Thursday, November 13, 2014

Torsdag (igen)

Helt makalöst, torsdag igen. Tycker att veckorna flyger fram. Nu är det återigen mörkt på morgonen . Det där med att virda tillbaka klockan en timmer känns helt bortblåst. 

Jag motar bort mörker med fina snittblommor som får mig att må bra och bli glad. Jag tänder levande ljus varje kväll. Jag är storkonsumet av värmeljus.


Det är full rulle på jobbet vilket känns jättekul. Jag har definitivt kommit in i arbetsuppgifterna mer, har fått nya uppgifter och mer ansvar. Känns kul att det jag gör är uppskattat och att får mer ansvarsfyllda uppdrag och projekt. Det var faktiskt riktigt länge sedan jag trivdes så här bra med jobbet och kände att det är riktigt kul att jobba som jag känner just nu.
Snart ligger alla löv på marken. Börjar bli glesare på grenarna. Är ni sådana som har lätt för att slänga eller sortera bort saker eller är det svårt? Thower or keeper? Jag har nästan för lätt för att göra mig av med saker. Tycker det är skönt att rensa. Ibland har jag gjort mig av med grejer lite för hastigt så jag har försökt att fundera lite mer innan jag hastigt gör mig av med kläder eller saker jag känner jag vill rensa bort.


Te är ju gott. Jag har börjat dricka mer te. Kaffe dricker jag fortfarande på morgonen men när jag fått mitt morgonkaffe är jag faktiskt rätt nöjd resten av dagen. Sen eftermiddag dricker jag gärna rooiboste eller örtte av något slag som inte har koffein i sig då jag är känslig för att inte kunna somnar ordentligt annars. Mysigt att ha en stor kopp te som man kan värma händerna på.

Passar ni på att laga annan mat då er äkta hälft är bortrest? Är det inte så att män/killar gärna ofta vill ha lite mer kött i sin mat av någon anledning? Jag passar gärna på att äta just helveggo eller göra någon lättare mat som en soppa eller sallad då C är borta. Då känner jag att jag får chansen att gå in och köra lite mer "hard core veggo" med tex dinkel, broccoli och blomkål och sådant. Men C gillar en hel del veggo så han är inte bara kött-man som tur är. På något sätt är det något med att det inte är riktigt manligt med veggo. Håller ni med eller?

Torsdag igen som sagt. Inga problem då I looove Thursdays. Happy Thursday till er alla.

8 comments:

Miss Marie said...

Yes, äter jag själv blir det mer veggo o mer expermineterande än när maken är hemma! Han är inte överförtjust i grönsaker, särskilt inte råa, så är jag ensam kör jag all in! :)

Annika said...

jag älskar också torsdagar!!!
SÅÅ mkt.
Ja, vilket skit detta med tidsbytet är alltså. OCH nu skulle jag önska att vi slapp byta tillbaka i mars. OCH bara ha normaltid hela året. Aldrig byta mer.
Yeah, dream on...
KUL med jobbet och alla nya uppgifter. Härligt!!
Te ja, det är min dryck. Dricker också kaffe på morgonen, men sen är det te för hela slanten.
Jo, jag gillar veggo mer än Peter, helt klart. Han gillar det också, men jag är mkt mer för frukt och grönt än han. Han kan lugnt äta en middag utan att sakna sallad. Jag kan det INTE!!
Kramar!!

Anne-Marie said...

Det har blivit mörkare på eftermiddagarna men inte mig emot. Tar det hellre än mörka morgnar.
Roligt att du trivs så bra på jobbet och att du får fler och nya arbetsuppgifter. Hoppas att det blir en fortsättning.
Jag gillar vegetariskt men äter en del "lättare" kött som kyckling, kalkon och ibland köttfärs. Min blodtyp är sådan att jag mår bättre med blandad mat.
Kram!!

Desiree said...

Marie, intressant att det är fler än jag som gör lite mer experiment och mer veggo då man äter på ensam hand. Gillar dina meatless monday recept som du kör med. Massor med god inspiration.
Kram!

Anne-Marie, jag hoppas också att det blir en fortsättning. Håll gärna tummarna. Jag gillar också kyckling och fisk mycket liksom skaldjur. Rött kött äter vi inte så ofta.
Kram!

Annika, precis, kunde inte sagt det bättre själv. Känns rätt onödigt med denna tidsomställning. Du är precis som jag som inte kan tänka mig middag utan sallad men Calle skulle lätt kunna skippa salladen. Han tar salld sist när han har ätit färdigt huvudrätten. Jag tar alltid salladen först.
:-)
Kram!

eastcoastmom said...

Jag försöker låta bli att samla på mig för mycket, och har faktiskt varit iväg idag och donerat porslin och kläder till Person2person. Jo, ibland händer det att jag slänger sånt jag ångrar...
Maken har blivit ganska ok med att äta sallad eller soppa. Bra för mig, det är vad jag helst vill ha på kvällen.

Anne said...

Vad kul att det känns så bra med jobbet, verkligen. Tycker du kommit in i allting snabbt också, det är ju inte så länge du varit där och sånt där kan ta tid. Så extraplus att det gått så fort och att du trivs. Jag hoppas och håller tummarna att det kan leda till förlängning senare. Men tänk inte på det, fokusera på här och nu och så blir det vad det blir.
Måste hålla med om det där med män och veggo/köttgrejen. Min M äter också veggorätter och tycker det är ok men helt klart så tycker han nog inte att en måltid inte är komplett om den inte innehåller någon form av kött och han föredrar helt klart sån mat. Han tar också grönsaker/sallad sist, vilket jag tycker är helt konstigt för då är man oftast mätt och orkar bara lite. För mig ingår liksom salladen I måltiden, samtidgt eller först. Inget man tar sist liksom...
Lustigt du säger det men jag har också börjat dricka mer te. Det är som du säger väldigt gott och just de koffeinfria varianterna passar perfekt sent på dagen. Jag köpte en del teer i Sverige i somras som jag sparat för mörka årstiden nu och det är verkligen både mysigt och gott sippa lite te på kvällskvisten.
Kram!

Kattas Betraktelser said...

Härliga höstbilder än om hösten kan vara svår för många. När min man är borta då passar jag på att äta kalla sallader. Han är nämnligen ingen salaldsmänniska utan där är det kött i alla former som gäller.

Kram

Desiree said...

Eastcoastmom, skönt att rensa ut med jämna mellanrum. Något man måste göra varje gång man flyttar. Det är det som jag tycker är mest positivt med en flytt. Brukar gå igenom kläder och sådant inför varje säsong om jag kan ge bort eller skänka något jag inte längre behöver.
Kram!

Anne, tack så mycket. Jo det känns himla kul att det både går bra och känns roligt. Jag hoppas det kan bli en fortsättning. Himmla lustigt det där med män och veggo samt sallad. Precis så som det är hos er är det hos oss som sagt. Gott med olika tesorter från Sverige, lite lyx i vardagen. Lösviktste är ju inte så lätt att få tag på alla gånger i USA så det förstår jag du gärna passar på att köper i Sverige. Här finns det både påste och lösviktste i mängder att välja på. Gott är det iallafall.
Kramar!

Katarina, alltså långt ifrån bara min make som är lite kött-fokuserad ;-)
Jag passar också gärna på att äta både varma och kalla sallader och soppor och sådant lite enklare då jag får äta på egen hand.
Kram!