Tuesday, September 23, 2014

Små guldkorn

Ibland räcker enkla nöjen långt. Man behöver inte alltid komma på något väldigt storslaget för att det ska bli både en bra och mysig dag. Söndagar här är det stängt på alla håll. Man får ägna sig åt natur eller kultur. En skogspromenad, en hike, ett besök på ett musum eller fik är det som man kan ägna sig åt. Förra söndagen åkte vi ut en sväng till Vitra Designmuseum som ligger precis på andra sidan gränsen i Tyskland. Här finns massor med snygga och coola saker i shoppen. De brukar ha fina utställningar också.

 Vi tog det lojt och softade i dessa sköna färgglada snurrstolar. Sååå sköna. Hade mer än gärna haft en sådan hemma men kan tänka mig att de är tokdyra. De rosa elefanterna i sin lilla hage är också söta.Är inte denna café vagn  och servering hur cool som helst. De har en stor härlig resturang men denna café vagn tycker jag är så läcker. 

 Det blev en fika i de sköna snurrstolarna med kaffe och glass.

Vi har under första hälften på september haft mer sommar än höst. I lördags grillade vi och satt ute hela kvällen och njöt då det var 22 grader. Det växer så det knakar i våra blomlådor. Massor med färggranna blommor poppar upp. Denna vecka har dock bjudit på lite mer höstkänsla med kyligare temperaturer. Har för första gången på länge haft jacka då jag cyklar iväg till jobbet strax innan åtta snåret. Idag är det dessutom soligt och fint så det blir en extra härlig morgon.

7 comments:

Annika said...

Härligt på ett sätt att inga butiker är öppna på söndagarna. Då måste ni helt enkelt göra ngt annat än att shoppa :-)
OCH det gör nu ju, ni är så bra på att hitta på saker.
Gillar också den där matvagnen. Tycker det är lite kul att matvagnar blivit så poppis.
Härligt att ni har så fin indiansommar hos er!!
Kramar!!!

Desiree said...

Annika, ja det tog ett tag att vänja sig men numer uppskattar jag det faktiskt. Det blir ett helt annat tempo och man är tvungen att vara mer kreativ eller kulturell.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Härligt blogginlägg. Vad mysigt ni har det på balkongen. Vi grillar året runt fast visst är det mysigt att också kunna äta utomhus. Kram

Anne-Marie said...

Man behöver inte göra "stora saker" för att det skall bli mysigt.
God glass du har. :)
Såg de där rosa elefanterna hos dig på Insta.
Matserveringsvagnen ser nästan ut som trailers som finns i USA. Airstreamers heter de. Om du "googlar" kan du se bilder.
Trevligt att det växer i kurkorna på er uteplats.
Kram!

Suzesan said...

Så var det ju här förr. Inget öppet på söndagar.

Glass är gott och cfévagnen söt och jag tycker om de rosa elefanterna

NU dyker temperaturen här. Förra natten nära noll och SKITkallt på dan på något ställe inåt i landet =frost. Högst upp i norr i Sverige har det snöat.

Men det är okey för mig för jag välkomnmar det. Nu lite skönt att veta att de är på gång. Det stämmer med tiden.
Kram
/Susanne

Desiree said...

Katta, tack. Det växer så det knakar i blomlådorna :-)
Min pappa brukade också grilla året runt det är ju väldigt gott även om man inte kan sitta ute året runt.
Kram!

Anne-Marie, spännande kuriosa om att matvagnarna heter airstreamers. Det visste jag inte, nu fick jag lära mig något nytt :-)
Googlar gärna för att få lite mer info och historik om dessa. Ja precis som du säger så behöver man inte alltid hitta på något storslaget utan just dessa små enkla nöjen i livet är de som ofta förgyller mest.
Kramar!

Susann, jag har inget heller emot lite kyliga morgnar. Som du säger så hör det ju faktiskt till hösten. Igår morse då jag cyklade till jobbet hade jag faktiskt behövt ett par fingervantar men sedan på dag gick det ändå upp till +17 grader. Det har ju varit fina och soliga dagar på sistone. Helt underbara höstdagar.
Kramar!

Saltistjejen said...

Underbart!!! Vilka omgivningar ni har. Både natur och kultur. Älskar cafévagnen!! Så härlig!
Kram!