Thursday, December 18, 2014

Tillbaka i Basel

I måndags kväll kom vi tillbaka till Basel efter vår långhelg i Stockholm. Borta bra men alltid bäst hemma. Fullt upp denna veckan med både jobb och julfester. Imorgon är det julfest med jobbet. Vi ska gå på en av de bättre resturangerna i Basel och äta gott allihop och ha det trevligt. Jag ser fram emot min första julfest med arbetskamraterna här i Schweiz. Något traditionellt julbord har man inte här så det blir det inte imorgon.

Jag jobbar imorgon även om det är torsdag för att ta igen en av dagarna jag missade medan vi var i Stockholm. Idag hände något på jobbet som jag faktiskt är sjukt stolt och glad över. Jag blev blev inkallad till chefen där jag fick mitt nya kontrakt med fast anställning men jag fick också en julbonus som jag inte alls hade räknat eller förväntat mig på något sätt. En liten gåva för att vi uppskattat det fantastiska jobb du gjort under dessa tre månader fick jag höra. Bästa julklappen är ju att ha fått ett fast jobb där jag dessutom trivs riktigt bra. En bonussumma för uppskattat arbete har jag aldrig fått tidigare nog blev jag både stolt och glad och alldeles varm i hjärtat.

Min mammas adventsljus brinner stadigt. Det lackar verkligen mot jul. Om en vecka är det julafton, känns lite overkligt. Vi ser fram emot en lugn och skön jul här hemma i Basel. Känns väldigt bra att bara vara hemma.


Stockholm var betydligt mörkare och kallare än Basel. Tiden tillbringade vi med våra familjer. Hann tyvärr inte träffa några vänner denna gången. Däremot hann jag till frissan för klipp och nya slingor. Så nu känner jag mig julfin i håret. Det blev också en del shopping för min del. Det är billigare i Stockholm och dessutom har man ju sina favoritbutiker där.

Det var ju Luciahelg då vi var hemma i Stockholm. Jag hade turen att få uppleva hela tre Luciatåg! Två stycken snubblade jag på i rena turen på två olika gallerior. Den första på Mood gallerian under fredagen och den andra på Västermalmsgallerian på lördagen då det var Lucia. 


 Lördag kväll tillbringade vi med C´s familj. Vi åkte ut till Sundbygård och åt julbord som svärfar bjöd på. Trevligt och gott . Medan vi var där eftersom det var på självaste Lucia så kom dessa fyra tjejer ur personalen och körde lite Lucia uppvaktande med skönsång. De var jätteduktiga på att sjunga. 

Julfest med jobbet imorgon alltså och på fredag blir det julmiddag hos en av våra närmsta vänner här i Basel. Denna vecka har gått i ultrafart. Dessa sista dagar innan jul går väldigt fort.Jag jobbar på måndag men sedan blir det lite ledigt vilket ska bli skönt.

8 comments:

Anne-Marie said...

Men så roligt Desiree med fast anställning och dessutom julbonus! :) Grattis!!
Minns när jag fick en mycket fin bonus på ett av mina jobb (pengar och en resa till företagets huvudkontor i USA) och hur fint det kändes så jag förstår att du är stolt. Det skall man vara. :)
Trevligt med julfester och annat kul. Och Luciatåg är alltid fint att se.
Kram!!

Anne said...

Wooohooo! Men Desiree, det här är ju fantastiskt, och så säger du det lite sådär i förbifarten att förresten har jag fått fast anställning. Vad himla roligt och skönt det måste kännas! Även om man insåg att det fanns goda chanser efter att du fått in foten och fått det här 3 månaderskontraktet så kan man ju aldrig veta. Jag är verkligen glad för din skull, ett stort grattis! Och förstås, ett stort grattis till den oväntade bonuspresenten, jag förstår det värmer och känns otroligt bra att få uppskattning på det sättet. Det betyder faktiskt mycket. fast jobb, jul och sen en härlig resa som väntar. Det kunde ju vara sämre ;)
Många kramar

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket. Jag glädjer mig verkligen åt min nya anställning. Känns så skönt att ha hittat ett ställe där jag trivs bra och där jag känner att jag är uppskattad också. Så skönt att slippa leta vidare och jobba med ansökningsbrev. Känns underbart. Förstår också att du blev jätteglad då du fick bonus och en resa.
Kramar!

Anne,tack så jättemycket Anne. Det här känns både jättekul och så skönt att liksom ha hittat hem då det gäller jobb. Har ju aldrig behövt söka jobb tidigare på det här sättet och det tar på krafterna att ständigt skicka nya brev och leta vidare i 1.5 år. Så nu känns det otroligt skönt och kul att ha fått napp och dessutom något jag verkligen trivs och gillar.
Kramar!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Men åh, vad kul att höra! GRATTIS!!! Det tycker jag allt att du är värd! Kul att höra att ni hade det bra i Stockholm! KRAM!

Desiree said...

Charlotta, tack så mycket.
Kram!

Suzesan said...

STORT GRATTIS till fast anställning och bonus. Så glad jag blev för din skull. Det förtjänade du.

HÄRLIGT!!!
Säger GodJul i förskott.
Kram
/Susanne

Desiree said...

Susanne, tack så mycket. Det känns väldigt roligt och skönt. En riktigt god jul till dig också.
Kram!

Liz said...

Har inte haft tid att titta in tidigare, men sa fantastiskt fina nyheter att du fatt fast anstallning och aven en bonus! Sa roligt med uppskattning och da du ju skrivit att du trivs sa bra, maste det ju kannas extra roligt!

Onskar dig en riktigt God Jul!
Kramar