Wednesday, November 12, 2014

Underbara Pumpor i mängd

Gjorde en liten cykeltur i söndags och åkte förbi denna pumpafarm strax utanför Basel. En gård som har specialiserat sig på pumpor. De säljer massor av olika varianter som man inte finner på andra ställen. De har dessutom små skyltar vid varje sort som talar om vad pumpan lämpar sig speciellt bra till om det är mat, bakning eller endast som dekoration.


Pumpor i mängder i alla färger och former, stora som små, släta som knottriga.  Någon slags chilifrukt fanns också till salu på gården. Har inte sett denna innan och vet inte hur stark den är. Men föll för de vackra och starka färgerna.


Blir förundrad över alla coola former och färger som pumpor kan ha. Alltså kolla in dessa. Lite som svanar med långa halsar eller något likande. De var vackra och riktigt konstnärliga.


Kolla in dessa söta grisar. Har inte sett sådana innan med mörk och lite lockig päls. De låg där i leran och hade lite siesta skavfötters. De var faktiskt riktigt söta på sitt sätt. Så länge man slipper bli julegris så verkar ju grislivet rätt skönt.

Nästa vecka är det Thanksgivning. Vi ställer till med Thanksgivning kalas och har bjudit in 6 av våra vänner så vi blir 8 allt som allt och sedan en baby och en tio-åring. Ska bli kul som sagt. 

5 comments:

Annika said...

Oj så mkt pumpor!!! Ja, det finns många sorter. Jag har sett de där pumporna som ser ut som svanar här också. De är fina.
Thanksgiving är den 27 nov, Desiree! Men det får ju bra att fira lite tidigare också. DET är ju mysigt.
Kramar!

Desiree said...

Annika, aha 27 är den riktiga dagen men eftersom man inte är ledig här och inte firar Thanksgivning så blir det lördag 22 för oss som gäller. Lite tjuvstart helt enkelt ;-)
Kram!

Anne said...

Hihi, ja de där grisarna var ursöta med sin lite lockiga päls också. Massor med pumpor, i färger och former. Mysigt ställe du var till. De där med höga halsen ser förutom svanar nästan lite ut som läbbiga ormar också (du vet, kobran som sitter i en korg och ringlar upp...huuu).
Aha, så ni ska ha så stort partaj hos er. Blir det knytis?
Kram!

Anne-Marie said...

Du har mer pumpor i Basel än vad vi har här i Mt Shasta-området.
Något verkar litet bakvänt. ;)
De där pumporna med långa "halsar" ser nästan litet utomjordiska ut.
Fjärde torsdagen i november är tydligen Thanksgiving här i USA. Fick slå upp eftersom det verkade ovanligt sent i år.
Kram!

Suzesan said...

Fasen vad de är duktiga på att odla "hemma hos er"

Ha ha ha..Grisarna de var ju riktigt söta-.

Kram
/Susanne