Monday, December 8, 2014

Måndagslista

Jag tror jag kör en liten helgrapport i listformat. I lördags var vi både på födelsedagskalas och sedan på avskedsfest. En timmes mellanrum mellan dessa så det var snabbt hem för kort paus och sedan cykla iväg igen. Här är det populärt att umgås genom att man bjuder in till en så kallat Aperó, det är mingel med snittar och lite smått i form av tilltugg. Det var vår tyska vän som fyllde år och bjöd in till födelsedagsaperó mellan 16-18. Sedan var det vår svenska kompis H som hade sin avskedsfest .

Jag tycker dessa stora i adventsljusstakar i trä är jättefina. Det är verkligen ett vackert hantverk med många fina detaljer. När ljusen tänds så snurrar den sakta vackert.


Det blev så att jag bestämde mig för att trots allt baka en egen sats med Lussekatter. I fredags kavlade jag upp ärmarna och körde igång. Första satsen blev misslyckad för att saffranen inte riktigt ville lösa sig i degspadet så det blev till att åka till affären en andra vända och köpa mer mjöl och saffran. Vi har firat andra advent med IKEA glögg och hemmabakade Lussekatter samt pepparkakor.

Det blev julkort till sist ändå. Jag såg till att fixa egna julkort och har sedan ägnat lördag morgon till att skriva små hälsningar på varje och förbertt dem för att skickas. Ikväll ska jag iväg till posten och köpa frimärken och se till att de kommer iväg.

Det blev också en väggalmenacka som jag jobbat på denna helgen. Gillar att göra en almenacka varje år med egna foton. 

Söndag morgon körde jag och C varsin träningsrunda på cykel. C cyklade utomhus med sitt Mountainbike gäng och jag körde spinning på gymmet. En underbar start på dagen när man väl har det avklarat.

 Vår julgran tindrar så vackert. Det sprider en härlig och mysig julstämning. Glad att vi äntligen såg till att packa upp den och klä den. Bilen som varit på verkstad ett tag har äntligen fått komma hem. Den är nu lagad till en smått svidande summa på 1500 Euro. Usch inget vidare att behöva lägga pengar på bilreparationer. Nu får vi hopps på att den håller sig hel och fin ett bra tag framöver. Tyvärr är det ju sådant man ändå måste räkna med kan hända då man har en bil. 

Riktigt innesittar väder just nu. Rätt trist ute just nu med lätt regn och ca fyra plusgrader, rätt grått, kallt och blött. Man ger sig ut för att ta sig från ett ställe till ett annat men annars stannar man helst inne i värmen och med några tända ljus. Men inne har man det både mysigt och skönt.

Love Netflix! Så underbart att kunna se precis det man vill när man vill. Första gången jag upplever det och älskar det konceptet med en gång.

Ha en fin måndag.

6 comments:

eastcoastmom said...

Det där med apero låter bra, inga långa stora fester!
Fin gran ni har.
Jag gillar också Netflix!

Annika said...

DET är så fint med granen!!
Njut av den, allt du kan.
De där ljusstakarna är så fina, de i trä!!
Netflix ja, det är grejer det!!!
Kramar!!

Anne said...

Den där varianten att ha bjudningar gillar jag också. Många gånger drar man sig för att ordna nåt för det känns som det blir av ett större projekt men samtidigt så vill man gärna bjuda in till nånting och då är ju en sån här tradition helt klockren.
Gillar er gran! Den känns som en mix av både Europa och USA.
Nej, fy vad surt med bilen och så dyr räkning. Som du säger, sånt man tyvärr måste ha i bakhuvudet kan hända om man har bil men det suger ju lite ändå när det händer. Men som sagt, nu är den fixad och bara att köra igen. Skönt det med.
Brukar du göra väggalmanacka via nåt nån Schweizisk site eller vad har du hittat för favorit? Blev det bara bilder från året som gick eller blandade du från hela ditt arkiv?
Kram!

Desiree said...

Eastcoastmom, det är trevligt och smidigt med aperó, i Alabama var det knytis som gällde så varje land och kultur har sitt sätt för praktiskt umgänge.
Kram!

Annika, tack. Äkta tyska adventsljusstakar. Jättefina, små konstverk i sig.
Kramar!

Anne, precis. Jag funderde precis i de banorna inför min födelsedag. Jag ville gärna bjuda in till något men gärna något mindre så därför gillade jag den här idén mycket. De hade dessutom satt ut klockslag då det började och slutade. Så det kändes bra att man kunde ha en bjudning under dessa former.
Tack, vad kul att du tycker granen är fin. Det är som sagt en mix mellan svenskt och amerikanskt.
Usch så surt att behöva lägga pengar på bilen men det gäller som sagt att ha en liten buffert till just sådana här oförutsedda utgifter som kan hända.
Jag tog egna bilder från året som gått och gjorde kalendern med dessa. Vi brukar varje år få en jättefin kalender av Calles syster med bilder från det gångna året på systerdöttrarna. Den tycker vi väldigt mycket om. Men jag ville gärna ha någon fin till kontoret också så det blev denna.
Kram!

Anne-Marie said...

Kul idé med Apero och litet kravlöst och enkelt umgänge.
Väldigt vacker adventsljusstake. Man tycks verkligen måna om detaljer och annat vackert ute i Europa.
Fint med egen almanacka. Jag har ingen erfarenhet riktigt av att göra en sådan men det måste kännas bra att se sina egna foton på väggen. :)
Jättefin julgran. Tur att ni hade den kvar och att den fick chansen att vara med om en jul i Schweiz. :)
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, det är både lätt och smidigt att göra egna almenackor. Butikerna har sina egna programm som man enkelt laddar ner och jobbar med. Det är rätt nice att ha en egen kalender med lite bilder under förra året. Det ska bli så skönt att bara ta det lungt och fira här utan att behöva resa runt en massa.
Kram!