Tuesday, November 18, 2014

November leaves keep falling

I söndags tog vi en rejäl långpromenad. Orkade inte riktigt åka iväg någonstanns men ville komma ut. Eftersom både solen sken och det var milt och skönt ute så satt det perfekt med en långpromenad i vårt  närområde. Jag tycker det är underbart att vi bor så att vi både har närheten till stan men också närheten till naturen och snabbt enkelt kan ta oss ut till skog och mark.


Rejält med vatten i bäcken som går genom skogen. Det regnade ju intensivt hela lördagen.

Så här ser det ut hos mig just nu. En del blad kvar på träden men det börjar bli fler och fler kala träd med nakna grenar. Det var hela 12 grader då vi var ute och gick. Blev ganska varm och till och med svettig efter att ha gått i raskt tempo ett par timmar.


 Mest lövskog här kring Allschwil. Riktigt fin hela året runt att komma ut i. Varje vindpust får en hel drös med löv att segla ner genom luften. Vackert.

Det är ju något speciellt med skogen. Det doftar så gott och friskt. Det är lungt och underbart för alla sinnen. Man tankar engeri på ett gott sätt. Ett spabesök för själen. Många här som passar på att just gå en sväng eller jogga en runda om söndagar då allt kommerciellt är stäng.

En hel del regn på sistone. Igår regnade det hela dagen igen precis som i lördags. Känns bra att vi gjort iordning altanen. Men hittills har det varit milt. Ingen frost. Vår citrusträd står fortfarande ute på altenen. Idag igen är det nog lika bra att jag packar ner ett par regnbyxor då det kommer mer regn på eftermiddagen.

6 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Wow, vilka ljuvliga färger! Det ÄR verkligen underbart att vara ute och promenera i skogen, när jag var lite var vi ofta ute hela familjen. Mysigt!

Tyvärr finns det icke ett enda träd med löv kvar i Göteborg kan jag meddela, här har varit så blåsigt det senaste tiden :=(

Kram!

Annika said...

Naturen här och där. hos dig, är SÅÅÅÅÅ LIKA!!
Otroligt faktiskt.
Samma här, nästan alla blad är borta från träden, med några undantag. Idag minsugrader och blåst hos mig. Det är OK.
Dina bilder är underbart fina!!
Kramar!!

Desiree said...

Charlotta, även om det inte är några löv kvar så är det som tur är inte långt kvar till advent med ljusslingor och levande ljus och sådant som piggar och muntrar upp som tur är. Du får ladda inför detta. Men visst är det underbart att gå ute i skog och mark.
Väldigt avslappande och skönt.
Kram!

Annika, intressant. Men jag har tyckt mig märka det samma när jag ser bilder från din blogg. Det är som om hösten kommit ungefär lika långt hos oss. Men ni verkar ha fått in en kallfront med kyla. Antar att det händer här när som helst.
Kram!

Anne-Marie said...

Härligt med natur så nära där ni bor.
Kan man gå omkring i skogen som vi gör i Sverige eller är det mycket privat mark som i USA och man får hålla sig till stigarna?
Älskar lövträd. Vi har alldeles för många barrträd där jag bor. ;)
Kram!

eastcoastmom said...

Underbart med höst. Här finns faktiskt ganska mycket löv kvar på träden, och det är mattor av löv på marken, så fint!

Suzesan said...

Vi är i fas nu med antal löv på träden och färgen. Oj vad vacker bild på bäcken. Tycker om bäckar.- SPA besök för själen- var ett bra ord om skogen. :)

Nu är det en härlig höst och jag längtar efter att adventspynta. Lagom hade ju satt upp det i gallerian som är ganska stor nära mig och det blev så FINT. De hade fått upp den fina julgranen där med. Kändes underbart

kram
/Susanne .