Monday, December 1, 2014

Första Advent

Hoppas ni fick en riktigt trevlig första advent igår. Här har det piffats och pyntats. Vi har druckit glögg, mumsat på hemmabakade lussekatter och pepparkakor. Det har varit en riktigt god och mysig första advent. Hade F över på middag i lördags och kickade igång första advent med att köra lite julkarraoke, vilket var skitkul.

Jag har faktiskt hunnit med att besöka hela två julmarknader men det blir mer om dessa en annan dag.

Den här fina julkransen köpte jag och hängde på vår dörr. Den doftar helt ljuvligt gott. Jag valde att själv snöra dit de röda banden vilket blev väldigt fint.


Adventsljusstaken är framtagen och första ljuset tände vi under eftermiddagen då mörkret la sig utanför. Så här lagom till första advent har det också blivit kyligare ute.

Jag har tagit fram och hängt upp våra julstjärnor. En i vardagsrummet här ovan och en i sovrummet. Köpte några nya ljusslingor också. Nu tindrar och lyser det så vackert.

En sådan där riktigt god och mysig söndagsfrukost med nybakade varma scones blev det också.


 Glöggen är framplockad även om den inte var avdammad sedan förra året. IKEAs årgångsglögg 2013 som legat i vår vinkällare ett år. Kanske har den fått en mognare och godare bouqett mån tro ;-)

 När mörkret sänker sig tindrar det nu så vackert i våra fönster med ljusslingor och adventsstjärnor.


Hör och häpna till och med granen är framplockad och klädd till första advent på äkta amerikanskt vis. Det är vår amerikagran som faktiskt legad nedpackad sedan 2008! Vi har klätt den så som en amerikansk gran ska kläs med MYCKET pynt. Det ska ju vara så att man knappt ser barren ;-)

Vi hade en hel flyttlåda med pynt och det var jättemysigt att klä granen ihop. Rena rama julafton att plocka upp och fram alla pynt som vi hunnit glömma bort. Både julkulor från Kim i Alabama och kulor från IKEA i Atlanta. Svenskt glitter och Mardi Gras pärlband i guld. Nu lär det bli en fin och fröjdefull jul här i Basel 2014.

Men idag är det inget vidare väder. Så svårt att dra sig upp ur sängen när det är beckmörkt ute och dessutom ösregnar. Kallt, blött och mörkt är inget kul att ge sig ut i. Tur att jag har bra regnkläder iallafall. Men idag är det första dagen på december månad. Hoppas ni får en bra start på veckan och på månaden.

6 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, vad mysigt! Hoppas att de börjar sälja julgranar snart så vi kan plocka in och pynta innan det är dags för förlossning! Här har också blivit kallt, för första gången såg jag att det var minusgrader idag! Hurra! Mysigt med lite kyla tycker jag. KRAM!

Annika said...

Helt rätt!
BRASSA på!
Det är ju nu innan jul det är som mysigast iallafall!!
Så jag tycker man ska pynta upp i massor!!
Det ser så fint och juligt och hemtrevligt ut hos dig!
Jag har också huset ready to GO!!
Vi har det milt, milt. Det ska tydligen bli 18 grader idag.
Njeea....inte så kul.
Kramar!!

Desiree said...

Charlotta, de borde de säkerligen göra. Här i Basel har de faktiskt såld granar sedan mitten på november. Helt ok med lite kyla nu.
Kram!

Annika, håller helt med dig. Efter jul vill jag få bort julen så snart som möjligt. Annandag jul åker det ner. Hoppas ni får lite mer vinterkyla och slipper sommartemperaturer nu.
Kram!

Anne-Marie said...

Så fint ni har det hemma med adventsprydnaderna. Verkligen mysigt. Gillar adventsstjärnan.
Men så trevligt med "American style" på julgranen. :)
Japp, the more the merrier lär väl vara mottot för det mesta här i USA.
Antar att ni kunde äta det goda du bakat för ett par veckor sedan.
Kram!!

Charlie sa ... said...

Glad första advent vännen! Ljuvlig krans och underbar gran ni har. Gillar den amerikanska varianten, all in ;)
Så gott med lussebullar och hembakat bröd. Ni har det så hemtrevligt!

Stor kram!

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket. Det blir mycket mysigare när man får upp lite julpynt nu när det är så mörkt ute. Ja du har så rätt över att vi fick njuta av hemmabakade lussekatter och pepparkakor i helgen tillsammans med lite glögg.
Kram!

Lotta, tack vännen. Kul att du gillar granen. Den är en direkt import från Alabama :-)
Kram!