Monday, May 27, 2013

Höst eller Vår?

Helgen har varit väldigt kall och blöt. Man kan verkligen undra vart både vår och sommar tog vägen för det har kännts betydligt mer som höst. Vi gjorde en liten tur till östra Schweiz där vi inte varit tidigare och åkte till området kring St. Gallen. Väldigt vacker natur. Tyvärr glömde jag min kamera så alla dessa bilder är tagna med mobilkameran (det måste varit det ruggiga vädret som gjorde att jag glömde kameran). Mellan de regntunga skyarna och kraftiga skurarna så njöt vi iallafall av dessa böljande grönskande kullar, ängar med smörblommor och betande kor som lunkade stilla och mumsade i godan ro. 

 Vi passerade ett ställe det var något slags nationellt firande på gång. Mannen med flaggan var klädd i en vacker folkdräkt och det spelades på dessa musikhorn. Det klingar väldigt vackert då de blåser i dessa horn. Eftersom det är troligt att vi måste köpa ny bil så åkte vi faktiskt till denna regionen för att C hittat en bil han ville kolla på här. Vi är otroligt nöjda med vår Mazda CX-7 som vi haft så vi kollade på just en sådan som var lite nyare årgång på. Just den här kanske det inte blir trots allt. Vi vill helst ha lädersäten vilket denna inte har. Vi vet inte riktigt hur mycket vi kommer att få för den vi har nu eller vad som kommer att hända med alla turer och detaljer med försäkringsbolaget så vi avvaktar lite.


 Tog en eftermiddagfika på ett konditori. Där hade de dessa kakor med komotiv som var ganska gulliga.


 Lite värmande och stärkande kaffe var precis det vi behövde för att fortsätta vår färd. En typisk kopp kaffe här när något mellan en kaffe man får i Sverige och en esspreso. Lite större och lite mindre stark än en vanlig esspreso men ändå mindre än en vanlig svart kopp kaffe man får hemma.


 Vackra vyer och vacker natur att njuta av även om man helst stannade i bilen. En sådan där dag då man helst ägnar sig åt bilsightseeing.

 Vi åkte till Appenzeller. Berömt dels för sin ost och dels för sin kultur och sina folkdräkter. Här man man bland annat också se de där riktigt stora ko-skällorna. Vi stannade till på deras kulturhistoriska museum som vi gärna ville kolla in men det gick inte. Vi hade inte kontanter så att det räckte till oss båda. De kunde inte tänka sig att ta kort för att summan skulle bli under 20 CHF. Det är lite irriterande med Schweiz att man alltid måste se till att ha kontanter på sig. Även om ställen tar kort är det ofta så att de inte tar kort under en viss avgift eller summa. Lite stönigt ibland. Det bidde inget musee besök denna gången för oss. Det får bli en annan gång. Gillar dock dessa coola dekorativa skyltar de har som denna med kon på.


Här uppe i bergen var det ännu kallare än i Basel. Det låg till och med nysnö uppe på bergstopparna som ni ser här. Ynka fyra plusgrader och regn var inget man gå ut och promenera i. Under vår färd tillbaka till Basel så kom det emellanåt rätt kraftiga skurar med åska. Verkligen höstlikt. Nästan så att man började längta efter ett varmt bad, tända ljus, en god och mustig gryta till middag. 

Jag tände faktiskt ljus och igår lagade jag en god kyckling gryta till middag. Tyvärr ser prognosen för denna vecka inte så munter ut heller utan det kommer att fortsätta regna mycket. Jag får vara kreativ och börja plannera för en regnig nästa helg redan nu. Tycker att regnet kan gå an under veckan då man ändå är upptaget med sitt men kyla, regn och blåst så här hela helgen lång är inte kul. Då blir söndagarna extra låååånga. Jag är tvyärr inte en person som kan sitta inne en hel dag och vara nöjd. Måste ut iallafall en kort sväng och se och göra något. Får Cabin Fever annars. Men idag ska det iallafall vara soligt och vackert så nu ska jag ut och passa på att njuta :-)

11 comments:

Miss Marie said...

Samma vader har, vad ar det som hander?!?! Vi aker till England pa torsdag och dar ser det iaf ut att bli lite sol! Har ni ocksa langledigt nasta helg?

Desiree said...

Marie, jag håller tummarna för att solen får lysa på er. Nej vi har inte långhelg nästa helg. Det är vanlig helg här i Basel.
Kram!

Anonymous said...

Urkasst väder även i denna delen av Europa! Men idag skiner solen vilket den inte skulle göra så det finns hopp om resten av veckan!? Jag hoppas att det blir fint väder för min svåger och svägerska kommer från München ikväll och stannar hela veckan. De tänkte göra dagsutflykter och som du skrev, regnar det sitter man helst kvar i bilen... inte så rolig semester!
Ha ha, schweizarna är inte kända för att vara särskilt flexibla! Typiskt att de hellre gick miste om två museibesökare än gick med på att låta er betala med kort. Här är det ibland, men ytterst sällan, så att de tar ut en kortavgift om det är under 5 EUR (20 CHF är väl mykcet mer om jag kommer ihåg växlingskursen rätt!). Det är framförallt i typ kiosker och små kvartersbutiker som har sådana regler, och då lägger de till ca 30-50 cents vilket man kan leva med...
Håller tummarna att vädret blir bra för oss alla!

eastcoastmom said...

Håller helt med om att regna kan det göra i veckorna, inte på helgerna...

Lotta i USA said...

Ja, burr för regn! Här har det hållt på i tre dagar i sträck. Tröttsamt.

Dina bilder vittnar ändå om en fantastisk miljö och fin helg tycker jag. Saknar det goda kaffet som finns i Europa.

Ha en fin vecka och hoppas solen kikar fram!

KRAM

Desiree said...

Eastcoastmom, perfekt då tycker jag vi fattar det beslutet och klubbar det ;-)
Kramar!

Lotta, ja trots regnet så har vi njutit av det vackra landskapet. Schweiz är otroligt vackert. Usch så ni har också fått er dos med regn. Trist för dina bilder såg så himla fina och sommriga ut från beachen. Jag hoppas att ni har fått njuta av lite sol nu då det är Memorial Helg och allt.
Kramar!

Desiree said...

Petchie, ja lovar att hålla tummarna för att det ska bli fint väder då dina släktingar åker till Munchen. Det blir en sådan skillnad om det inte regnar och är superkallt. Ja det stämmer väl att de inte är speciellt flexibla. De hade ju kunnat göra ett undantag denna gången och låtit oss betala med kort eller släppt in oss för en franken mindre för det saknades bara en franken så hade vi kontanter. Men surtanten var benhård. Så vi vände på klacken och gick.
Hoppas det blir lite mer sol nu i dessa trakter där vi bor. Hoppas ni får er sista väska också. Håller tummarna för detta.
Kramar!

Annika said...

Hoppas att ert väder bättrar sig pronto.
TRIST att glömma kameran.FAST, du har lyckats bra med mobilen, tycker jag.
Men jag vet, det är INTE samma sak.
Du bor så sanslöst vackert!!
Det har varit en sval helg här också, men skön. Solig. Fastän nu är det mulet.
KRAMAR!!

Anne-Marie said...

Det var kallt för att vara så sent i maj. Men så är ju vädret globalt väldigt förändrat nuförtiden.
Här hade det utlovats regn idag. Det blev inte mycket av det utan det har mest bara blåst och varit växlande molnighet.
Ser vackert ut trots regnet och kylan. Man skulle nästan kunna tro att man är i Indien med tanke på alla ko-anknytningar. ;) De ser ju på kon som ett heligt djur. Mysigt med utflykt!
Kram!!

Anonymous said...

Ser ut som vår ändå tycker jag :-) Bra mobilkamera du har, jättefina bilder!
Det har varit ovanligt svalt här med i helgen men solen har lyst :-) Hoppas vädret bättrar på sig!! Det är en njutning att se dina bilder, även vid molnigt väder!
Kram!

Desiree said...

Annika, det blev några bilder som blev ok med mobilen. Det trista med den är att jag inte kan zooma alls med min mobil. Well well... Men visst är det vackert vare sig vädret är kasst.
Kram!

Anne-Marie, absolut jättefint. Så vackra landskap med dessa berg, böljande kullar och kor som går och betar. Man hör korna på avstånd då man hör koskällorna som klingar i luften. Fantastiskt vackert.
Kram!

Christine, aha så inte bara extra svalt här utan även hos er. Ja man får hoppas att vädret bättrar sig.
Kramar!