Tuesday, November 3, 2015

Hello November

Fy vad det blir mörkt snabbt nu om kvällarna sedan man gått över till vintertid. Gillar inte alls att det redan vid 17:30 mörknar här. Men annars gillar jag hösten hittills. Det har varit jättefint hela oktober med mycket sol. Det fina milda vädret verkar fortsätta ett tag till. Krispiga och kyliga morgnar men sedan runt 15 grader på dagarna.

Går inte låta bli att älska färgerna så här års eller hur? Tyvärr lär det nog inte dröja så länge innan alla bladen landat på marken. Det fullkomligt virvlar i luften av blad i olika färger och storlekar. 


Vi har haft en hel del dimma som har rullat in på kvällarna. Riktigt läckert när dimman rullar in och sveper in allt i sitt mjölkvita grepp. Det ger en lite spooky men ändå vacker effekt.


Nästa stora högtid blir jul. Helt otroligt. Sista helgen i november ställs den stora julgranen upp på torget i Basel och hela staden pyntas med julbelysning längst med gå och butiksgatorna. I USA har man ju Thanksgivning först. Thanksgivning har faktiskt blivit något av en tradition för oss också. Vi kommer att fira med några vänner och kollegor som också tidigare bott i USA. C har redan beställt kalkonen. Vi har hittat en gård i Frankrike där man får fina ekologiska och glada kalkoner från som levt ett lyckligt liv in i det sista. Men i år blir det inte fritterad kalkon Sounthern style utan vanlig konventionell ungsbakad kalkon. 

Det här är våran allé precis utanför där vi bor. Allén kantas av stora kastanjeträd. De har helt gigantiska blad. Nu ligger de i stora drivor längst med vägen. De som håller rent på gator och vägar har fullt upp just nu. Det sopas, räffsas och körs med borstbilar för att hålla rent.


Mycket blad på marken redan men ännu fler som lär åka ner när man tittar upp på dessa kastanjeträd. Det är vackert ännu och det gäller att njuta medans det varar.

5 comments:

Annika said...

Vi skiver på samma tema idag :-)
DET har vi gjort förr också, många gånger, hihi!!!
Jag har inget emot mörkret. Men jag vet ju att jag är ganska ensam om det :-)
Jättefina bilder!
Höst i kvadrat.
Kramar!!!

Desiree said...

Hi hi ja det blev visst samma tema for oss idag Annika :-)
Kramar!

Eleonor i Nashville said...

Sa fint med gula lov. Har maste jag saga att det ar valdigt blandat. Men mest roda lov.
Visst ar Thanksgiving mysigt? Det ar en tradition som jag verkligen gillar och ar glad over att fa fira :)
Jag har faktist aldrig smakat friterad kalkon. Har du? Vi ater alltid ugnsbakad.

kram

eastcoastmom said...

Det är så fint med allt gult! Och ja här ser vi fram mot Thanksgiving, alla har flera dagar ledigt.

Desiree said...

Eleonor, jag gillar Thanksgiving jattemycket. Vara grannar I AL gjorde en gang fritterad kalkon som vi fick smaka pa som blev riktigt god. Vi provade att sjalva gora fritterad kalkon har I Basel forra aret.Fick lana en kalkonfrittos av nagra amerikanska vanners vanner. Det gick at valdigt mycket olja (16 L). Den blev god men det var ganska meckigt sa I ar kor vi som vanligt I ugnen istallet.
Kramar!

Eastcoastmom, ja visst ar det. Njuter ocksa av alla fina foton du tagit pa sistone.
Kramar!