Monday, November 23, 2015

Thanksgivning och Höststorm

I fredags drog det in en rejäl storm. Kraftigt regn tillsammans med hård blåst gjorde att de sista bladen yrde i luften. Ingen vidare cykelupplevelse att cykla i hård motvind med regn. Det blev ett omslag i temperaturen i och med stormen. Nu drog det in kalla vindar och kyla. Vi har haft väldigt varmt hittills, långt över det normala med temperaturer på 16-17 grader men nu har det droppat ner till några få plusgrader. Det känns helt på sin plats. 

Växthuset klarade stormen bra. Vår små citrusträd har ett värmeelement där inne som slås på då temperaturen går under 4 plusgrader. Det verkar fungera som det ska.
I lördags firade vi Thanksgivning tillsammans med vänner. Vi var tio stycken totalt. Svårt att få tag på passande dekorationer till Thanksgivning så det fick bli lite jultema. 


 Knytkalas med alla de klassiska rätterna som green beans, sweet potato pie, potatismos, cranberry sauce, gravy, kalkon och stuffing. Gott och mycket mat som det alltid blir då det är Thanksgivning och knytis. Det blev lunchlådor till hela gänget. Det är mysigt att ha denna tradition och fira Thanksgivning tillsammans med vänner här. Önskar er alla i USA en riktigt härlig Thanksgivning vecka denna vecka. Här känner jag mig nu redo för att öppna dörren för julen. Nu är definitivt kylan här och det känns absolut som vinter.


4 comments:

Annika said...

Tycker om den sortens väder också. Storm.
Och jag förstår att du är redo för julen. jag med.
Villen trevlig tradition med thanksgiving och era vänner. Jag vet, man blir helt galet mätt efteråt. Turkey coma grande.
Men goda rester blir det, mums!!
Tack, kort vecka här, som du vet. Väldigt skön stämning övh.
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Vi fick inte se några bilder av den stora kalkonen som knappt rymdes i ugnen? ;)
Ser verkligen gott ut med er Thanksgivingmiddag.
Trevligt att ni kan fira med några vänner.
Här har det varit riktigt kallt de senaste dagarna men ingen snö.
Kramar!!

eastcoastmom said...

Just Thanksgiving är min favorithelg! Sen kör vi jul.

Desiree said...

Annika, njut av veckan och allt gott, trevligt och mysigt och all den goda maten forstas.
Kram!

Anne-Marie, ingen sno I Stockholmsomradet annu alltsa. Lase att det hade varit snostrom I Kopenhamn och att det skulle bli vinterklimat I stort sett hela Sverige.
Kram!

Eastcoastmom, ha en underbar Thanksgivning.
Kram!