Thursday, November 6, 2014

Hello första torsdagen i November

Redan första torsdagen i november månad. Igår fick vi smaka på riktigt höstruskväder. Det regnade rejält och var dessutom kallt. Hade glömt vantarna hemma då jag cyklade och det blev rejält kallt för fingrarna. Måste komma ihåg att inte glömma vantarna längre. Men det har varit en jättefin och mild höst hittills. Helt ljuvlig.


Vi kommer inte att fira jul i Sverige i år utan har valt att fira på egen hand här hemma hos oss i Basel. Däremot har vi beställt flygbiljetter hem till Sverige så att vi får tillbringa en lång kring Lucia med familj och vänner och fira in julen då istället.

Jag har beställt en efterlängtad klipptid. Tänkte att jag skulle hitta ett ställe här att klippa mig på men det har inte blivit av. Har faktiskt inte klippt mig sedan i påskas då vi var hemma sist. Nu när det ändå gått så lång tid så känner jag att jag kan lika gärna vänta tills december då vi ändå åker hem. Passar på att både klippa och slinga mig och se till att bli snygg till jul i håret.


Slutet för höstmarknaden närmar sig. Det stora Parishjulet som lyser upp bakom katedralen är så fin. En symbol som hör höstmarknaden till. Men snart är det dags för julmarknader. Inte långt kvar tills första advent. Men innan dess är det Thanksgivning. Det kommer vi fira i år och kommer att tillaga kalkonen på äkta sätt som man gör in the deep South genom att deep fry it! Det ska bli spännande att se hur det går. Våra amerikanska vänner vi ska fira med har skaffat fram en fritös till kalkonen. Vi såg ju hur våra grannar gjorde detta ett år i Alabama och vi fick även provsmaka denna kalkon. Måste säga att jag blev överraskad över hur god och saftig den blev. Så jag hoppas att våra egna försök kan ge lyckat resultat.

Här kör man ofta med med lördagsöppet men måndagsstängt då det gäller mindre butiker, bagerier, frisörer osv. Helt ok för min del. 


Sist men inte minst så har jag än en gång blivit en väldigt stolt faster till en liten liten kille som föddes igår. Min bror fick en son som föddes dagen efter hans egen födelsedag. Helt underbara nyheter! Jag är så glad och stolt. Har fått ett första foto på den nya lilla familjemedlemmen. 

Jag tror bestämmt att torsdag är min nya favvo dag på veckan. Jag har klarat av min jobb vecka, helgen ligger framför en. Torsdag är en dag då jag försöker hinna med sådant jag gärna vill ha avklarat innan helgen med lite städ, handling, tyska läxor och uppgifter som måste lämnas in. En dag som jag försöker få till en produktiv dag känns ju alltid bra i slutänden.

6 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Torsdag är, och har alltid varit, min favoritdag på veckan! Jobbar man är fredagen oftast en bananskal till helgen, hurra! :=) Kram!

Annika said...

Torsdagar är härliga!! DET tycker jag med. Brukar ju kalla dem för nyfredag ibland. Inte dumma alls. Får helgkänsla redan denna dag.
Grattis till fasterskapet!! Härligt!! Då får ni träffa den nya lille då ni kommer hem!!
Bilden på löven i solen är totalt underbar!!!
Älskar den!!
Härligt med julmarknader. Är så jultaggad nu!!
Kramar!!

Desiree said...

Charlotta, håller helt med dig. Helg är alltid underbart.
Kram!

Annika, tack så mycket. Nej tyvärr vet vi inte när vi får träffa den nya familjemedlemmen. Min bror bor ju i Moskva och vi kommer inte att ses då vi kommer till Sverige i december. Så vi får se när det blir. Det är inte helt lätt att träffas. Jag har inte träffat min bror sedan julen 2012. Jag hoppas dock att vi får chansen att ses på något sätt.
Hi hi roligt att du redan är så jultaggad. Jag känner inte det ännu. Kanske komemr då alla löven fallit och det lackar mot advent.
Kram!

Anne-Marie said...

Grattis till att bli faster!
Läste ditt svar till Annika och det låter ju litet trist att ni inte alls vet när ni kan ses. Men Skype finns ju alltid.
Vi hade runt +20 idag. Alldeles för varmt i början av november. Och nu vet jag inte när det kommer regn igen.
Har ingen speciell torsdagskänsla alls faktiskt eftersom jag jobbar sent (till 21) och sedan startar tidigt på fredagen.
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, ja tur att det finns Skype. Det håller jag helt med om. Låter ganska varmt håller jag med om. Vi har fina lite kyliga krispiga höstdagar nu som är helt underbara. Jag är ju ledig på torsdagar och fredagar så jag borde ju ha fredagskänsla redan på onsdagar men så är det inte riktigt :-)
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Visst är det tur att Skype finns. Använder det då och då. Vilka fina pumpor du fotat. Även jag vänta på ett besök hos frissan, men gör det efter min vintersemeste och ser hur håret mår efter saltvatten och sol.