Thursday, September 4, 2014

2015 inleder vi så här...

Vinterns resmål för oss blir Florida, the great Sunshine state. Det var så attans nice att komma iväg förra vintern och få lapa sol då man behöver det som mest. Nej vi åker inte till samma ställe även om vi åker till Florida. Finns delar där vi inte varit ännu. Denna gång flyger vi till Tampa och utforskar området där med omnejd samt de många fina barriäröarna som finns. AnnaMaria Island lockar lite extra som jag hört gott om.

Vi drar efter nyårshelgen och kickstartar nya året med sol och värme. Gör januari som annars är en ganska seg och lite småtråkig månad till något att verkligen se fram emot. 

Sommaren här i Schweiz har ju inte varit den bästa och vi tog inte mycket semester alls i sommar så vi känner att vi har ett behov av att få komma iväg på egen semester på riktigt.

Varför Florida igen när det finns så många andra platser runt om i världen att välja på?

För att:

Det är smidigt att hyra bil och kunna köra runt och se sig omkring och göra egna utflykter på egen hand.

För att vi kan språket och det är smidigt. USA är ju som att komma hem för oss på många sätt.

Det finns sol och värme här och man kan flyga direkt mellan Zurich och Tampa. Man slipper mer än 6 timmars tidsskillnad och det finns flybiljetter till bra pris.

Vi hoppas på att även kunna få till det så att vi kan möta upp med våra vänner och före detta grannar från Alabama och ses någonstanns i Florida.

Det är smidigt och enkelt att hitta en lägenhet eller litet beach hus att hyra. Kunna laga lite mat själv och slippa gå ut och äta alla måltider är guld värt. 

Kan bara säga att jag redan läääängtar. Det känns så underbart att ha bokat biljetterna och ha något sådant här att se fram emot när kylan och mörkret kryper på och när sedan alla jul och nyårsfestligheter är över men det fortfarande är långt kvar till våren. Det lustiga är att C´s föräldarar också ska tillbaka till Florida men de åker i mars och de har valt att åka tillbaka till Ft.Meyers beach där vi var allihop förra året fast de reser med vänner i år.
13 comments:

Miss Marie said...

Åh, så härligt det låter! Skulle gärna åka någonstans varmt när det är som kallast här! Underbart!

eastcoastmom said...

Toppen! Vi gillar verkligen att resa i USA, det är så enkelt och allt funderar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, det låter ju alldeles ljuvligt!! Har hört mycket bra om Floridas västkust så ni kommer nog få en grym resa. Min favoritdel av Florida är Flroida Keys, älskade det när vi var där! KRAM!

Millan said...

AH det later verkligen helt underbart! Jag hanger pa :-). Kram!

Annika said...

MEN så HÄRLIGT!!!
Säger som AM, det är ju så lätt att resa i USA. Bra service överallt, lätt m hotell och bil och sen: VACKERT!!!!
Så FLA känns son ett klockrent val för er!!
Jag lär väl sitta i DC och frysa medan ni lever sollivet i Florida!!
Undebart för er att få komma dit. Jag har ju bara tagit kryssningar från Florida, samt varit på WDW flera gånger. Men det känns som om jag knappt sett ngn av själva staten. SÅ det står på listan. Speciellt The Keys, men jag har hört såååå mkt gott om den plats dit ni ska. Peter bodde i FLA i över ett år innan han träffade mig, han såg massor så!!
SOm sig bör!!
Kramar!!!

Desiree said...

Marie, ja ska bli heeelt underbart.
Kramar!

Eastcoastmom, ja det är superpraktiskt. Vi har bott här känner till kulturen, har lätt att prata med folk. Allt funkar, det är enkelt och smidigt att hyra bil och köra runt själv. Finns många fördelar som sagt som underlättar mycket.
Kram!

Charlotta, ja Florida Keys är jättefina. Där har vi också varit och tyckte väldigt mycket om denna allra sydligaste spets. Ska bli underbart att komma hit som blir en bit längre norrut än vad vi var sist. Hela Panhandle som vetter mot Mexikanska gulfen har otroligt fina stränder med turkost vatten och riktigt pudervit sand.
Kram!

Millan, tack. Ska bli sååå skönt :-)
Kram!

Annika, ja du har ju fått en kanonsommar i år i Sverige. Vi fick mest regn och två riktiga semesterdagar så det här sitter fint att vi bokat. Antar att det blir kanske lite lättare för er att resa nu då K har flyttat ut och ni inte längre är lika begränsade till skolloven. Kanske kan bli en förlängd weekend trip för dig och Peter ner till the Sunshine State någon gång framöver.
Kram!

Madeleine i Texas said...

Älskar Florida!! Vi bilade genom hela FL ner till Key West och jag vart kär på en gång. Ni kommer att få det så himla härligt. Riktigt avis!

Anne said...

Wohoooo, underbart Desiree! Det här passar ju dig perfekt, det här är ju som jag förstått det ditt/ert sätt att fira jul-och nyår (eller ja, december/januari) på. Helt perfekt tycker jag att det låter, ljuvligt helt enkelt. Ni kommer få det toppen. Minns mycket väl hur trevligt ni hade det i fjol.
Det bästa är ju att ha nåt att längta till och se framemot också, som du har nu. Mysigt, verkligen.
Jag tror vi kommer få lite Sverigebesök till julen, inget bestämt än men min svägerska kanske kommer . Oavsett det så kommer vi vara här hemma och gå all in för julen. Roligt nu med Stella också när hon är i den åldern att hon längtar efter tomten. Kramis!!

Desiree said...

Madeleine, tack. Jag lääängtar redan som sagt.
Kram!

Anne, åh det känns så underbart att ha bokat detta ska du veta. Vi kommer detta året att fira jul här i Basel och även nyår och sedan sticka efter trettonhelgen. Gör ganska stor skillnad på flygpriset att kunna stick iväg lite off season efter juloch nyårshelgerna. Åker till Sverige någon av adventshelgerna och firar jul med familjen hemma då istället för på själva julafton. Känns betydligt mindre stressigt så. Vad kul att ni får Sverigebesök över julhelgen! Jättekul! Då förstår jag att ni längtar mycket efter detta.
Kramar!

Suzesan said...

Men helt rätt val. Låter ju urskönt. Jag vill nog också åka någonstans i vinter. Till värme. Kanske.

Förstår att det blir lite som att komma hem. Hyra liten lägenhet och slippa gå ut varje dag och äta är verkligen guld värt. Mer mysigt och så......:)

Kram
/Susanne

Desiree said...

Susanne, tack. Hoppas du också får möjlighet att komma iväg en sväng under vintern.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Härligt! Vi båda som reser en hel del drar ofta åt olika håll! Förra året i januari drog ci också till FL. fast då var vi på varsin sida om FL.

Kul med något att se fram emot! Kram

Charlie sa ... said...

Ah, så härligt!!! Låter underbart. USA är så varierat…varje stat har så mycket att erbjuda. Såklart man vill tillbaka och se mer. Ja, supernice att ha det här att se fram emot.

KRAM