Tuesday, May 7, 2013

Vårgrönska och glada kossor

 Gjorde en helt annan typ av kortare utflykt i söndags eftermiddag. Efter en grå morgon skingrades plötsligt molnen och solen kikade fram. Solstrålarna fick också sommarvärmen att återkomma. Vi tog bilen på en liten tur upp bland bergen som ligger kring Basel. C är ute och cyklar mountain bike rätt mycket med ett gäng och lyckas på så sätt hitta dessa smultronställen.


 Blommande Äppelträd med sina skira vita blommor som lyser så vackert i solljuset. Man drar en suck så vackert är det.


 Söta gullgula Gullvivor som blommar vackert.

 Små smala vägar leder en högre upp bland Alptopparna.


 En liten väg som vackert slingrar sig genom det gröna landskapet bland berg och byar. Det är svårt att se sig mätt på sådan här utsikt. Som balsam för själen. På avstånd hör man den vackra klangen av koskällorna som korna bär runt halsen.


 Så makalöst vackert! Dessa böljande gröna fält och kullar med sina blommande äppelträd och intensivt gula blommande maskrosor.
 Kor ute på grönbete. Glada kor som mumsar rogivande på sitt gröna friska gräs. Inte undra på att man får fram goda ostar av högsta kvalité här i Schweiz. Här släpps korna ut på grönbete om sommaren så att de får sitt sommarlov och får koppla av. Jag tror helt klart att det finns ett sammband mellan god mjölk och gott kött från kor som får njuta av utsikten över dessa kullar.
 Happy Cows. The Happy Cow får en ny innebörd när man sett dessa.

 Här får de gå bland de gröna kullarna under de blommande äppelträden och mumsa. Runt halsen har de sina stora och vackra koskällor. De riktigt stora klockorna de har runt halsen här i Schweiz. Man hör den rogivande klangen på långt håll som klingar vackert bland kullarna.


En fantastisk utflykt ut i det gröna. Älskar denna skira och intensiva vårgrönska. Så vackert med skogsdungarna där man har  hela spektrat av olika gröna nyanser som går omlott tillsammans med de blommand äppelträden på fälten och de gula maskrosorna som vajjar i det böljande gräset.

11 comments:

Miss Marie said...

Vilka vackra bilder! Verkligen så härligt!

Annika said...

OMG!!!
VIlken skön natur. SÅ vacker att den tar andan ur en.
WOW!
OCH där bor du! Mitt bland slingrande bersvägar och glada kor.
SOM du säger, det har ett klart samband mellan god ost och gott kött när korna varit lyckliga medan de levde.
HELT övertygad om den saken.
Du bor i ett av jordens vackraste länder.
Wow, säger jag igen.
Kram!!!

eastcoastmom said...

Du är som en turistbroschyr för Basel... Love it!

Desiree said...

Marie, tack så mycket.
Kram!

Annika, du har så rätt. Det säger vi ofta till varandra jag och C att vi bor otroligt vackert här i Schweiz. Känns helt otroligt att hitta dessa miljöeer som är precis som att kliva in i ett vykort näst intill. Kött må vara dyrt i Schweiz men man får bästa kvalité och det förstår man är något som uppnås då korna får vara så här lyckliga.
Kram!

Eastcoastmom, ja hi hi faktiskt
:-)
Kram!

Anne said...

Instämmer med eastcoast, du bor verkligen direkt i en turistbroschyr :)
Herregud vad vackert! Som du säger, det där kan man omöjligt se sig mätt på.
Åhhhh, gullvivor en av mina absoluta favoriter vad gäller vilda blommor. Så vackra.
Gullvivor är Ålands "nationalblomma" och där finns (fanns i alla fall) mycket gullvivor då jag växte upp, älskade dem redan då.

De där korna måste bara vara lyckliga och ha god mjölk :) tänk att få beta på där uppe i skönheten och lugnet.
KRAMAR!!

Liz said...

Det var ett tag sedan jag hade tid att kommentera, men nu bara maste jag. Vilka underbara bilder, och jag langtar sa tillbaka nar jag ser dom! Som jag alltid har sagt, och efter de 5 ar som jag bodde i Schweiz, man kan inte se sig matt pa detta!! Det ar sa fantastiskt vackert i ALLA delar av Schweiz. Som jag namde tidigare, att aterkomma till bergen och gora sana har utflykter nar snon har smalt lonar sig, de gronskande angarna med kossorn...ser det ju framfor mig. Och det doftar var! Frisk luft - friskare luft far man nog leta efter!

Jag maste ocksa aterkomma och kommentera ditt besok i Luzern, dar jag ju bodde och jobbade under en tid. Men som sagt, aterkommer under det inlagget!!

Stor kram och igen - tack for alla vackra bilder du bjuder pa, det ar balsam for sjalen och ett hjarta som langtar "hem". Aven om vi har slakt i Schweiz, sa blir det inte att man ser foton pa detta sattet som du visar, sa det ar sa roligt att kunna kika in har och fa sig en dos av Schweiz! <3

Suzesan said...

Somrigt och härligt och som ur Sound of Music....

Naturen oj oj blir bästa tavlorna och man blir så sugen att åka till alla ställen ni är på och du fotograferar. Du berättar så bra med bilder. Livskvalitet. För människor och kor. Lyckliga kor.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Jo jag glömde skriva så fint med de gröna och vita äppelträden. FANTAStISKT.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Så fantastiskt grönt det är! Och så vackert! Sound of Music ringer i öronen. ;)
Självklart blir det godare ost och kött om korna är glada. Och det måste de ju vara om det är så vackert.
Gullvivor är så fina tycker jag.
Kramar!

mylifeinsiliconvalley said...

Åh så vackert!! Dina bilder är som balsam för själen för mig!! Speciellt efter en stressig dag! Tack för din fina blogg!
Kram!

Desiree said...

Anne, gullvivor är så fina! Visste inte att det var Ålands nationalblomma så nu fick jag lära mig något nytt.
Kram!

Liz,tack så mycket själv. Jättekul att du kikar in här. Jag känner en sådan lycka över att få bo så här otroligt vackert. Finns så mycket vackert att se, göra och utforska. Ja vore jättekul att höra lite mer från dig om Luzern som jag tyckte mycket om. Alltid roligt för mig att höra från dig som bott här.
Kramar!

Suszesan, ja som taget ur Sound of Music som du säger. Så sant...
Kram!

Anne-Marie, ja det tror jag också att glada kor ger godare mjölk och ost.
Kramar!

Christina,tack.
Kram!