Wednesday, May 29, 2013

Vin och Chokladprovning

 
Det blev tyvärr ingen vinprovning igår för värdinnan var tvungen att ställa in pga av sjukdom. Men jag har glömt berätta om en vin och chokladprovning jag var på för någon vecka sedan tillsammans med svenska C och F. Ett event som F fick nys om och såg till att bjuda med mig och Christin på. Vin och choklad gudomligt goda var och en för sig men också tillsammans. 

Eventet hölls på ett fint hotell här i Basel. I anslutning till deras resturang har de denna vackra källarlokal. Här provades viner från Schweiz, Österrike och Frankrike. 

Ljuvligt choklad av högsta kvalité från Choco Loco som har en butik här i Basel men som också finns i Zurich. De direkt importerar fin choklad från hela världen. Det fanns både ljus och mörk choklad att prova. Vi provade olika chokladsorter till olika viner. Först provades vinet i sig och sedan tillsammans med en bit choklad som fick smälta i munnen och därefter tog man en liten klunk vin så att man fick smaka på samspelet mellan dessa båda. 

Jag njuter gärna av en bit mörk choklad tillsammans med ett gott röd vin efter maten. Mörk choklad och Portvin är också en utsökt kombination. Här fick vi prova både vita och röda viner. Ett lite sötare dessert vin från Frankrike och även en Proseco.


Vackra lokaler att njuta av. Vi var en ganska lagom stor grupp på ca 30 personer. Trevligare att inte var allt för många så att man kan ha en sådan här tillställning i dessa lokaler plus att det blir betydligt mer personligt på det här sättet. Vi fick en genomgång om hur kvällen skulle gå till och sedan delades vi in i två mindre grupper.Jag köpte med mig hem en lite rosa ask av denna choklad. Små chokladkulor med rosépeppar. Ja helt enkelt rosépepparkorn som doppats och pudrats med kakao. Dessa fick vi börja med att prova tillsamman med lite bubbel (Prosecon). En överraskande, spännande och väldigt god kombination. Istället för att bjuda på det sedvanliga tilltuggen innan maten tillsammans med bubbel då ni får gäster nästa gång bjud på dessa lite peppriga men förföriskt goda små korn som tilltugg. Tummen upp för denna nya smakkombination.

Ikväll ska vi gå på Jazz vilket ska bli jättekul. En vän till oss vann biljetter och vi blev medbjudna. Basels symfoni orkester bjuder på en kväll med afro-amerikansk jazz med Miles Davis, Duke Ellington och Nicholas Payton. Ser väldigt mycket fram emot detta denna regniga onsdag.

10 comments:

nilsandsofia said...

Ah vad gott och roligt det sag ut med choklad och vinprovning. Later som en perfekt combo tycker jag! Sag verkligen gott ut. Kram

nilsandsofia said...

Ps vad jattefint ni fatt det pa altanen! Superfint. Blev ett mycket mjukare intryck med trallen pa golvet. Den soffan ni har har aven min familj i Singapore och dar satt vi mer an garna och hade det gott i varmen. Kram

eastcoastmom said...

Låter jättegott med de där små rosepepparkornen i choklad!

Annika said...

Mmmm...
Kan tänka mig att allt var gott.
Det är en bra kombo, vin och choklad.
Min syster gillar vin och lakrits ihop. Rödvin.
Jag tycker också det är riktigt gott.
Ha en fin och mysig kväll.
Skickar värme till er för snart kommer en värmebölja hit med besked.
Kram!!

Desiree said...

Millan, ja en helt perfekt combo helt klart :-)
En kväll jag njöt av i fulla drag.
Kram!

Eastcoastmom, ja de var faktiskt väldigt väldigt goda. Jag blev överraskad men på ett mycket positivt sätt.
Kram!

Annika, hmm har inte provat vin och lakrits men kan tänka mig att det funkar väl också. Tack. Det låter även toppen att du skickar lite värme för nu vill jag gärna ha lite sommar.
Kramar!

Anne-Marie said...

Er altan är jättefin! :) Kan tänka mig att ni kommer att få många fina stunder där.
Så gott det ser ut. Jag dricker ju inte vin men hade helt klart kunnat njuta av litet choklad. :)
Tänk att Duke Ellington fortfarande spelar. Min pappa gillade big band jazz så jag växte upp med den musiken. Det ni kommer att lyssna på är kanske litet annorlunda.
Kram!!

Marina said...

Vilken härlig tillställning! Det där med bubbel och "pepparchoklad" lät spännande, det måste jag försöka få tag i och testa!

kattaspraliner said...

Hej kära vän! Nu är jag tillbaka i bloggvärdlen och läser nu bloggar för glatta livet. Ert nya liv ser så härligt ut, ni reser och njuter av att upptäcka nya saker. Tack för att du delar med dig! Jag reser nu iväg men denna gång hinner vi inte med Basel. Nu finns jag här;http://kattaspraliner.blogspot.se/

Kram

Desiree said...

Anne-Marie, tack så mycket. Det var riktigt trevligt med lite jazz. Det var inte Duke Ellinton som spelade utan Symfoni orkestern. Jag visst inte riktigt vad det var för jazz vi skulle gå på men tänkte att detta kan nog bli trevligt och det blev det också.
Kram!

Kattasparaliner, jaaaa vad kul att du är tillbaka!!! Har saknat dig massor. Ser verkligen fram emot att kika in på din nya blogg. Kan tänka mig att du har massor med kul och intressant att dela med dig av. Tack så mycket för länken.
Kramar!

Marina, tack. Den kan jag rekomendera. God och spännande.

mylifeinsiliconvalley said...

Mmmm, choklad och vin. Två favoriter. Häftigt med rosépepparkorn i.
Kram!