Monday, November 2, 2015

Fantastisk Helg

En fantastisk helg med en härlig mix av det bästa i livet. Sista helgen i oktober har det varit helt ljuvligt vackert höstväder. Bästa tänkbara med ca 15 grader och massor med solsken. 

Jag har fått umgås hela helgen med mina käraste och bästa tjejkompisar här i Basel, Christin och Frida. Frida flyttade hem till Sverige för ca 2 månader sedan och kom hit till helgen för att hälsa på. Även om Christin bor här så var det rätt länge sedan vi sågs också. Det var efterlängtat och kul att bara vara och hänga och göra kul saker ihop hela helgen lång. Det är trots allt fantastiskt att man kan hitta riktigt goda vänner när som helst i livet om man har tur. Det händer inte så ofta men när det händer är det det bästa som finns.

Det har blivit promenader i Basel tillsammans i det fina höstvädret. De gamla gränderna i Basel är otroligt mysiga att strosa runt i. 

Det har också varit mycket på gång här i Basel denna sista helg i oktober. Vi gick allihop på den stora vinmässan. Den är verkligen gigantisk med viner från hela världen. Det är riktigt svårt att veta vart man ska börja. Här finns bubbel, vitt, rött, dessertvin från varje liten region, från varje land och varje världsdel.
Det var perfekt att gå tillsammans med vänner som är intresserade och duktiga på vin. Det går att handla direkt på mässan genom att lägga in beställningar. Ofta måste man dock beställa minst en låda på 6 viner från en distributör. Det är också en fördel att gå några stycken tillsammans för då kan man ta två flaskor var och få ihop en låda ganska lätt och ändå kunna köpa på flera ställen. 

Vi provade både röda och vita fast mest röda. Det blev spanska, italienska och amerikanska viner. Det som jag och C beställde blev en mixad låda av viner från Kalifornien.

I anslutan till vinmässan pågick denna sista helgen också en fine food mässa med olika delikatesser. Middagen lördag kväll fick bli ett hopplock av lite olika godsaker från mässan. Vi köpte en jättefin spansk skinka, lite ost och en chorizo. Sedan blev det en enkel pasta med chorizo som blev helt delikat tillsammans med en flaska spanskt vin som Christin hade hemma. 


I går avslutade vi tjejhelgen tillsammans med en liten tur ner på stan där det också just nu fram till nästa helg pågår Höstmässa. En årlig tradition här i Basel som pågått i över 500 år vid det här laget. Det är väldigt traditionellt. Det är samma stånd på samma plats varje år och samma utbud varje år. Höstmässan är utsprid på olika delar runt om i Basel. Det är en hel del åkattraktioner för barn med diverse karuseller men också små stånd som säljer hantverk, kryddor och traditionella bakverk, karameller och rätter som hör höstmässan till. 

Väldigt mycket folk och ganska mycket trängsel. En liten stund klarar man av men sedan blir man ganska snabbt mätt på det hela. Köpte inget på höstmässan.


Strålande solsken. Många som satt längst med strandpromenaden till Rhen och njöt av höstsolen. Det stora Parishjulet vid domkyrkan är något som hör ihop med Höstmässan.

Hur gick det med Halloween och Halloweenfestandet? För min del kom det av sig helt. Vi var ju bjudna på Halloweenfest men jag valde att skippa den. Jag tillbringade lördag kvällen med Christin och Frida på vinmässan innan vi gick hem till Christin och lagade middag ihop. C gick på festen en stund men tyckte ärligt att det inte blev en så jättekul fest. För min del var det ganska enkelt val eftersom jag inte kände någon så väl på Halloweenfesten så ville jag hellre passa på att hänga med riktigt goda vänner istället. Ångrar inte mitt beslut alls. När jag satt på spårvagnen på väg hem lördag kväll så såg man en hel del personer som varit ute på diverse Halloweenfester som var utklädda och ansiktsmålade. Riktigt kul att kolla in.

4 comments:

Annika said...

Helt rätt att passa på att vara med en god vän istället för att gå på fest. Det hade jag också valt.
Det låter som en jättemysig och BRA helg på alla sätt och vis.
Mycket energi får man på kuppen, och det är underbart.
Kramar!!!

Desiree said...

Annika, jag ar inte sa bra pa att ga pa fest dar jag inte kanner sa manga sa detta var ett latt val for mig. Mycket trevligare och roligare pa alla satt att fa hanga med riktigt goda vanner som man inte sett pa ett tag istallet :-)
Kramar!

Miss Marie said...

Vad mysigt med tjejhelg! Och vin! Bästa kombinationen, helt klart! :)

Desiree said...

Marie, ja helt perfekt och underbart :-)
Kram!