Wednesday, November 5, 2014

Soligt avslut i Baden-Baden

 Jag föll verkligen för charmen som Baden-Baden bjöd oss på. En liten mysig stad med en vacker stadskärna och mycket grönska. Vi hade ju enormt tur med vädret också. Helt ljuvligt höst väder för att vara första helgen i november. Milt och soligt.
Vackert ljus på sen eftermiddagen då vi var på väg till Spa och bad. Solljus som silas mellan trädens löv och grenar och kastar fina skuggor på marken.


 Inte långt från vårt hotel fanns den engelskaparken som heter Lichttaler Allé. Stoooor och väldigt fin. Ett perfekt avslut på vår vistelse att strosa runt här under söndag eftermiddag och njuta av det härliga höstvädret.


 Denna färgprakt som hösten bjuder på är ju bara sååå vacker. September och oktober är jättefina höstmånader tycker jag. November är ju lite mörkare och gråare men sedan får man in december som glittar med ljus och festligheter.En stor och jättefin Japanese Maple. Vi hade ett sådant träd i vår trädgård i USA. En inbjudande bänk där man kan sätta sig en stund och bara njuta och fundra på stort och smått.

 Även detaljerna i parken som dessa gatlyktor tycker jag var väldigt fina. Stora pampiga gammla hus. De tillhörde en gång i tiden Baden-Badens socitet men nu är de flesta kontor eller hotel. Staden blev förskonad från bombning både under första och andra världskriget och därför har man så många vackra och gammla byggnader bevarade.

 Alla fontäner bidrar också till att försköna. Man kunde få chansen att åka hästdroska i parken om man önskade.


Vi avslutade vårt besök i Baden-Baden med en fika här på en resturang som låg i kanten på parken. Fler som njöt av söndagen och det soliga vädret med en kaffe eller en Aperol spritz. Lite väl mycket sommardrink över den för mig så här dags på året.


Här regnar det idag. Riktigt höstrusk väder med ösregn. Men vi har haft en sådan fin höst hittills att någon dag här och där med sådant här väder är helt ok eller ganska mysigt till och med.

3 comments:

Annika said...

Tycker, som alltid, att det ser ut som om vi kommit ungefär lika långt i naturen.
Älskar oktober och november.
En grådag då och då gör ingenting. Det känns bara rätt.
Snart är det minsann jul!! Härligt, tycker jag.
Baden-Baden ser så fint ut!!!
Kramar!!

Desiree said...

Annika, ja det har varit en ovanligt fin och mild höst. Oktober är ofta en fin månad med fina höstfäger men november är lite mer grå men då är det ju inte långt kvar till december med glitter, glam och fest.
Kram!

Anne-Marie said...

Underbart med vackra parker.
Har promenerat i Londons stora Hyde Park många gånger och det är en riktig oas. Och Central Park i NYC är också väldigt fin.
Vilken tur ni hade med vädret. Och vackra höstfärger bjöds ni också på.
Kram!