Thursday, September 25, 2014

Hello Thursday

 
Så himla skönt och lyxigt att bara jobba tre dagar i veckan. Fortfarande mycket nytt att ta in och lära. Är helt slut om kvällarna. Idag är det riktigt höstväder här med regn och rusk men det ska bli soligare under dagen. Nu ska jag strax ta och cykla iväg till tyskan.


Vi har bokat boende inför vår semester i Florida i januari nästa år. Första veckan blir en Condo som såg jättefin ut nära beachen. Andra veckan blir ett hus som också ligger nära stranden. Vi får förhoppningsvis ner våra grannar och goda vänner från Alabama andra veckan. Huset är stort nog så att de också får plats.

Nu börjar det kännas som höst. Fler och fler gula löv dyker upp. Vi bor längst med en allé och där ligger det nu gott om höstlöv på marken. Det börjar bli mörkar både morgon och kväll. Gryning då jag kliver upp. Nu får man börja frossa i tända ljus, mysiga filmkvällar och höstgrytor.


Strålande vackert höstväder denna vecka med riktigt kyliga morgnar med endast 8-10 grader men soligt och fint. Sedan har temperaturen stigit till ca 16-18 på dagen.  Veckans grönsakskorg innehöll två zuccini, en gurka, två majskolvar,lite tomater, en rödbetta, några potatisar, en knippa färsk persilja, en påse färsk spenat och två salladshuvuden. Detta blev vår sista korg. I har ju vattnat hos våra vänner som varit på semester och även fått överta deras grönsakskorg under dessa veckor. Även om det är trevligt och lite spännande med dessa grönsakskorgar så föredrar jag att få välja mina grönsaker själv. Så att abonnera på en egen korg blir det inte.

Min fina bukett med Dahlior står sig rätt fint fortfarande. Någon dag till klarar de sig. Blir lagom att köpa en ny bukett med snittblommor till helgn.

Ikväll får vi kompisbesök från Lund. Fredag morgon sticker killarna tidigt och beger sig mot alperna för att cykla. Ikväll ska det bjudas på hemmabakad pizza.

6 comments:

Miss Marie said...

Skönt att det går bra på jobbet och så är jag avis på er Florida-resa, härligt! :)

Annika said...

Att jobba tre dagar i veckan är perfekt. När jag börjar jobba tänker jag också leta efter ngt liknande. Idealiskt ju.
Här regnar det också idag, och jag njuter av det.
Milt är det ju iaf.
Så härligt att FLA-resan verkligen börjar ta form!!
Kramar!!!

eastcoastmom said...

Gillar också upplägget tre dagar i veckan, vore perfekt.
Regn här med idag! Annars har vi fantastiskt höstväder.
Florida på vintern, perfekt.

Anne said...

Förstår till fullo du varit helt slut på kvällarna, det är verkligen uttröttande med allt nytt som ett jobb innebär. Innan man kommer in i det, det tar på. Skönt ha första veckan avklarad och underbar känsla att liksom ha kortare vecka och känna att helgen på sätt och vis börjar på torsdag. Även om det är fullt upp med tyskan och annat, men ändå...
Nice med bokat inför Florida också. Jag tycker det låter super, storgillar det där med att ni hyr bostad och slipper hotell. Det är ju så mycket trevligare kunna kocka och rå om sig själv. Hösten kommer rusa iväg nu har jag en känsla, sådär som det alltid gör.
KRAMAR!

Anne-Marie said...

Vackra blommor du har.
Verkligen bra att ha extra tid för din tyska och hemmet.
Kul med planerna inför Floridaresan. Bokar ni genom Airbnb eller någon annan "vacation rental"?
Kram!

Desiree said...

Marie, tack så mycket.
Kram!

Annika, åh så spännande att höra att du har funderingar på att börja jobba igen. Blir det inom retail igen då eller är du sugen på något helt annat? Finns ju säkert en hel del ideelt arbete och spännande projekt som man också skulle kunna ägna sig åt om du nödvändigtvis inte är ute efter the paycheck.
Kram!

Eastcoastmom, ska bli underbart med Florida. Så glad att vi har detta att se fram emot.
Kram!

Anne-Marie, tackar. Nej vi hittade rentals dels via en site som heter Flipkey och en annan som också är jättestor för USA som heter VRBO eller något likande. Det har funkat smidigt med att betala in bokningsavgiften och båda känns seriösa och välskötta so far.
Kram!