Sunday, January 12, 2014

Ft.Meyers Beach, Florida

En alldeles makalöst underbar semester. Vi har alla njutit i fulla drag av varenda dag och stund! Nyss hemkommna till Basel. Saknar redan ljudet av brusand hav, solen och havsbrisen men samtidigt otroligt skönt att komma hem till sin egen säng. Tänkte jag skulle börja med en liten sammanfattning av våra första 10 dagar som tillbringades på Ft.Meyers Beach.

Vi började med att mötas upp hela gängen på flygplatsen i Zurich för att sedan landa i Miami, FL. Hämtade ut våra hyrbilar och åkte sedan till Ft.Meyers beach i södra Florida belägen längst med gulfkusten. Softade, badade, solade, gjorde olika utflykter och shoppade då vädret inte lämpade sig för strandhäng.


Här står vi hela gänget. Ett glatt gäng på 8 personer. Längst till vänster lilla Iris (8 år), jag, C, Calles pappa Ulf, Calles mor, Stefan gift med Mia, Mia som är C´s syster och lilla Ella (4 år).

Att semestra ihop i två veckor ett stort familjegäng som vi varit har gått långt över förväntan. Får erkänna att vi nog var lite oroliga allihop över hur det skulle gå när 8 olika viljor och åldrar ska sammsas men det har gått väldigt bra. Långt över alla våra förväntningar.


Många sköna dagar med gött beach häng. Helt underbart att kunna fly undan vintern och få tanka sol och värme på det här sättet. Gräva ner tårna i den pudervita lena sanden och få njuta av goa 25 grader. Även en stor badkruka som jag har badat i havet. 


Lite frisbeekastning mellan doppen och beachhänget.




Jag ägnade mig gärna åt att fota, promenera längst med strandkanten eller leta efter fina snäckor. Vi for ut till Sanibel island och Captiva som båda är berömda för just sina mängder med fina snäckor som spolas upp på stränderna här. Formen på öarna gör att det spolas upp extra mycket snäckskal här och det är här man kan göra några av sina största och bästa fynd.


Även en stor badkruka som jag har badat i havet. Vi hade många fina och soliga dagar i Ft. Meyers. Temperaturen var perfekt med ca 25 grader i luften. När man befunnit sig i solen en stund var det väldigt skönt med ett lite lagom svalkande dopp. Lite småkyligt första sekunderna då man doppade sig men sedan riktigt skönt. Skulle tippa på att temperaturen i havet var ungefär ca 20 grader C.



Vi har bott fantastiskt bra. I Ft.Meyers beach hade vi två stora våningar där syster Mia med familj bodde i den ena och jag samt C och hans föräldrar delade den andre. Varsitt stort sovrum med tillhörande badrum och stort vardagsrum.


Vi hade även tillgång till kök som var guld värt. Skönt att kunna rå om oss själva och laga en hel del egen mat. Spar både på kostnaderna och på kalorierna. Vi gick ut några gånger när vi boddde här men för det mesta åt vi hemma. Grillade en hel del då det fanns tillgång till grill också. Vi har ätit, druckit och mått gott ihop.

Dagarna har mer än gärna både börjat och slutat här på den stora balkongen med utsikt över beachen och havet. Vi bodde på 12 våningen av 15 så nog har vi fått njuta av en fantastisk utsikt med de mest underbara soluppgångar och solnedgångar.Även fantastiskt till nyår då vi stod här uppe och hade väldigt fin utsikt över alla fyrverkerierna.


Här sitter jag och läser och njuter av morgonsolen.

Nyårsfirande med hela gänget. Vi lagade en väldigt god nyårs supé hemma och kollade sedan in fyrvekerierna från balkongen innan vi gick ner på beachen en stund. Nog borde 2014 bli ett riktigt gott år då det fått en sådan här god start.


Vår nyårsförrätt som bestod av en liten avokadosallad med krabba. Har passat på att njuta av all god seafood som finns i dessa trakter. Varje måltid har varit fantastisk på sitt sätt. Skaldjur, räkor, ostron, hummer, Florida grouper och snapper. Så attans gott!


Vi har njutit av beachen på alla tänkbara sätt både stora och små. Sanden på vår strand precis utanför var av allra bästa kvalité. Pudervit och len som mjöl. Varje steg har varit som ett litet spabesök för tår och fötter.


Här bodde vi. Ett Condo där vi hyrt två våningar. Finns väldigt mycket olika alternativ av boende, allt från enkla motel, fina hotel till condos eller hus att hyra.

Jag och C som två små prickar på väg att sticka ut på en morgon löprunda längst med strandkanten. Ibland fick jag med mig C men för det mesta blev det solorunda på egen hand för min del. Ett alldeles ljuvligt sätt att starta dagen. Så snart solen hade stigit upp så snörde jag på mig skorna och stack ut medan det var lite svalare i luften och relativt tomt på folk på beachen.




Vid poolområdet fanns tillgång till gasolgrillar. Helt perfekt att kunna ta med sig det man ville grilla ner och sedan åka upp och äta. Än en gång är jag väldigt glad över att vi hade chansen att köra eget hushåll och matlagning för man tröttnar lätt på att gå ut och äta varje dag. Det blir dessutom bra mycket dyrare att gå ut varje dag och absolut inte vidare nyttigt. Vi hade en en Publix i närheten där vi enkelt kunde handla och sedan hade vi tillgång till stor kyl och frys.

Delfiner har vi haft turen att se en hel del av. Både ute på Sanibel island men även utanför vår strand där vi bodde. Under min första löptur på beachen så såg jag plötsligt ett helt gäng med folk som stod och pekade och fotade. Det visade sig vara delfiner som simmade väldigt nära strandkanten. De kan inte varit mer än någon meter från mig då jag passerade dem. Så coolt!


Det har njutits till fullo av både soluppgångar och solnedgångar. Finns knappt något härligare än att börja dagen med en promenad eller en löptur längst med beachen och få möta solens första strålar. Här ovan en ljuvlig solnedgång.


Soluppgång över Ft.Meyers beach town.


Vi har haft det riktigt gött som ni ser här. Bara ligga och njuta av sol och salta bad. Så avkopplande och skönt för själen. 

Lite mer frisbee. Något som både stora och små kan hänga med på är alltid en kul aktivitet.


Precis hemkommen men jag saknar redan detta. Lite post vacation blues speciellt då jag blickar ut över ett grått och ganska dimmigt Basel denna söndagmorgon. Men det känns också väldigt skönt att komma hem till sitt och få ha sovit gott i sin egna säng. Men nog kan jag mer än gärna tänka mig att tillbringa fler jul/nyårs ledigheter på varmare bredgrader vid havet. Schweiz har inget hav och det är en bit ner till medelhavet så man uppskattar havsbruset lite extra mycket när man får komma till något sådant här.

14 comments:

eastcoastmom said...

Ser fantastiskt ut. Kanske något för vår spring break i april...

Desiree said...

Eastcoastmom, ja absolut. Underbart ställe. Kan varmt rekomendera Ft. Meyers beach. Betydligt charmigare än Ft.Meyers och väldigt fin kvalité på beach och sand. Ett riktigt härligt ställe.
Kramar!

Miss Marie said...

Gud så skönt!!! Längtar efter värme o sol nu, det värker i hela kroppen av dina bilder! :) Kul att göra något sånt där med hela familjen, väldigt kul sätt att umgås på!

Saltistjejen said...

Vilken underbar semester!!! Jag blir grön av avund! :-) För ett år sedan drog vi ju till Miami och sedan på vår kryssning. Men i år blir vi hemma. Sparar semestern inför bebisen....
Dock längtar jag till sol värme och avkoppling. :-)
Dina bilder är så fina! Och vad roligt att ni verkligen hade det bra allihop tillsammans också. För som du säger kan det vara både för- och nackdelar att resa många tillsammans.
Kramar!

Desiree said...

Miss Marie, jag känner en otrolig skillnad i kropp och själ efter att ha fått en rejäl dos med sol och värme. Det har gjort underverk. Jag och C har konstaterat att vi ska satsa på fler sådana här julledigheter på sydliga bredgrader framöver. Det var underbart att få tillbringa 2 veckor med familjen. Man får minnen för livet och knyter an till varandra på ett sätt man inte skulle gjort annars. Vi var som sagt alla lite oroliga över hur det skulle bli att leva ihop i 2 veckor men det gick jättebra!
Kram!

Saltis, förstår att ni inte reser just nu med tanke på både tillstånd och ekonomi. Men jag kan varmt rekomendera detta ställe som resmål framöver. Hyra en condo eller ett hus och bara njuta av beachen . Funkar utmärkt med mindre barn att ha en bas där man kan bo ett tag och köra självhushåll. Visst är det både för och nackdelar med att resa ett sådant här stort gäng tillsammans. Det måste bli en del kompromisser givetvis men jag är ändå förvånad över hur bra det funkade totalt sett. Långt över förväntan har det gått. Inte mycket gnissel alls.
Kramar!

Marianne said...

En sån härlig semester! Skönt också med lägenheterna när man är en hel familj så där och ligger still på ett ställe. Om man bara är en själva är man ute och hittar på mer, men med så många blir det mycket hemmavid också.

Suck, det var längesedan jag såg en sån där härlig strand. Vi har bara insjö här, och jag är inte så förtjust i att bada här. Dessutom blir folk lite lätt bruna av vattnet, det är visst en massa från ett sågverk som gör det.

Härligt, det blir ett superbra år med en sådan början!

Kramar!

Desiree said...

Marianne, ja det var lite skillnad på att resa ett helt storgäng så här jämfört med när bara jag och C reser/semestrar. Vi brukar inte bo kvar på samma ställe mer än någon eller ett par nätter. Vi reser runt betydligt mer. Jag var lite orolig för att man skulle tycka att detta blev lite tråkigt eller att jag skulle bli rastlös men det funkade mycket bättre än väntat. Det var väldigt smidigt att bo så här då vi hade småtjerjerna med oss. Det blev väldigt bra för oss alla.

Stranden var bara sååå härlig!!! Insåg att jag hade en stor längtan till havet. Sanden var dessutom pudervit och len. Varje steg var som ett spabesök för fossingarna.

Helt klart en mycket bra start för 2014. Så jag har höga förhoppningar på att detta ska bli ett bra år :-)
Kram!

Anne-Marie said...

Vilken underbar semester ni haft! Har sett dina otroligt vackra bilder på Facebook med solnedgångar - och kanske uppgångar också - och den vita sandstranden. Det är en ro och lisa för själen att få uppleva sådant.
Härligt att ni kunde få en riktigt fin tid tillsammans med familjen. Det kan ju, som du skriver, vara litet utmanande ibland att få alla viljor att gå samma väg.
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, ja vi har njutit i fulla drag. Underbart, skönt och avkopplande. Så skönt att komma till solen och få lite värme precis när man behöver det som allra mest också. Det har defintivt gett mersmak :-)
Kram!

Jane said...

välkomna tillbaka:) Ser ut som en semester i min smak,:) Superfina bilder,
Kram!

Annika said...

VAD kul att se alla dessa bilder!!
HÄRLIGT!!!
UNDERBART!!!
OCH så fint att alla kom så bra överens! Som sagt, det vet man aldrig då 8 viljor ska samsas.
SÅ fina bilder.
Kramar!!

Martina said...

Härliga bilder!
Sanibel och Captiva är underbara ställen.

Vart kan jag ga in och kolla pa vaningarna ni hyrde? Later inte sa tokigt och jag skulle gärna vilja kolla upp det lite närmre.

Kramar

Anonymous said...

Wow! Vilken härlig semester! Schysst beach häng, kan tänka mig att det var skönt efter den gråa vintern hemma. Härlig utsikt, perfekt att ha det så och kunna laga mat hemma också när man vill. Vad mysigt att kunna springa på stranden på morgonen och se delfiner, rena paradiset. Får nog bli en tripp till Florida snart :-)
Kram!

Liz said...

Antligen ar du tillbaka! Har langtat efter dina semester bilder! Sa underbart ni ser ut att ha haft det, och sa roligt att resan gick bra med sa manga familjemedlemmar...Kanner igen det dar att det ofta kan bli lite jobbigt ju fler man ska forsoka att gora nojda.

Vilket fint boende, vilken utsikt!! Helt fantastiskt att kunna ga ut och vara pa stranden pa en gang, springa i gryningen, mota en delfin eller flera...se solen ga upp. Suck...underbart!

Och du Desiree, vilken fantastisk valtranad kropp du har! Wow, man ser att din traning ger utdelning!!

Nu ska jag lasa mer om ert besok i Orlando,
Kramar!!