Friday, September 19, 2014

First Impressions

How goes it? Det går bra och jag trivs riktigt utmärkt hittills. Första veckan med mycket nytt är nu avklarad. Första veckan blir man ju ganska trött. Inga uppestittar kvällar för mig. Har gått och lagt mig tidigt för jag varit helt slut. Har inte skrivit något på bloggen med än gång just för att jag både varit trött men också för att jag velat smälta de första intrycken något först.

Det känns väldigt bra som sagt. En liten bild på mitt skrivbord. Det har varit flytttider på företaget så alla har fått nya rum denna vecka. Jag delar ett stort och ljust kontor med A som jag jobbar med. Känns lyxigt att få ett sådant här stort fint och ljust rum som jag bara delar med A som sagt. Det är bra att dela med henne eftersom vi kommer att jobba mycket tillsammans. Hon sticker på semester om en vecka så jag försöker hinna lära mig så mycket som möjligt innan hon åker iväg. 

Det känns kul att jobba igen. Jag jobbar med något helt nytt som jag aldrig gjort innan. Lär mig massor med nytt dagligen. Jobbar inom marknadsförningsavdelningen med kundkontakter i huvudsak. Ett gigantiskt pussel med många lösa trådar som ska fixas och snöras ihop rätt på rätt sätt. Tror nog att dessa arbetsuppgifter kan passa mig rätt bra. Jag jobbar längre dagar måndag till onsdag för att sedan kunna gå på min konversationsgrupp på torsdagar och ha fredagar lediga för hus, hem, ärenden, läxor och allmänt fix. Känns väldigt bra.


Indiansommar här i Basel. Vi har lite kyliga morgnar och sedan sommarvärme under dagarna. Kring 25 grader mitt på dagen. Lite höstfärger börjar synas men än så länge är det mesta grönt fortfarande. 

Ledig fredag idag. Känns som en fredag med extra guldkant nu när jag jobbar igen.  Happy Friday på er!

11 comments:

Miss Marie said...

Härligt att det känns bra! Kanon att inte behöva jobba heltid utan att du får tid för andra saker också, perfekt!

Desiree said...

Marie, ja det känns toppen på alla sätt. Lite som att ha dragit en riktig vinstlott att få lite tid till annat också.
Kram och trevlig helg.

eastcoastmom said...

Det låter som ett bra upplägg, att inte jobba hela veckan. Jobbar du på engelska eller tyska?

Annika said...

Förstår att det är mkt att lära sig, och att du är TRÖTT!!
Perfekt schema att jobba tre och en halv dag i veckan. GILLAR!!!
Trevlig helg.
Kram!!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja det känns otroligt skönt för på så vis hinner jag med alla tyska läxor. Jag jobbar på engelska, min tyska är absolut inte på den nivån att jag skulle kunna jobba på tyska.
KRam!

Annika, yes bättre kunde det inte blivit.
Kram!

Suzesan said...

Fint skrivbord. Grattis. Det är ju väldigt tröttande i början på jobb. Vi har indiansommar med. Precis som ni och imorgon är kanske sista dan vi kan bada i havet. Idag var det 18 gader. En pojke och hans pappa hade termomter med sig. Vi var nog tjugo "livsjutare" som var där ner och alla gjorde sitt och vi fnissade coh tio badade. Idag sa vi . Roligt att där var så många idag.

Spännande med nya arbetsuppgifter = en utmaning.

Skönt schema att börja med.

Det kommer gå bra.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Susanne, tack :-)
Jag pratade precis lite med svärföräldrarna som bor i Karlskrona och de sa att ni har superfint väder i Sverige med indiansommar där också. Så härligt! Jag hoppas du får en riktigt skön helg och du får fortsätta njuta av det fina vädret.
Kram!

Liz said...

Harligt att det kanns sa bra, aven om det givetvis ar massor av intryck sa har i borjan!

Att dessutom inte behova jobba heltid maste ju verkligen kannas bra pa alla satt, att anda hinna med tyskan och allt annat. Later som ett perfekt upplagg.

Hoppas det fina hostvadret fortsatter hos er!
Kramar

Kattas Betraktelser said...

Först, vad roligt att du fått ett jobb och att det blev något nytt. Om jag förstått dig rätt så var du sugen på att prova dina vingar. Härligt att det känns bra. Jag känner igen det där med att vara trött. Jag fick ett nytt jobb i maj och känner mig också trött om kvällarna av allt nytt. Kram

Desiree said...

Liz, tack så mycket.
Kram !


Katta, ja så är det. Tar ett tag att sätta sig in i allt nytt. Hör till blir bättre.
Kram!

Anne-Marie said...

Så roligt att höra litet om ditt jobb.
Alltid spännande med nya saker men samtidigt brukar man ju bli litet trött av allt nytt man skall sätta sig in i.
Varmt hos er också ser jag.
Vi har haft helt otroligt varmt med runt +30 hela helgen. Nu får det räcka.
Grattis igen till jobbet!
Kram!