Monday, April 28, 2014

Roof top party in Zurich

Det har varit en skön och ganska lugn helg. Helgens stora happening var födelsedagsfest i Zurich på denna underbara takterrass. Vår svenska kompis H hade för några veckor sedan fyllt år och det ville hon nu fira tillsammans med goda vänner. Hennes pojkvän bor i Zurich där det ställdes till med kalas på lördagkvällen.


En fantastisk kväll och en lika fantastisk terrass som var helt perfekt för ett vår/sommarparty. Stooor takterrass på säkert 30 kvadrat. Hade tur med vädret eftersom regnet kom först senare då det hade mörknat.

Vacker utsikt över takåsarna och lite av Zurich skyline på kvällen. 

Vår andra svenska kompis C som bor i Basel var en hejjare på att blanda goda drinkar. Hon hade tagit med sig olika sorters groggvirke och blandade mer än gärna till olika sorters drinkar till kvällens gäster.

Födelsedagspinglan och hennes A, värd och värdinna för kvällens kalas. 28-års kalas i Zurich på takterrass kändes jättekul.Något som jag älskar med att vara expat är just att man får en mixad grupp av nya vänner med olika åldrar, kulturer, bakgrunder och nationaliteter. Känns bra att ha goa vänner som fyller 28. Känner att man själv känner sig yngre av att umgås med de som är yngre. Kvällen avslutades med att det rockades loss på dansgolvet.

Resten av helgen blev väldigt lugn. Söndagen bjöd på relativt ostadigt väder. Jag och C tog en rejäl och skön sovmorgon vilket kändes välbehövligt med tanke på att vi inte kom i säng förräns vid 02 natten innan. Vi valde faktiskt att köra till Zurich som ligger en timmes bilfärd från Basel. Kändes som helt rätt beslut då det var dags att åka hem strax efter midnatt. Så skönt att komma hem snabbt och få vakna upp hemma. Då allt är stängt om söndagarna här i Schweiz så blir söndagarna ofta relativt lugna. Njöt av en riktig låååång frukost och sedan tog jag en sväng förbi gymmet och tränade någon timme. Söndag kvällen avslutades med en god middag och nytt avsnitt av nya serien True Detective som jag börjat kolla på.

7 comments:

Annika said...

Det låter ju som en verkligt jättetrevlig och fin kväll!!
Härligt att ha fest på en takterrass!!
JA TACK!!
Roligt också med många vänner fr hela världen.
Kramar!!

Anne said...

Himmel, vilken takterass! Superläcker. Så mysigt med de färgglada lyktorna också.
Mixat umgänge med folk från olika bakgrunder, kulturer osv är berikande. Instämmer till hundra.
Mixade åldrar är också givande, så är det. Samtidigt, jag har märkt att för mig personligen kan en för stor åldersskillnad spela roll - men bara om personerna är yngre. Visst, i grund och botten beror det kanske inte bara på ålder utan hur man lever sitt liv, att man är i liknande livsfas kanske, delar intressen, värderingar, har klickat osv.
Men ändå, jag har en del i mitt umgänge som är mer än 10 år yngre och jag tycker det märks och jag är inte lika nära med dem som de lite äldre. Däremot tycker jag inte det spelar någon roll med 10, 15, 20 år äldre människor. Ser jag ett mönster så är det nog så att jag oftast umgåtts med äldre människor och känner mig väldigt bekväm med det, det passar mig. Just nu i mitt liv finns det dock många yngre som jag tycker mycket om också, men det är lite olikt mig umgås med yngre. Äh, nu snubblar jag in mig. I grund och botten handlar det ju om att dela andra saker och gör man inte det, då tror jag plötsligt åldersskillnaden blir större också.
Kram!

Anne-Marie said...

Vilken fin takterass. Och vilken utsikt!
Jag har nog, precis som Anne, mest haft litet äldre vänner framför allt här i USA. Men att ha olika åldrar på sina vänner är ett stort plus.
Man är inte äldre än vad man känner sig. :)
Kram!!

Desiree said...

Annika, ja mer perfekt ställe än detta till att ställa till med sommarkalas kan jag knappt tänka mig. Väldigt lyckat och trevligt på alla sätt.
Kram!

Anne-Marie, ja helt underbar utsikt. Jag gillar mixen av vänner vi har med olika åldrar och nationaliteter. Visst är det så att man faktiskt inte är äldre än vad man känner sig :-)
Kramar!

Anne, jag får nog säga att det beror mycket på personerna snarare än den faktiska åldern inser jag. Man kan vara ung men mogen och förståndig och man kan vara äldre men fortfarande väldigt ung i sinnet. Vi har en mixad vänkrets med både äldre och yngre och det som är mest avgörande är ju trots allt inte åldern utan värderingar och andra gemnsama nämnare och att man passar ihop på ett bra sätt. Kan nog inte direkt säga att vare sig 10 år yngre eller tio år äldre funkar bättre eller sämre för mig. Fast om jag skulle generalisera lite så umgås jag mer med personer som är yngre än mig än de som är äldre. Intressant att disskutera.
Kram!

Lotta said...

Wow, vilken terrass! Älskar att vara på tak och få njuta av både utsikt, gott att dricka och äta. Perfekt!

Härlig helg Desiree, skön blandning. Fina vänner ni har.

KRAM

Desiree said...

Lotta, ja så underbar! Det blev en jättefin och trevlig kväll på alla sätt Lotta. Det känns kul att ha hittat ett gäng med härliga goa vänner som dessa.
Kramar!

Suzesan said...

Takterass så coolt och utsikten. Så kul med sån fest. Vilken tur ni har som lärt känna så många så härligt att få ett umgänge nya i ett nytt land :) Kul att umgås med yngre med så får man förnyade tankar och som du säger "bli lite yngre ett tag" Lärorikt och det har ju med att göra vad för slags männsikor de är. Coolt att de väljer att umgås med äldre de med.

Kram
/Susanne