Friday, November 6, 2015

Fredagsmix


Nu har jag pyntat utanför ytterdörren med lite Ljung i en kruka. Hittade en trefärgad sort som jag tycker är riktigt fin. Ljung är tacksamt för det håller länge och klarar kyla när det väl slår till och blir kyligare. Just nu har vi ingen kyla alls direkt. Vi har ännu en riktigt fin och solig dag i Basel.Känns inte alls speciellt höstigt eller novemberlikt för tillfället. 

Jag har hunnit bli mer kompis med min nya dator och nu gillar jag den skarpt. Windows 10 funkar dessutom väldigt bra. Tog lite tid att först vänja sig vid då jag gick från Windows 7 som jag hade på min gamla dator. Men nu är jag supernöjd med min nya dator. Skönt dessutom att ha ett tangentbord på svenska och slippa ställa om från engelska till svenska varje gång jag skulle skriva på svenska.


Det fortsätter att vara milt och soligt här. Igår hade vi hela 18 grader. Nästan sommar för tillfället. Det känns inte alls direkt som november. 


 Vi har gjort i ordning vår uteplats för vintern. Utemöblerna har fällts ihop och ligger skyddade under pressäningen. Den yttersta delen på trallen har också tagits upp så det ska slippa utsättas för regn, kyla och snö. Vi har sopat och rengjort under trallen.Nu är det vinterbonat och fint.

Vi har ju två relativt stora citrusträd. Förra året fick de bo inomhus och till en början trodde vi på den idén i år också. Vi flyttade in träden men resultatet blev var att det kom in massor med bananflugor som bodde i jorden i krukan. Det funkade inte att ha dem boende inomhus. Nu har de fått ett alldeles eget hus istället i form av ett växthus. Det som är toppen är att man kan öppna upp växthuset när det är varmt och man kan också fälla ihop det till våren.


Så här fint lyser det dessutom om kvällarna för att våra små citrusträd ska få lite extra solenergi nu när det är så mörkt om kvällarna så får de extra sol i form av en sollampa.

Trevlig helg på er alla och njuta av er fredag. Här ska det bakas hemmagjord pizza ikväll men dessförinnan blir det lite träning och en tur på stan.

10 comments:

Eleonor i Nashville said...

Vilket smart vaxthus ni har fixat!!!! Och jattefin ljung. Onskar jag hade grona fingrar. Jag glommer bort mina utevaxter sa dom dor i solen :(

Annika said...

Samma här, så varmt för årstiden. Tror det ska bli 27 grader idag, och det är rekord för årstiden.
Sen ska det väl bli mer normalt, om än inte kallt, runt 14-16 grader framöver. Det är bra.
Vilken fin ljung du hittat, och vad BRA med det där växthuset och vad bra med belysning dessutom, gillar!!
Kul med ny dator, alltid så roligt, även om man ska vänja om sig.
Ha en riktigt fin och bra helg.
Kramar!!

Desiree said...

Eleonor, tack. Vi blev supernöjda med lösningen av växthuset. Det är min käre make som har de gröna fingrarna :-)
Kram och trevlig helg

Annika, pust rena rama sommaren hos dig också. Här hade vi 19 grader idag. Känns tokvarmt. Tack och ha en fin helg du också.
Kramar!

Saltistjejen said...

men vilket fint och smart växthus!!! Jag gillar det verkligen. Det blir som en dekoration i sig självt också med ljuset på kvällen.
Ljung gillar jag. Vet att vissas tycker det påminner om kyrkogårdar eftersom många sätter ljung på sina gravar. Men jag sällar ljung. Det får mig särskilt att minnas ljunghedarna i Skottland när jag var där för en herrans massa år sedan. Fantastiskt vackert.
Låter som ni fått en fin fredag. Njut nu av helgen!
kramar!

Desiree said...

Saltis, det blev fint med belysningen i växthuset på kvällen tycker jag också. Tack hoppas ni också får en riktigt fin helg.
Kramar!

Taina said...

Häftigt växthus! Håller den borta kylan också? Snyggt med belysningen i det.

Här också november börjat med "värme". Vi har haft över 20 grader i några dagar. Inte så höstligt precis. Sinom tid kommer nog kylan och då klagar vi väl på den, hahahahaha!

Ha en härlig helg nu!

Kram

Desiree said...

Taina, jepp den håller kylan borta också. Maken har isolerat den invändigt och ska installera en frostvakt som larmar då temperaturen går under 5 grader plus.Du har helt rätt det gäller väl att njuta nu medans det varar,innan det blir kallt på riktigt.
Ha en fin helg Taina.

Anne said...

Så smart och faktiskt även snyggt med citrushuset :)
Roligt du blivit kompis med din nya dator. Jag lyckades med konststycket att tappa min laptop i golvet nyligen, skärmen kraschade förstås, det blev ett hårt fall och inget annat göra än köpa ny. Sånt händer, tyvärr men suger. Hur som helst, min nya har också Windows 10 och jag hade redan de första dagarna problem som supporten sa var windowsrelaterat och att version 10 haft problem med vissa buggar. Jag fick tips om nån inställning som nu är ändrad, allt har funkat sen dess så hoppas det räcker. Annars är jag en stor fan av lenovo, min förra (och även nya nu) var en sån och den är den bästa jag haft. Jag är noll fan av mac produkter så för mig var det självklart inte köpa en sån.
Trevlig helg Desiree!!!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Men jag DÖR! Smartaste växthuset ever!!!

Suzesan said...

S¨å fint med lite solenergi till citrusträden. Gulligt.
Jag skulle aldrig våga flyga som dem och jag skulle trassla in trådarna. Säker på det.
har inte Windows 10 ännu även om jag få erbjudande om att ladda ner det. Men vill inte det till denna laptopen. Det får bli om jag byter.
Skönt att du nu är bekväm med din nya laptop.
Det tar en tid tycker jag då man gör sin dator så personlig. Har bytt en gång. Fast jag gick ju från stationära dator till laptop och det är ju som ett byte det med fast jag har den kvar. Tog även tid att vänja mig vid läsplattan. Bli bekväm med den.
Kram
/Susanne