

Desiree said...

Annika, ja det kommer nog att fullkommligt explodera då det tar fart hos dig. Men även om ni ska till beachen så borde det finnas kvar när du kommer hem. Du har allt det fina framför dig att njuta av och det är du så värt efter en sådan här lång vinter.
Kram!

Victoria, ja syrén är ljuvligt vacker och den doftar så gott. Påminner mig både om skolavslutningar och också om min brudbukett där jag hade syrén. Det är underbart med årstider men det har sina fördelar att bo tropiskt också och slippa hårda bistra vintrar även om denna var väldigt mild och snäll.
Kram!

Marie, tackar, njuter för fulla muggar :-)
Kram!

Susann, ja visst blir man glad och mer än gärna tar med sig kameran då det börjar grönska och blomma. Underbar att ni också har fått lite grönska hos er. HOppas att det blir fint då vi åker till Stockholm nästa vecka över påsk.
Kram!

Lotta, åh tack. Du ska se att det kommer till er vilken dag som helst snart. Får se hur vädret blir för oss i påsk i sverige. Vi har ju vant oss lite och blivit bortskämda med svenskt sommarväder. En vän vi pratade med igår sa att de i veckan fått snöblandat regn, låter inget vidare. Men vi hoppas på att det blir fint med lite solglimtar ändå.
Kram!