Saturday, September 28, 2013

Wonderful Weekend

Sitting here with a little bit of a hangover. Well I guess that is the price you pay for a great Friday evening with some great friends and a fun blind wine tasting. Dear F invited us and some other friends over, each person or couple would bring a bottle of wine. Then we all had to try to get as many things correct as possible of the following categories: country, grape, year and estimated price payed for the wine. It is really hard but also a lot of fun. You do learn more each time about character of different grapes and which ones you like more and which ones you like less. 

A fun wine tasting followed by a delicious dinner, more wine and lots of laughter and great conversations.

I hope you are all enjoying a nice start of this weekend. The very last weekend in September. How crazy is not that? I have a hard time taking in that October is at the door step already.

We do have nice warm days still with summer temperatures (at least by Swedish measures). This sure is nice. Love it! 20 C by October first just feels so wonderful.

 The ultimate luxury start of any weekend is warm home made baked bread straight out of the oven. Well to me that just is such a wonderful and delicious way to start any weekend. Breakfast rolls with dried apricot and hazelnuts. So yummy! Found a great recipe where you let the dough rise over night. You can prepare everything the day before and when Saturday morning comes you just shape the buns and stick them in the oven for 15 minutes and violá you got warm delicious bread to enjoy with some good cheese, butter that melts as you spread it on and some apricot yam to go with the dried apricots in the bread.

 Before and after oven entry.


Our plans today is to take it kinda easy. Enjoying a slow start and perhaps go for a hike tomorrow. What are you up to? Have a wonderful weekend. 

5 comments:

Saltistjejen said...

Vilken härlig helg! Och du vilka underbara frukostbröd! Kan du inte dela med dig av receptet. låter perfekt att kunna ha dem över natt och sedan baka ut dem på morgonen. Är det jäst eller bakpulver?
Kram!

Anne said...

Jag blev också nyfiken på brödet, är det vad som kallas kalljäsning? Jag är inte alls bekant med det själv men har läst det lite här och där på svenska matbloggar.
Nu har jag läst i kapp också, vilken fin och mysig vecka du haft.
Såg du haft jobbintervjun också, skönt!
Gillade din lista också, den kändes annorlunda än många andra. gav ännu lite mer insikt i vem du är!
KRAM!

Desiree said...

Saltis, tack. Älskar sådana här slow starts på helgen. Receptet finns på Allt om Mats hemsida sök på aprikos och hasselnötsbröd. Det är jäst man använder men de får kalljäsa över natt antingen i kyl eller i rumstemperatur.
Ha en mysig helg.

Anne, ja det stämmer. Detta är en kalljäsning. En jäsning där man inte behöver värma vattnet till 37 grader som man rör ut jästen i utan använder kallt vatten och sedan får jäsningsprocessen gå långsamt över många timmar (man räknar med ca 8 timmar). Tack så mycket. Det har varit jättekul att få följa er på er road trip få få se lite av dessa många charmiga städer och intressanta miljöeer som ni besökt. Uppskattat det mycket.
Kramar!

Anne-Marie said...

Ni har litet trevligare väder än vad vi har. Här regnar och blåser det. Och det tycks fortsätta hela dagen.
Du är så duktig att baka tycker jag. Skulle gärna komma till Desirees bageri. ;)
Hoppas ni fick en fin "hike" om det blev av! Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, ja hittills har vi haft det ganska skönt och milt. Passar mig perfekt. Så tacksam över lite indiansommar. Skulle så gärna bjuda dig på lite gott nybakat.
Kram!