Tuesday, April 29, 2014

Raindropps keep falling

Rain drops keep falling... Inte bästa vädret här just nu, ganska kyligt och blött. Men lite regn behövs ju för att bibehålla den fina grönskan å andra sidan. Jag är innerligt glad över att vi lyckades pricka in en solig och fin påsk i sverige för  nu verkar det vara väderomslag även där som är på väg och ryktas om bakslag för våren med snö. Snö slipper vi iallafall här tack o lov. Jag hoppas bara att vädergudarna ska vara snälla och se till att regnet upphör fram till långhelgen som kommer här framåt slutet på veckan med första maj och fredag som klämdag.Jag får kanske göra någon anti-regndans eller något sådant.
C är trädgårdsmästare hos oss. Han har en hel del odlingar på gång. Vi har ju både en altan och en vanlig balkong. Så på balkongen så har han sått ruccola, krasse och diverse blommor. Det frodas och växer så det knakar här bland krukor och blomlådor som ni ser. Underbart att kunna skörda hemma odlad sallad. Mer ekologiskt och närproducerat än så här blir det ju inte.
Jag köpte i fredags också lite kryddväxter, basilika, timjan och persilja. Underbart att kunna gå ut på altanen och skörda lite när man behöver till maten. Det är perfekt att ha färska kryddor så här hela sommaren lång.

Värmen som vi haft och så lite vårregn gör ju inte att det bara frodas i grönskan på vår balkong och altan utan hela Basel är väldigt vackert och grönt just nu. Min älskade allégata har förvandlats till den där sköna vackra gröna tunneln nu.

När det är regnigt ute blir det lite extra mysigt att baka. Nu finns det massor av färska bär men det börjar också komma persikor och rabarber. Denna gången blev det en persikokaka med kardemumma som blev riktigt god och saftig. Pefekt och sådan lyx att kunna ta en paus i pluggandet med lite kakbak.

Nu lite mer plugg, sedan en sväng till gymet följt av mer plugg och ikväll en god middag. Känner för att laga något asiatiskt och så ytterligare ett avsnitt av True Detective. Både jag och C är helt inne in denna miniserie nu. 

6 comments:

Miss Marie said...

Vilka härliga odlingar ni har! Härligt! :)

Annika said...

SÅ fint!
SÅ grönt!
Vi har också regn idag, och kallt. Snö blir det ju inte förstås :-)
Men det är bara 8 grader varmt.
Det kvittar.
Lite kyla och regn stör inte mig.
Det gynnar bara grönskan. Den är så fin nu!!
Ruggigt väder i stora delar av USA nu. I era mala trakter tex, stora regn, åskväder och tornados förväntas dra in. Otäckt. Tror aldrig jag helt vänjer mig vid vädret i USA och DESS KRAFT. Men vi på östkusten har nog det rätt "lugnt" idag, det är inne i landet det är som grymmast. USCH!!
Ha en fin dag.
Kramar!!

Desiree said...

Marie, tack. Jo det är underbart att kunna gå ut och skörda lite med jämna mellanrum.
Kram!

Annika, då har vi iallafall lite varmare än vad ni har. Lite regn stör inte mig heller bara det inte pågår allt för länge. Det får gärna bli fint till långhelgen här som stundar. Hemskt med alla dessa tornados som härjar just nu i midwest och södern. Naturenskrafter är inte nådiga och förskonande.
Kram och ha en bra dag.

Anne said...

True Detective har jag hört om, så den är bra alltså?
Du milde vilka odlingar, ja du har verkligen en trädgårdsmästare i huset, vad odlingarna har växt. Jag kommer inte göra nåt i år då vi åker bort så mycket men gillar annars att ha lite odlingar också, framför allt kryddor är så lyxigt att kunna klippa själv (och billigt). Man behöver ju verkligen inte ha nåt land, det går utmärkt odla i krukor på det sättet som ni gjort (och som jag brukar göra då vi bara har balkonger).
Just det, ni har ju långhelg på gång igen. Nice. Jag hajade till lite först, första maj ledigt redan men påsken var ju rätt sen så de två helgerna kommer tätt på varann i år. Som du vet, första maj och valborg passerar fullkomligt obemärkt förbi här...
Ska ni göra nåt speciellt under långhelgen?
kram!

Anne-Marie said...

Så underbart att kunna plocka direkt från egna odlingar. Då får man i sig precis alla näringsämnen man behöver. Tänk om det gick att odla allt man behövde. Man kanske behövde en ko och några höns också. :)
Regn behövs för att bevara grönskan. Jag skulle gärna se litet mera regn här.
"Din" allégata är verkligen vacker.
Så god kakan låter. Du har verkligen varierande dagar och kan göra olika saker litet när du vill.
Kram!!

Suzesan said...

Oj vad snygg odling. Då är jag och C smam där. Med odla. Härligt. Roligt. Persika i kaka är gott.

Kram
/Susanne