Wednesday, December 3, 2014

Dags för glögg, mingel och kalas

Nu börjas det med julkalasen. Ikväll är jag och C bjudna på glögg med tilltugg och mingel hemma hos svenska A. Det är hon som har den underbara bloggen Brev från Bageriet och även hon som bakar det godaste surdegsbrödet i Basel och levererar. Vi var ute och åt middag tillsammans för några veckor sedan. Jag hade så mycket jag ville prata med henne om och fråga och jag har aldrig velat uppehålla henne för länge då hon springer och leverar bröd. Det var kul att gå ut och lära känna varandra lite bättre och få chansen att prata ordentligt. Nu är vi som sagt bjudna på lite glögg och mingel vilket ska bli vädigt trevligt.

December är ju en sådan där riktig kalasmånad då kalasen avlöser varandra. Om man tycker att tiden går snabbt i vanliga fall så rusar december förbi ännu snabbare. Kan knappt fatta att det redan är nästa vecka som vi åker hem till Sverige för att tillbringa några dagar med familjen och fira förjul. När vi sedan kommer hem är det själva slutspurten inför julen med flera kalas som ligger på rad och väntar. En annan vän här har bjudit oss på julbord och sedan ska företaget ha sin julfest självklart.

De må vara grått, kallt och mörkt ute men så här års finns det ju massor med fantastiskt god frukt att njuta av. Citrusfrukterna är ju sååå goda! Sedan älskar jag granatäpple också. Gott plus att de ger en fantastiskt vacker färgklick på det mesta. Lite pill att få ut alla dessa goda kärnor men väldigt värt besväret och mödan. Gjorde denna fruktsallad i helgen med apelsin, mango och granatäpple. 

Grått, kallt och ruggit är precis vad det är här i Basel just nu. Vi har haft ca 3-4 plusgrader de senaste dagarna och lätt duggregn. Inte direkt mysigt att cykla i men jag känner att jag har tur som ändå har så pass nära till jobbet att det inte tar mig mer än 10 minuter.  Nu ska jag skynda mig ut i rusket.

8 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Ja, December är verkligen en kalasmånad! Dessutom har vi flera i familjen som fyller år så förutom julklappar ska man köpa födelsedagspresenter - kommer bli ruinerad haha. Som tur är köper vi inte så mycket julklappar längre i min familj, men det gör vi däremot på Calles sida. Vad kul att ni kommer till Sverige, hoppas ni får det riktigt mysigt här hemma!

KRAM!

eastcoastmom said...

Åh vilken fin fruktsallad! Här i USA kan man fuska och köpa bara grantäpplekärnorna...! Super tycker jag.

Annika said...

Verkligen, December går farligt snabbt.
Oj oj.
Som du säger avlöser bjudnings och kalas varandra.
Roligt.
Men tiden tenderar att gå så jädra fort. Läskigt.
Jag ska på julglögg kväll hos en svensk kompis. KUL!!
Din fruktsallad ser SÅ god ut!!
Kramar!!

Desiree said...

Charlotta, oj verkligen mycket fest för dig i december månad om ni har många födelsedagar att fira också. Jag har också tur som inte har så stor familj att köpa klappar till utan det blir till mina föräldrar, något litet.Det lär ju bli ännu en födelsedag i december då den lille/lilla föds :-)
Kram!

Annika, ja gudars, denna månaden kommer att ta slut innan den knappt hunnit börja. Sköt om dig och ha det gott, njut av allt eftersom det går så fort nu.
Kram!

Eastcoastmom, tack. Det finns fusk här också men det är ganska mycket dyrare så jag köper gärna hela frukten och pillar loss kärnorna.
Kram!

Anne-Marie said...

Jag fattar inte riktigt att det redan är december.
Har inte alls mycket på gång som du och C har men tiden går fort ändå.
Skolan skall faktiskt ha en liten julfest under ett par timmar nästa fredag.
Trevligt med litet förjul för er i Sverige. Blir ni där över Lucia? Det är ju en dag man egentligen borde vara i Sverige för. :)
Kram!!

Madeleine i Texas said...

Visst är december en festlig månad, håller med dig till fullo. Massa god mat och dryck i familj och vänners närvaro.
Clementinerna är så goda just nu. Vi äter en stor påse i veckan. Tack Costco :)
Ha en fin onsdag.

Anne said...

Definitivt, december är en sån där månad då mycket tenderar hända. Jag går tillbaka till uttrycket du och Annika myntade (tror det var Annika) om att december är en enda lång fredag... Hehe, jag har börjat prata om det med folk här, för det är ju så sant.
Mysigt ni har så många bjudningar att GÅ på, ni hade ju mycket jobb med er Thanksgivingbjudning hemma hos er så nice att gå bort på en del bjudningar i december. Just det, julfester är ju stort i Europa. Här är ju begreppet julfest på arbetsplatser rätt sällsynt.
KRAM!

Suzesan said...

ÅH jag älskar granatäpple. Det finns bra knep att få ut de röda vackra kärnorna. Kolla You Tube.

God sallad du gjort. Jag har ännu inte lärt mig tycka om mango. Äter det men njuter inte. Inte så där mmm vad gott:)

Kram
Susanne