Friday, September 12, 2014

Lite gråmulen fredag med veckans highlights

Blev inget inlägg igår så jag kör en liten fredagslista idag istället. Fullt upp igår. Kom hem sent på kvällen onsdag då jag varit på Kick-Off och somnade inte i tid. Fick ändå se till att kliva upp tidigt för att pallra mig iväg till konversationsgruppen. 

Nu sitter jag lite i valet och kvalet över om jag ska gå kvar där. Tycker att nivån är lite för låg. Det är uppenbart att det är några som bör flytta ner till en lägre nivå. Sedan kom det flera nya så plötsligt är vi också för många. Det går inte vara hur många som helst om man ska ha en konversationsgrupp för då får man inte öva på att prata tillräckligt. Jag får se hur jag ska göra om jag bara kör kursen på distans eller om jag går kvar eller kan flytta till någon annan grupp.

Pumpornas tid är här. När jag var ute och gick med min kompis C förra veckan så såg vi att fälten vara fulla av vackra och färggranna pumpor. En av bondgårdarna som vi passerade hade specialiserat sig på pumpor. De hade massor med olika sorters pumpor i alla möjliga färger och former. Många pumpor som jag aldrig tidigare sett. Vid varje sort stod en lapp uppsatt som beskrev vad just den sorten passade bäst som eller i, matpumpa, utmärkt att baka med eller endast för dekoration.Har haft sommar här några dagar. Riktigt skönt med tanke på att vi inte hade någon vidare sommar detta året. Har haft soligt och 25 grader vilket har varit underbart. Inte illa att kunna få cykla runt i shorts och t-shirt igen samt äta middagar ute på altanen. Men nu börjar det slå om lite. Det har varit kyliga morgnar som sedan bytts ut mot högsommarvärme på dagarna. Otroligt svårt att klä sig rätt då temperaturen stiger med 10 grader eller mer under dagen. Kvällarna är också lite småkyliga numer.

SWEA Basel hade sin första stora event igårkväll. Vi hade en kick-off kväll som nystarts event. Naturligtvis var vi i styrelsen väldigt pirriga och förväntansfulla. Det blev succé. Vi blev totalt 44 stycken (fick till och med 5 extra personer som dök upp på plats). Vi var väldigt nöjda med kvällen. Speciellt nöjda var jag och E som sitter med i programmplanneringsgruppen och som stått för en stor del av fix och plannering av denna kvällen. SWEA Basel har därmed fått en god start vilket känns jättekul.


Vi höll till på en ganska cool lokal i stan som är utformad som en gammal industrilokal. Välkomstdrink, vin och alcoholfria alternativ samt en stor och underbar Asiatisk inspirerad plock-buffé serverades.

Nya IKEA katalogen har anlänt. Så här ser den ut hos oss. Ser den samma ut i hela världen? Samma omslagsbild?


Höstgarderob-ny jobb garderob? Nu börjar det dyka upp massor med höstnytt i butikerna. Köper inte mycket kläder alls här. Dyrare här än i både sverige och USA. Lite sugen på något nytt blir jag nu när dels hösten står för dörren och jag ska börja nytt jobb. Har ni gjort några fina höstfynd på sistone? Jag hittade faktiskt en riktigt snygg blus idag som passar perfekt till smala jeans.

Tiden fullkommligt rusar iväg. Iiiih jag börjar jobba på tisdag nästa vecka (de håller på att flytta om alla kontor måndag) om mindre än en vecka! Kul, spännande, omtumlande, nervöst. Blandad mix av fjärilar i magen.

6 comments:

eastcoastmom said...

Jobb!!! Vad spännande.
TRor du är toppen som planerare för Swea-event. Jag har aldrig varit med, det har aldrig funnit där vi bott. Finns ju i NYC, funderar på att joina där.
Vilken fin bild på en riktig pumpkin patch!

Annika said...

Jobbet är ju så sjukt spännande!!
Det ska nog gå bra. Heltid?
Härligt med alla pumpor. Fint med riktiga pumpafält även hos er.
Jag har inte börjat göra höst än, det är lite för varmt. Men jag längtar.
Japp, IKEA katalogen har samma omslagsbild här :-)
Ha nu en fin helg.
Vet du, vi skrev bägge våra torsdagspunkter på fredagen, hihi!!!
Kramar!!!

Desiree said...

Eastcoastmom, kan varmt rekomendera att kika in och kolla lite på Swea och vilka event de har. Naturligtvis är alla Swea grupper olika men det kan finnas ett och annat som är trevligt att haka på eller någon man möter som kan bli någon man gillar och klickar med.
Kram och trevlig helg.

Annika, iiihhh ja väldigt spännande. Nej gudars som tur är inte heltid utan 50% så att jag hinner fortsätta med tyskan som jag väldigt gärna vill fortsätta med. Tyskan tar lätt 30% i veckan, och så lite hem och träning så vips så flyger tiden iväg.
Kul att katalogen har samma omslagsbild hos er också. Lite spännande kuriosa.
Kram och ha en skön och fin helg.

Taina said...

Såååå kul att du börjar jobba snart! Exakt vad ska du göra?

Här har Mums dykt upp men inte så mycket pumpor dock, Det tycks finnas massor av olika sorter och det är kul att dekorera med dem.

Äh skippa tröga konversationsgrupper. Skapa en med gubben hemma och bestäm en tid varje vecka där ni snackar tyska? Hahahaha!

Kram

Charlie sa ... said...

Världen känns både stor och liten ibland! När man ser Ikeakatalogen som är lika men ändå olika beroende på land…och så SWEA, som ju också är en global organisation. Vad roligt att er kick off blev så lyckad!

Älskar pumpor….ska bli så roligt att njuta av dem nu i överallt.

Superkul med ditt arbete!!

KRAM
Lotta

Anne-Marie said...

Men så spännande med pumpafält!
Det känns konstigt att det är mitten av september och vi fortfarande har +30. Jag är hjärtligt trött på denna värme. Vill ha litet av din förhöst. :)
Jätteroligt att ditt arbete snart sätter igång. Du får berätta litet mer framöver när du kommit in i det.
Kram!