Thursday, April 3, 2014

Tordagsmix

Kör en torsdagsmix lista idag. Here goes: Jordgubbar, så goda nu. Stooora men goda. Riktigt billiga också. 

Älskar färska bär i min frukosskål. Standardfrukosten vardagar är ett hackat äpple, yoghurt, mussli och sedan kiwi toppade med färska eller frusna bär. Färska bär är definitivt lyxigare. Blir ofta frukost framför datorn medan jag läser tidningen och kollar bloggar samt recept.


Lunch med amerikanska föreningen var inplanerad här men jag tycker helt enkelt att en lunch för 250 kr inte känns prisvärt. Lunch handlar då om en liten enkel sallad och en varmrätt, dricka och efterrätt är inte inkluderat i priset. Only in Switzerland liksom, kan man ta 250 kr för en lunch. 


Det superhärliga vädret fortsätter. Rena rama försommarvädret eller svenskt strålande vackert sommarväder. Runt 20 grader med mycket sol har vi haft hela veckan lång. Idag blir ytterligare en fin dag med ca 22 grader, så attans nice! Folk sammlas på diverse uteserveringar och njuter av dessa ljumma och fina kvällar.

Idag ska jag prova på en bokklubb. Min svenska kompis F har bjudit in mig att joina.

Igår var jag på en svenskträff med tjejmingel via svenskaklubben. En gång i månaden kör de med tjejmingel. Det brukar vara ett trevligt event. Hade en väldigt trevlig kväll och knöt lite nya kontakter. Fick faktiskt tillfälle att dela ut några av mina nya visitkort.

Det är mycket kultur i Basel och det älskar jag. Förutom att det finns över 30 museer i en liten stad med endast runt 200,000 invånare så pågår ständigt stora mässor och andra events. Förra veckan pågick mässan Basel World där de dyra och fina klockor och smycken visas upp. Alla hotel blir fullbelagda och man ser gott om elegant folk ute på gatorna. Nu under april kommer det vara både jazz och bluesfestival runt om på olika ställen på stan. Ska kolla in programmet och se om det är någon konsert som känns extra lockande.

6 comments:

Martina said...

Haller med om att färsk frukt och bär är supergott till det mesta!
Det later som att du har en massa roligheter pa gang. Vad kul!
Jag läste om Basel World, hade gärna gatt dit en sväng! Var du där?
Kramar

Jane said...

Härligt med färsk frukt igen. Köpte faktiskt själv jordgubbar häromdagen.
Kommer ihåg när jag var i Fribourg och betalade runt 35 € för lite pasta. Helt otroligt dyrt.
Njut av det härliga vårvädret - vi har 24 grader idag. Rena sommaren!

Kram

Desiree said...

Martina, var tyvärr inte på Basel World. Hade gärna gått men det blev ingen prio direkt. Dels så tror jag inte att jag skulle känna mig så bevkäm i de där kretsarna och dels så finns det ju absolut inget jag kan köpa där. Det blir bara titta men även det kan ju vara intressant. Dels så tyckte jag att inträdesbiljetterna till mässan blev rätt dyra då det skulle kostat nästan 500 kr bara för att komma in. En annan gång kanske.
Kram!

Jane, mmmm visst är de goda! Uga, det låter dyrt för lite pasta. Här är det varmt och skönt idag men lite mulet. Men det gör inte så mycket.
Kram!

eastcoastmom said...

Gillar också bär, vi äter det som godis här i familjen!

Annika said...

Trevligt.
Jag äter hallon och blåbär varje dag. Varenda dag, ganska mkt.
Jag äter dem som de är. Blåbären nu är rena rama drömmen!!!
Älskar amerikanska blåbär.
Nej, 250 sek är alldeles för mkt för en enkel lunch. USCH.
Men Schweiz är ju ett dyrt land. trist för står att du inte tycker det är värt det hela.
KUL med bokklubb. Berätta om vilken bok det blir.
Njut av härligt väder!!
Kramar!!

Desiree said...

Eastcoastmom, supergott precis som godis som du säger.
Kram!

Annika, mmmmm mums vad gott!
Kram!