Thursday, November 20, 2014

Torsdagspunkter


Fy vad mörkt det börjar bli nu. Behöver verkligen få lite glitter och glamour från jul, ljus och festligheter. Något som är mysigt är dock att få tända levande ljus och krypa upp i soffan och ha det mysigt om kvällarna. 

Det bästa som har hänt denna hösten är att vi har fått Netflix! Äntligen!!! Bättre sent än aldrig. Schweiz har varit sent med detta. Men nu så. Finns äntligen massor att titta på.

Julkort, i valet och kvalet om jag ska skicka några i år. Vet inte om jag hinner eller orkar. Skickar ni julkort?

Thanksgivning närmar sig för oss som firar men gör det på en alternativ dag. På lördag smäller det. Ska bli spännande för oss eftersom vi ska köra deep fryed turkey. Hoppas bara det inte blir någon eldsvåda av något slag.


Det blir fina skymningar så här års så solen går ner tidigt. Här mörkar det nu vid fem tiden på kvällen.

December en underbar månad men blir lätt så mycket av allt. Allt ska klämmas in och hinnas med innan året är slut. En månad som det händer mycket under. Mycket festligheter bland annat som alltid är underbart.

Imorgon ska jag faktiskt på en Champagne provning på ett av vinhusen som säljer vin här i Basel. Jag var på deras Champagne provning förra året som var en stor succé. Så jag har höga förväntningar även på årets. Vad passar inte bättre så här års i mörkret att kicka igång med lite festliga bubblor inför nyår och alla julens fester.

Idag är det kallt. Första kalla dagen hittills med bara 6 grader. Lägsta temperaturen under hösten. Lite dimmigt ute också idag. Det blir en sväng till gymmet och sedan blir det en sväng förbi mataffären för att handla lite på eftermiddagen. Vid 17 börjar champagneprovningen jag ska på. 

10 comments:

Miss Marie said...

Champagneprovning, ja! Härligt! Och julkort, det klart du ska skicka! Så kul att få :)

Annika said...

Kul med listan :-)
Ja, nog behövs lite julljus och glitter och mys nu. Ser verkligen fram emot att pynta upp!
Det ska bli härligt.
KUL med ert thanskivingfirande.
DET är en speciell helg, onekligen.
Vi har mkt kallare än ni har just nu. Det gör inget, jag gillar det. BARA jag slipper att frysa i hemmet.
KUL att testa champagne. Mums!!
December, månaden som är som en enda lång fredag!!!
Julkort, tror jag ska skicka, faktiskt. Men jag börjar känna mindre och mindre lust...
Kramar!!!

Kattas Betraktelser said...

Mycket i görningen. Vad roligt med champagne provningen. Jag hoppas du skriver lite om de drycker ni provar. Ser fram emot det. Vi planerar ev att resa till Champagne i sommar men också till Armagnac (osäker på stavningen). Vi har några av dessa cognac likande falskor i vår vinkällare. Ha de gott och tack för fina bilder. Kram

eastcoastmom said...

Champagneprovning, låter perfekt.
Netflix, jag kollar i perioder via datorn. Mest dokumentärer. Igår såg jag en som handlade om Burts Bees.

Desiree said...

Marie, hmmm ska nog kanske se till att skicka iväg några kort ändå, du har rätt :-)
Kram!

Eastcoastmom, helt underbart! Verkar finnas mycket bra på Netflix att välja mellan. Känns toppen att vi äntligen har fått detta utbud.
Kram!

Annika, helt rätt i att december är som en enda lång fredag. Januari däremot brukar tyvärr vara som en enda lång måndag, men i år flyr vi igen och hittar på något kul så då slipper jag ifrån den där måndagskänslan.
Kram!

Katta, lovar att skriva lite mer om champagneprovningen.
Kram!

Anne said...

Det där med julkort, det är knepigt alltså. Jag ÄLSKAR att få julkort, det är så mysigt för det blir färre och färre för varje år som skickar postkort så de som fortsätter är uppskattade. Du är en sån som alltid skickat till mig :) vilket jag med glädje tagit emot.
Däremot lever jag inte som jag lär, skickar inte julkort med posten mer förutom att jag dragit iväg nåt julkort med Stella på till far-och morföräldrarna. Man borde, för jag tycker som sagt om det och julpyssel av alla de slag (som att SKRIVA kort med PENNA) är nåt jag gillar. Jag tycker du ska fortsätta skriva och skicka julkort :)
Åh, ni är modiga ni. Det där vill jag höra mer om sen, hur er deep fried turkey blir. Jag är lite rädd för sånt där, men nyfiken och liiite sugen så vill höra hur det går och inga eldsvådor nu tack :)
Förresten, vad bra sagt av dig. Januari är verkligen som en lång månddag och december som en fredag....
Ha en riktigt fin helg Desiree och hoppas att ni får en fin-fin Thanksgivingmiddag.
KRAM!

Anne-Marie said...

Det är rätt mörkt här också. Och vi har haft en hel del mulna dagar och då blir det aldrig riktigt ljust även på dagen.
Tänk, jag har inte använt mig av Netflix. Vet inte varför egentligen.
Kul att ni har många trevliga program och filmer att välja mellan.
Jag skickar mest julkort via email. Tycker att det tar för lång tid med vanliga posten. Givetvis är ett vanligt julkort väldigt trevligt.
Antar att det blir bilder från er deep fried turkey. :) Har ingen aning om hur man gör men det kanske du berättar.
Kram!!

Anonymous said...

AH champagneprovning later himla trevligt! HOppas du hade skoj.

Morkt ar det har ocksa sa det ska bli gott att fa upp stjarnorna I fonstret nasta helg.

Vi har faktiskt blivit bjudna pa thanksgivningmiddag pa torsdag. Jatteskoj! Det ar en av sofias kompisar vars pappa ar amerikansk. Ser mycket fram emot detta. Deep fried turkey later valdigt spannande!

Julkort ar ett maste for mig! Tycker att det ar roligt bade att fa och att skicka. Tycker inte att e-kort ar samma sak. Jag brukar anvanda de kort vi far som del av julpyntet hemma.

Ha en fin helg! Kram

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Jag ÄLSKAR hela grejen med julkort! Skickar varje år och skriver en liten hälsning till varje person. Tycker det är ett fint sätt att hålla kontakten med vänner man inte träffar så ofta. Kram!

Desiree said...

Anne, du har rätt i att det verkligen är uppskattat att få julkort så kanske ska jag ändå se till att skicka ut till vänner och familj. Lovar att berätta mer om the deep fried turkey :-)
Kraam!

Charlotta, det har börjat bli så ovanligt att få något handskrivet numer att det känns som en stor lyx att få något. En liten gest som trots allt betyder mycket inser jag. Så ja det blir till att skriva ihop några julkort :-)
Kram och trevlig helg

Anne-Marie, kan varmt rekomendera Netflix. Finns massor med bra serier, dokumentärer och filmer. Vi har ju inte så stort utbud av kanaler på engelska annars så det det här var underbart. Dessutom är det ju toppen att kunna se vad man vill när man har tid och vad också vad man har lust att se. Detta är perfekt med Netflix. Inte dyrt alls heller.Julkort skickar jag handskrivna om jag ska skicka. Det får nog bli några trots allt. Ibland kan posten vara långsam här också så jag får se till att skicka iväg dem snart.
Kram!

Millan, vad kul att ni blivit inbjudna till en Thanskgivning middag. Dessutom får ni chansen att fira och njuta av den middagen på den riktiga dagen. Jag tycker inte heller att elektroniska julkort är samma sak. Det är något alldeles speceillt med att få något handskrivet i denna moderna tid.
Kramar!