Wednesday, August 21, 2013

Lite nytt i hemmet


På sistone har jag känt för att få in lite nytt till hemmet, lite ny inspiration. Fått det där suget och lusten att göra fint och att faktiskt skapa ett trevligt och personligt hem. Ja skapa ett hem överhuvudtaget. Läge fanns inte den lusten. Vi bodde ju länge i huset i USA med förväntan på att kunna sälja vilket tog betydligt längre tid än vad vi någonsin hade trott. Sedan bodde vi temporärt i en lägenhet i 10 månader i USA. Vi bodde sedan i andra hand i Hammarbysjöstad. Även om vi trivdes ypperligt i sjöstan så var det ju inte vårt hem. Varje hem kräver sina lösningar och därför ville vi inte lägga tid eller göra investeringar i detta ställe. När vi sedan flyttade till Solna och eget hem så visste vi redan att vi var på G att flytta till Schweiz. Men nu äntligen känner jag att jag har hittat hem och känner att jag trivs och har åter fått lusten till att ge hem och inredning lite ny touch.

Jag köpte denna väggkarta över Schweiz i tjockt tyg i en kul liten inredningsbutik i gammla stan här. Man kan sedan sätta knappnålar på de ställen man varit. Kartor är alltid något jag har gillat och något jag tycker är vackert. De är fascinerande för man finner alltid något nytt att lägga märke till. Kartor är något jag kan titta på länge länge. Denna gör sig perfekt i hallen. Något att samlas vid, stå och titta på, disskutera.

En stor grön vacker ljuslykta. Älskar ju att tända ljus när det börjar mörkna om kvällarna. Tända ljus är något jag har nästintill varje dag under höst och vinter. Det går åt många många värme ljus i mitt hem under den kalla säsongen.

Inhandlade även lite ny punktbelysning till badrummet. Ville ha något som gav lite mildare sken än den starka vanliga badrumsbelysningen. Återigen då det blir mörkare morgnar så kanske man vill vakna upp lite långsamt med en dusch utan full styrka på belysningen eller om man går upp på toa på natten, kunna tända men inte bländas helt av starkt ljus.


Lite nya skålar från IKEA. Jag fastande för den fina färgen. Perfekt som efterrättsskålar.

Lite nytt sängelinne också från IKEA. Vårt sovrum går i bruna toner men det är ändå kul att få in lite färg och ränder är alltid något jag gillat. Det är skön kvalité på dessa.

Från heminredning och nya prylar till hemmet till något helt annat. Just nu njuter jag till fullo både av färska aprikoser och färska fikon. Finns det något godare än ett perfekt färskt fikon som man satt tänderna i. Så ljuvligt mjuka, söta och underbara på alla sätt. Bakade scones till frukost i helgen med apelsin, vanilj och kardemumma. De blev otroligt goda.

Få se vad vi hittar på till helgen. Tyvärr ryktas det om regn och dåligt väder men jag hoppas att prognosen hinner ändras. Annars får jag se till att njuta av vädret nu som är vackert istället.

11 comments:

Petchie75 said...

Jättefina grejor och så roligt att du / ni känner att ni vill satsa på ert hem i Basel. Det ÄR en jättefin lägenhet så jag förstår det! Hur stor är den i m2? Jag tycker att den känns väldigt schweizisk, påminner faktiskt lite om huset jag bodde i som au-pair 1994-95 även om er lägenhet säkert är nyare?
Vårt sovrum går i brunt / blått och lite rosa. Jag trodde aldrig att jag skulle ha bruna sovrumsgardiner men O valde dem (från Ikea) och det blev riktigt fint! Era nya lakan är jättesnygga!
Os pappa har en fikonodling och mina föräldrar drömmer om att åka dit och plocka fikon. Planen var egentligen nu i oktober men min bror och hans sambo har planerat namngivning början på oktober och mina föräldrar vill inte åka till Spanien utan "tolk", och jag känner inte för att flänga Europa runt med en nyfödd så det får nog bli nästa år istället. Jag är inte jätteförtjust i fikon men de är ju otroligt dyra i Sverige - minst en tia per färskt fikon tror jag att O och jag har sett! Förstår att mina föräldrar blev nästan tårögda när vi en höst hade med oss en stor låda full med färska fikon direkt från Spanien!!
Här ska det bli 26 grader idag och fortsätta vara varmt hela helgen - perfekt eftersom min bror och familj kommer på fredag!

eastcoastmom said...

Det är detaljerna som gör det!
Och fikon är verkligen gott.

Katta said...

Jag sitter på tåget och mitt förra inlägg försvann!! Fina grejer du handlat. Jag känner igen det där med inspirationen, ibland finns den där. När man flyttar är det viktigt att man får ett fungerande hem. Själv sitter jag med två bostäder, det vill liksom inte ta sig, då tiden och orken är uppdelad på två orter. Jag gillade din tygkarta, smakfull och rolig. Kram

Desiree said...

Petchie, tack så mycket. Jodå vårt känns nog ganska traditionellt Schweiskt. Modernt och ljust och det gillar jag. Lägenheten är ganska exakt runt 100 kvadratmeter. Med två plan. Nedrevåningen med två sovrum och två badrum samt balkong som de båda sovrummen delar. Sedan har vi ovanvåningen med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med stora altanen.
Låter fint med kombon, blått,brunt och rosa. De färgerna tror jag går fint i hop. Jag hoppas och håller tummarna för er att ni snart hittar ett större hem som ni kommer att trivas i.
Förstår absolut dina föräldrars dröm om att åka och plocka fikon. De är rätt dyra här också. Kostar ca 7-8 kr per fikon men ack så goda!
Kommer ni åka upp till Sverige till namngivnings ceremonin ni också eller blir det kanske för tätt inpå din egen förlossning?
Kram!

Katta, förstår absolut att det blir mycket med två bostäder. Man får ta det då det känns rätt och då man känner lust och har ork, tid och pengar också. Det blir mycket för dig att enkom sköta två hem och se till så att allt underhålls.
Kram!

Eastcoastmom, ja det stämmer. Tack :-)

Anne said...

Badrumslampan är jätteläcker, passar perfekt med lite mysbelysning på skåpet där.
Det där med inspiration för lite heminredning går verkligen i vågor, sen kommer ju alla de där faktorerna som du nämner som om man bor i ett hem man vet man snart ska lämna osv.
Jag tycker dock alltid era hem snabbt har fått en personlig och mysig touch, oavsett var ni varit. En varm känsla genom bilderna.

mmmmm, även här njuter jag av säsongsmogen frukt, grönsaker och bär. Vi har just nu mycket tomater och jösses vilken skillnad det är mot vinternvarianterna. För varje år glömmer man bort hur mycket mer saker smakar när de är i säsong.

KRAM!

Suzesan said...

Fikon som är så GOTT! Aprikoser med men min mage har svårt för om jag äter för många aprikoser. Fikon och ädelost och man kan ju ha det till allt.I SALLADER. Till dessert eller NÄR SOM helst. Allt ska ätas när det är säsong.

Kul att du gör om det nu till ett hem. Fint det du köpt. Jag tycker också om ränder men på sänglinne vill jag ha blommor. Härlig inställning till kartor men inte undra på så som ni reser.

Kram
/Susanne

Charlie sa ... said...

Härlig känsla, att vilja fixa och piffa lite.
Tycker om kartan (är ju kartälskare ;), lampan i badrummet (är verkligen perfekt och ger behagligt
sken ), söta skålar och fräscha nya påslakan.

Roligt! Gör skillnad och bidrar till trivsel och hemtrevnaden.

KRAM vännen
Lotta

Anonymous said...

Jo, det är meningen att vi ska flyga till Sverige för namngivningsceremonin! O ska antagligen till USA i slutet på september så vi har planer på att åka redan då - om han kan flyga via Köpenhamn för att hjälpa mig med barnen. Jag vägrar nämligen att flyga själv med V och en nyfödd baby! Men vi får se, oavsett så ska vi vara på plats i Skåne första helgen i oktober!
Kram
PS Vilken bra idé med handdukarna på stolarna på kräftskivan - och de såg så fina ut!

Desiree said...

Anne, blev nöjd över resultatet med badrumslampan även om det var en enkel lampa från Ikea. Tack så mycket vad du är gullig. Jo känner igen det där med inredning går i vågor när det kommer till lust.
Du har helt rätt i att frukt och grönt smakar så mycket mer nu under sommartid. På lördag tänkte vi bege oss till en farmers market i tyskland för att prova en ny marknad. Ser redan fram emot detta.
Kramar!

Suzesan, jag tror det är samma sak för mig också att jag inte kan äta för många aprikoser eller plommon heller för det pallar inte min mage. För många körsbär funkar inte heller tyvärr :-(
Fikon supergott i både sallad och som de är eller med lite ost gratinerade i ugnen.
Kram!

Lotta, ja det var som sagt så länge sedan jag både kände lust och hade möjlighet att fixa i hemmet. Men här trivs vi verkligen jättebra med både läge, ställe och själva lägenheten i sig också. Så glada att vi hade turen att finna detta ställe efter så kort tid.
Kram!

Petchie, åh kul att ni plannerar att vara med på namngivningsceremonin. Förstår dig absolut att du INTE vill flyga själv med båda barnen. Tänker på dig mycket nu under dessa dagar. Så spännande det blir att den lilla kan titta ut när som helst nu.
Kram!

Annika said...

Vad fint du har det, Desiree.
jag gillar verkligen ert hem. SÅ trevligt och ombonat.
Jag har likadana påslakan från IKEA som du har. Gillar dem!!
Punkbelysning är så fint.
Gillar kartan över Schweiz. SÅ fin!!
Kramar!!

Desiree said...

Annika, tack. Jag gillade verkligen färgerna på dessa påslakan, tyckte det var sköna att sova i också. Ibland är Ikea i all sin enkelhet inte alls dumt. Kul att du även gillar kartan över Schweiz. Vi har ju vår USA karta och då tyckte vi att det kunde vara kul att även ha en över Schweiz där man kan sätta pins på de platser man besökt.
Kram och trevlig helg.