Friday, May 10, 2013

Tulip fields forever

Galleri Fredag kommer senare. Måste bara fixa lite lämpliga bilder först. Så länge bjuder jag på lite tulpaner från ett stort tulpanfält med självplock som vi hittade igår då vi tog en lite tur med bilen in i Tyskland. Jag såg ett fält med de ljuvligaste färger. Godis för ögonen. Här kunde man plocka själv och sedan lägga pengar i en burk. 


 Underbar mix av färger. Helt oemotståndliga. 

 Lycka!


 De pryder vårt utebord på altanen så vackert. Igår var som sagt allt stängt och en sådan där man ska njuta av på ett stilla sätt. Schewizarna brukar under sådana här dagar samt om söndagar då allt också är stängt roa sig med att promenera eller jogga. Man träffar vänner eller familj och går en runda. Man åker ut i skog och mark med matsäck eller så beger man sig till någon park och kör lite picknick. Själva tog vi en liten tur med bilen under början på eftermiddagen. Sedan tog jag även en joggingrunda då jag kände att jag började få lite myror i brallorna. Jag känner att jag har lite kvar att jobba på när det gäller det här riktigt stilla livet sådana här dagar. Men jag känner nog ändå att jag börjar uppskatta dem på sitt sätt en smula.

Idag är allt åter öppet och C har faktiskt ledigt idag också fast det inte räknas som helgdag. Vi ska få ett utlåtande av en verkstad vad gäller bilen som fick en hel del lackskador efter det våldsamma hagelstormen vi råkade ut för tidigare. Ikväll har vi bjudit över vänner på grillkväll på altanen. Lite invigning av vår nystylade altan.

7 comments:

nilsandsofia said...

Ah nu har jag antligen haft tid att lasa igenom de senaste inlaggen. Vilket helt underbart varvader ni verkar ha nu. Ja du verkar ha haft fint hemma i Stockholm ocksa ju! Alla dina foton kanns sa forsomriga med alla vackra farger. Jag langtar sa efter lite mer sol nu nar vi fick uppleva lite harligt vader i helgen. Det tog dock abrupt slut nu i slutet av veckan o nu ar det gratt och kallt igen. Brrr...

Det kanns som om ni verkligen har landat i Basel nu. Vad fint ni fatt det hemma. Storgillar vad ni gjort med altanen. Blev en sa stor skillnad med trall dar ute!

Jag blir riktigt sugen pa en resa soderut nu. Tycker det ar sa roligt med alla bloggarna, just att man far se foton fran alla varldens horn och inser att det finns en himla massa roliga stallen att besoka!

Nej nu maste jag jobba lite till innan det ar helg har.

Kram!
Millan

Annika said...

DEN där bilden på dig är så ONE OF A KIND!!!
Den skulle ni förstora och rama in.
Tycker sååååå mkt om den!!
OCH vilket tuplanfält. SOm du säger, godis för ögonen!!
Mmm....
UNDERBART!!
Ser fram mot fler vackra kvällsbilder snart!!!
KRAMAR!!!!

Saltistjejen said...

Fantastiskt! Jag hade varit i mitt esse! Jag älskar också tulpaner! och bilden med dig mitt i tulpanfältet är otroligt fin!!!!! :-)
Vad härligt att alla liksom verkligen varvar ner under söndagarna hos er. Att saker och ting stillnar lite och man fokuserar på familj och vänner. Det gillar jag.
Hoppas nu ni får en riktigt bra helg (lång sådan) och att ni får bra besked om bilen. Vi måste ju fixa vår skada också.... Usch!
KramKram!

Desiree said...

Millan, tack så mycket! Vi har hittat hem snabbt här och stormtrivs verkligen. Känns jättekul :-)
Altanen blev så himla bra med trallen. Så glad att vi fick till det hela.
Ja jag tycker också det är kul med alla bloggarna från alla världes olika hörn. Man får se, lära och uppleva saker man aldrig annars skulle gjort om man inte hade haft alla sina fina bloggvänner.
Kramar!

Annika, åh tack vad glad jag blir att du tyckte så mycket om den bilden. Den blev himla fin. Det var så vackert tulpanfält med alla dessa tulpaner i olika färger. Kunde helt enkelt inte motstå att stanna och plocka en stor bukett även om tulpansäsongen börjar kännas lite pasé.
Kraam!

Saltis,tack så mycket. Vad kul att du också gillar bilden från tulpanfältet mycket. Trist att behöva fixa denna hagelskada. Försäkringen tar en del av kostnaden annars hade det inte ens varit värt att tänka på. Vi fick en offert idag på vad det skulle kosta och den får vi sedan skicka in till vårt svenska försäkringbolag. Vi får ännu se om vi kan åtgärda skadan här eller om vi kanske måste köra upp bilen till Sverige och få det fixat där.
Kram!

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Gud vad härligt att kunna sitta på altanen och grilla! Vi har bara grillat en gång i år, men jag tillhör den lilla skara människor som inte tycker att grill är bäst i hela världen, så det är ok med mig :=) Men att sitta på altanen dock - ahh, vad härligt det låter!

Anne-Marie said...

Där hade jag trivts. :) Du påminner mig om Tjuren Ferdinand. ;) Sagt med ett leende. Han som satt under korkeken.
Underbara tulpanbilder!
Kram!

Desiree said...

Charlotta, ja sitta på altanen är inte dumt alls. Vi trivs så bra där! Har blivit ett underbart uterum. Jag gillar förvisso alltid grillat. Finns så mycket man kan lägga på grillen.
Kram!

Anne-Marie, hi hi ja det har du rätt i. Sitter där och luktar på blommorna. Fattas bara en korkek ;-)
Kram!