Friday, May 24, 2013

Galleri Fredag

Fredag igen och dags för ett fredags galleri. Eftersom jag blandade ihop temat förra fredagen med det som egentligen ska vara dagens tema så kör jag förra veckans tema från Annika i Reston denna vecka istället. Idag blir det bilder från Mina Kvarter istället för Vatten. Grönskan är otroligt vacker just nu. Älskar denna grönska som kommer i maj månad med olika skira nyanser med allt från ljusgrönt till mörkgrönt. Basel har gott om stora fina gröna oaser och parker. Denna park cyklar jag förbi nästan dagligen.


Mitt emot där vi bor finns ett område med kolonilotter. Fina små prydliga täppor med mycket som både blommar och odlas.Ingen som sitter ute på denna Bier Garten som ligger vid kolonilotternas ände. Alldeles för kallt för det just nu.

Snygg och ljuvlig reklam för mig som är stor glassälskare. Mövenpick kommer här i från Schweiz. Fast igen alldels för kallt för att man ska bli riktigt sugen på glass.


Cykelaffärer finns det gott om i Basel. Många som cyklar här. Denna ligger precis i hörnet inte alls långt från oss. Också ett ställe jag passerar dagligen.


Dessa vackra Irisar blommar så fint här på Gotthardstrasse. Sedan gillar jag ju alla söta små townhouses som utgör vårt område.


Rosorna blommar nu.

Vet inte riktigt vad det här trädet med dessa rosa blommor heter men vackert är det.


Det här med tomtar i rabatterna är tydligen något stort i Schweiz som var och varannan Schweizare har. Denna lilla filur ser jag i rabatten mitt emot oss från vårt sovrumsfönster.


Fler fina irisar.


Precis vid parken som jag cyklar förbi dagligen så passerar också spårvagnen. Tycker det är extra vackert när spåren är gräsklädda som här. Tummen upp för gröna spår.


Min favvo gata här i Basel där allén bildar en grön tunnel. Finns flera alléer här i stan men just denna känns extra grön.


Nu när syrén, äppel och körsbärsblom har blommat över så kommer istället rodedendron i alla sina härliga färger. Lila, röda, vita, rosa och gula har jag sett runt om som blommar så vackert.


Fint också med alla rankor och klängväxter som slingrar sig upp för balkonger och fasader på det här sättet.


Sedan har vi alla fina kyrkor här i stan också. Älskar som sagt när alla kyrkklockorna ringer sammtidigt på lördag kvällar och söndag morgnar.


Frisörer och apotek finns det på nästan varje gata, ja iallafall var och varannan. Här använder man det franska ordet för frisör istället för det tyska. Eftersom Basel ligger så nära Frankrike så finns det många franska ord man använder på Schweizer-tyska.


Gulregn? Vackra träd med sina gyllengula blomsterklasar.


Slutet på min lummiga favoritgata som slutar precis där parken börjar. Här är det som sagt många som cyklar dagligen som denna kostymklädda man. Fast cykelhjälm är det långt ifrån alla som har. Själv är jag noga med hjälmen.

Ha en riktigt skön och härlig fredag!

10 comments:

Anne-Marie said...

Stackars C med axelskadan. Vet ju själv hur otroligt ont ligamentskador kan göra. Hoppas att det hela läker som det skall.
Ja, det är grönt i Basel. Gillar all er grönska.
Ser ut som en väldigt cykelvänlig stad vilket är trevligt. De där små tomtarna finns ju även här i USA. Kanske de även finns i Sverige nuförtiden?
Ha en fin helg! Kram!

Suzesan said...

Oj vad hemtrevligt. och gylregn så vacker.

En fin stad och med mycket grönska....!

Trivsamt. Ha en härlig helg.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

*Gulregn(Inga läsglasögon)

/Susanne

olgakatt said...

Det ser verkligen grönt och lummigt ut i dina kvarter och allt mycket längre kommet än här i den höga nord. Mitt gullregnsträd slår nog inte ut på nån vecka ännu. Läste i ditt förra inlägg att mötet med sjukvården gått bra. Jag har en kollega (läkare) som jobbade ett antal år på sjukhus i Schweiz men tröttnade på den stela hierarkien. Han kände sig inte alltid helt välkommen som utlänning heller. Så trots den bättre lönen i Schweiz återvände han till Sverige. Hoppas att ni i era yrken inte har sådana problem!

Erica said...

Vad vackert det ser ut att vara i era kvarter!
Lite extra mycket gillade jag bilden på järnvägen... vad vackert med gräs som omger spåret, och alla de gröna träden på sidorna :D
Och den "vanliga" allén var också otroligt vacker! Jag älskar sådana, och jag älskar just den bilden då det ser ut att vara riktigt sådan där ljusgrön, skir grönska :D

Hösten 2011 var jag i Belgien (i och för sig inte samma land, men ändå söder om Sverige ;)) och det var sådana ljuvliga färger överallt att jag nästan kollade mer på naturen än var jag satte fötterna... ;)

Hoppas du får en fin helg!

Annika said...

NI har så fint i era kvarter!
Tycker allt andas trivsel.
OCH så är det så grönt och så vackert!!
Ha en fin helg!!
KRAM!!

Lotta i USA said...

Underbar grönska hos er. Du fångar det så härligt. Gröna spår - jättefint. Man vill gå där ;)

Lummig gator älskar jag. Det som är fint med NY och Connecticut är alla träd och parker. Det är lummigt lite överallt och det är så fint.

KRAM och ha en fin helg!

Lotta

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket för omtanken. Det verkar som om läkningen går åt rätt håll och jag tror han hade en otrolig tur denna gången. Verkar som om han fick en lättare skada än vad vi först befarande även om det kommer ta några veckor innan det är helt läkt. Hi hi jo de där trädgårdstomtarna har jag insett är poppis i USA också och många i Sverige har dem ju också. Inget för mig personligen jag njuter helst av fler vackra blommor än trädgårdstomtar men jag kan ändå tycka att de är söta i andras rabatter.
Kram och trevlig långhelg.

Suzesan, ah tack så mycket så det är gulregn det heter alltså. Hade mina funderingar på guldregn eller gulregn men det är alltså gulregn. Ja fina är de.
Kramar!

Olgakatt, ja det är fint med all denna grönska. Jag vet inte alls hur vården egentligen funkar här i Schweiz eller om vi bara hade tur denna gången. Men vårt första möte med vården här på aktuen var iallafall positiv. I våra yrken som forskare så är det bättre att vara här än i Sverige helt klart.
Trevlig helg.

Erica, ja visst är det otroligt fint med de gräsbevuxna spåren :-)
Tycker otroligt mycket om detta partiet.
Trevlig helg

Annika, tack så mycket.
Kram och happy memorial day

Lotta, ja träd och parker gör stor skillnad för en stad. Det betyder mycket att ha dessa gröna oaser kring sig.
Kram och ha en riktigt skön och härlig långhelg.

My everyday life said...

Vad intressant att flyta runt sådär mycket som du gjort. Är själv lite otålig och vill mycket med livet och skulle gärna flytta men det är svårt nu efter att man fått familj. Får vara nöjd med 4 svenska städer och NY. Kram Nina

Suzesan said...

Neeeej Desiree jag glömde ett D. Inga läsglasögon på mig ju då och då..GULDREGN Du har rätt. Jag FEL;)

kram
/Susanne