Thursday, November 27, 2014

Sista torsdagen i november

Det blir mörkare ute, dagarna blir kortare. Nu är tid att njuta av goda vänner, god mat, levande ljus. Det har precis hunnit ljusna om morgonen då jag cyklar iväg till jobbet strax före åtta. Det är skymning då jag cyklar hem vid 17. Men det har varit fortsatt relativt milt. Idag hade vi 12 plusgrader.


Det lackar mot advent. På söndag är det första advent och jag tänkte jag skulle prova på att fixa lite egen hemmagjord glögg. Lussekatterna ligger redo och väntar i frysen sedan julbaket med Swea. Pepparkakor har vi också så att det räcker. 


Här i Schweiz äts det också pepparkakor men de är lite tjockare än våra svenska pepparkakor. Julkakor i form av småkakor och choklad njuter Schweizarna av kring juletid. Men som ni ser hittade jag faktiskt äkta svenska pepparkakor i vår vanliga Migrosbutik. 

Jag tänder verkligen massor med levande ljus nu. Det gör det mysigt. Mest blir det värmeljus till vardags. Men långa ljus som är lite mer eleganta till helgens middagar. Jag ska leta fram vårt julpynt med adventsljusstake, julstjärnor och ljusslingor och sätta upp nu till helgen. Nu känns det som det är dags och jag är så redo för lite juleljus och julglitter.

Nu börjar julmarknadernas tid. Finns verkligen massor att välja bland. Basel har så klart sin egen men det finns precis överallt. Vi har ju även närområdet med södra Schwartzwald och även Alsace i Frankrike med sina julmarknader. 

Imorgon ska vi lämna in bilen. Det har varit lite trubbel med en felkodslampa. Vi vet inte om det rör sig om ett mindre elktroniskt fel eller om det är ett större fel. Hur som haver har man den där klumpen i magen där man undrar hur mycket det kommer att kosta att åtgärda. Så himla trist att lägga pengar på sådant. 

Men det är skönt att det är torsdag och att helgen stundar. Älskar mina lediga torsdagar då jag får mycket gjort både tyska, städning och en sväng till affären brukar jag hinna med.


2 comments:

nilsandsofia said...

Ja nu antligen borjar det bli juletid och framfor allt adventstid. Jag tycker vi behover det nu efter den har morka November!
Kram

Desiree said...

Millan, ja nu börjar det. Nu får man pynta och sätta upp ljusslingor och njuta :-)
Trevlig helg.