Friday, May 31, 2013

Galleri Fredag

 Oj oj hur kan det redan vara sista fredagen i maj??? Sista temat i maj från Annika i Reston är iallafall Just Nu.

Just nu så vräker regnet ner igen, suck. Igår hade vi faktiskt en dag med uppehålls väder. Jag ber till vädergudarna att det kommer vara en bättre dag imorgon lördag. Trött på kyla och regn nu.


 Just nu är det iallafall otroligt grönt och frodigt. Allt regn har gjort att man ibland nästan får känslan av att befinna sig i tropikerna snarare än europa.


 Vi har insett att det inte var vild vitlök som C rammlade i för några veckor sedan utan in i ett buskage av dessa. Ramslök med sina vita söta små blommor. De blommar för fullt i skog och mark bland sluttningarna just nu. På håll ser det nästan ut som om backarna vore klädda med vitsippor. C han känner sig bättre för varje dag som går av skadan i axel och nyckelbenet. Nu cyklar han till jobbet men det blir igen mer mountain bike turer på några veckor till.

Just nu funderar jag mycket på vädrets makter för morgondagen. Vi firar bröllopsdag och jag hade tänkt mig att vi skulle ta en liten road trip till Alsace och prova lite vin och besöka några av de pittoreska och vackra små medeltida städerna. Då hoppas jag att vår bröllopsdag inte blir allt för kall och blöt. Jag har just kollat vädreprognosen igen för Alscase och inser att det kanske är läge för en plan B trots allt :-(Köpte den här boken sist jag var hemma i Sverige. Ett lyckokast. Den tar upp de bästa vingårdarna, berättar lite om vinerna som finns men tar också upp de bästa resturangerna och lite om de små charmiga byarna längst med vinrutten. Massor med inspiration.


Just nu sitter jag också och plannerar inför nästa helg då vi tar en weekend i Paris. C har ju hittills inte fått se eller uppleva Paris för han har bara varit där på jobb och inte hunnit med någon sight seeing. Nu ska han dit på jobb igen men vi ser till att få nästa helg där så att han hinner med lite mer än bara jobb denna gången. Ska bli underbart att få komma dit igen och se lite mer. Känner mig otroligt lyckligt lottad över att få denna chansen. 

Just nu är det iallafall fredag och det är alltid härligt. Nu ska jag snart dra på mig regnstället och cykla iväg till min tyska. Lektionen idag ska faktiskt passande nog handla om kläder och väder.

15 comments:

olgakatt said...

Synd att han inte plockade en försvarlig bukett av ramslöken när han ändå hade närkontakt. Den är jättegod. Gjorde en soppa på ramslök, potatis och creme fraiche häromdagen. Mums!

Jatta Jattamarja said...

Härliga färger naturen har och vackra blommor
http://www.donnasfoto.se/blog.html

annika72 said...

Värmen finns här i norra Sverige... Hoppas den kommer snart till er också!

Annika said...

Så trist med ert väder.
Det är inte klokt.
Jag skulle så gärna dela med mig av vår hetta och värme.
HOPPAS det blir hyfsat imorgon iaf.
Ramslöken får ni nog åka tillbaka och plocka av.
Önskar er en jättefin bröllopsdag!!
KRAMAR!!!!

Saltistjejen said...

Så underbar grönska ni har nu! Men visst förstår jag om du gärna vill byta regn mot sol. Hoppas ni får en riktigt fin bröllopsdag imorgon oavsett vädret!
Och Paris igen så härligt!! Det måste vara fantastiskt att bo där ni bor nu med tanke på hur mycket av Europa ni kan se och uppleva utan några längre resor.
Kramar!

Desiree said...

Olgakatt, då får jag se till så att vi kommer ut och plockar lite. Har nog aldrig provat ramslök innan. Är det bladen man äter då?
Kram!

Jatta, tack så mycket. Trevlig helg.

Annika72, härligt att ni har fått njuta av lite värme. Hoppas att den kommer hitåt snart. Det skulle vara väldigt välkommnande. Alla säger att det inte brukar vara så här kallt och regnigt som det är i år.
Jag hoppas det går över snart.
Trevlig helg.

Annika, tack vännen. Jag önskar också att det vore så att man kunde dela med sig så att det blev lite mer lagom. Men förhoppningsvis blir nästa vecka lite bättre. Just nu känns det som rena rama hösten.
Kraaam!

Saltis, ja grönskan är helt ljuvligt vacker. Tack så mycket. Ja jag ser verkligen fram emot lite mer av Paris. HOppas att Paris bjuder oss på lite vackert vårväder nästa helg.
Kraaam!

Suzesan said...

Ramslök. Plocka plocka plocka om ni får. Bladen GOTT. Till allt möjligt. Som krydda. Ramslöksmör och och LETA på nätet. Ny för mig men redan förtjust. Köpte fröer och ska så själv sen sååå! För jag vet ännu inte var de växer vilt här.

Får ni plocka i skogarna??

Ta så mycket ni kan.Frysa in går bra men den ska förvällas först...skogsvitlök...http://www.recepthjalpen.se/ramslok.html
Fy vd tråkigt med allt regn.

Vi har haft strandväder nu tre dar. LJUVLIGT.Japp badat och är nu brun;)Älskar havet och sola och bada.Ha en bra helg.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Förresten GRATTIS på bröllopsdan. Alsace är nice. Hoppas ni kommer iväg!

Kram
/Susanne

Desiree said...

Suzesan, tack så jättemycket för alla tips angående ramslöken. Ska absolut kolla om vi får plocka och googla lite. Stort tack och hoppas att ni får fortsätta njuta av härligt strandväder. Låter underbart.
Kram!

Pettas said...

Ramslök är gott, helt säkert! Här på Åland är den fridlyst men jag vet att det finns restauranger som importerar från Sverige och som har den på den försomriga menyn.
Jag har helt missat att ni är i Schweiz nu. Härligt att följa med ert liv där också

Pernilla said...

Önskar er en riktigt härlig bröllopsdag och att ni får en bra vistelse i Paris!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Erica said...

Jättefina bilder! Och vad fint det verkar vara där i skogen :D
Vad tråkigt med vädret. Hoppas det vänder och blir riktigt somrigt soligt snart :D

Vad roligt med en resa till Paris!
Har varit där en gång, men det var i 9:an, vilket är 13(!)år sedan. Skulle gärna åka dit fler gånger :)

Hoppas du får en fin fortsatt helg!

Lotta i USA said...

Ja, jag vet hur det känns när det är regnigt! Hoppas det vänder snart.

Önskar er en härlig bröllopsdag Desiree! Låter underbart med weekend i Paris.

Stor kram!
Lotta

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Oh, vad kul med Paris igen! För att inte tala om vinprovning i Alsace, hoppas att vädret skärper till sig! KRAM!

Desiree said...

Pettas, måste kolla om den är fridlyst här också. Jodå nu är vi i Schweiz och trivs superbra.
Trevlig helg.

Charlotta, tack så mycket.
Kram!

Lotta, tack så mycket vännen. Ska bli underbart med ännu ett besök till Paris.
Kram!

Erica, tackar. Jag hoppas också att det blir lite mer sommar snart. Ser väldigt mycket fram emot Paris.
Trevlig helg.

Pernilla, tack och trevlig helg.