Friday, May 3, 2013

Maj maj välkommen

Känns otroligt att man redan är inne i maj månad. Välkommen du sköna maj är temat för denna första fredag i månaden från Annika i Reston-VA. Maj är nog en av mina favoritmånader under året. Det är så otroligt vackert nu! Nu när jag for hem till Stockholm en sväng och sedan återvände till Basel slogs jag av skillnaden i hur långt våren kommit och grönskan. Stor skillnad!

Men det har hänt mycket i Basel under den veckan jag var i Sverige. Så här såg det ut precis innan jag for till Stockholm. Vi hade en vecka med sommarvärme som var otroligt skön. Knoppar och grönska låg på G.

Denna bilden visar samma gata 10 dagar senare. En av mina favorit gator att cykla genom här i Basel. Den är som att färdas i en grön tunnel. Älskar också denna skira och intensiva grönska som finns just nu så här års. Otroligt mycket har ju hänt på bara någon vecka. Stockholm befann sig ännu på vår-vinter stadiet medan man här i Basel har fått ordentlig vår och försommar med en otrolig grönska. 

 Blev jätteglad då jag fann denna rosa Dogwood som blommade så vackert. Det finns en hel del som blommar och växer här som jag känner igen från Södern och Alabama som Dogwood och Magnolia.

 Forsythian har nu blommat färdig. Man finner lite spår av de sista blommorna som ligger på marken men de har gått över från gult till grönt nu. Jag är helt lyrisk över denna grönska som råder just nu och allt som blommar. Ljuvligt vackert.

 Hela stan är som en enda stor grön oas eller som ett växthus. Det finns gott om parker där man kan njuta av vackra rabatter och planteringar som denna.  Kastanjeträden har slagit ut och blommar för fullt.
 Även äppelträden blommar vackert. Äppel och körsbärsblomm är några av mina absoluta favoriter.  Det finns så mycket fina körbärsträd som blommar just nu. Detta träd står i vår korsning och jag ser det varje gång jag tittar ut genom fönstret i köket. Man drar en suck varje gång då man slås av dess skönhet. Det är som ett enda stort moln av rosa ljuvliga skira blommor. Vart man än vänder sig blommar det just nu. 


Idag ligger det lite regn i luften. Men man får försöka vara tacksam över regnet som ger upphov till denna fantastiskt vackra grönska. Önskar er alla en trevlig helg.

16 comments:

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Åh, vilka fina bilder! Älskar också den gröna tunneln! Så långt har vi def inte kommit i Göteborg ännu, min svärmors forsythia har inte bivit gul ännu... Hoppas ni får en fin helg! Kram!

olgakatt said...

Jo, nog syns det att dina breddgrader är sydligare än mina!
Och Cornus Florida Rubra har du i Basel!
Jag väntar på bokskogen och mina gröna tunnlar....

Karin said...

Oj, vad fort det går. Och här klagar vi på att det tar så lång tid... Fina bilder!

Annika said...

GUD så vackert!!
OCH dogwood av den vackraste sort har ni. Precis som vi!
Visst är de rosa så grymt vackra!!
OCh körsbärsträden.
Ljuvliga körsbär. Ni ligger liiiiite efter oss ser jag, men bara liiite.
Annars är det väldigt, väldigt likt.
OCH samma flora.
Maj är den vackraste månaden på hela året.
Många har svårt att kommentera här. Kan du lägga till Name/URL i diin kommentarsruta? Det var Nilla som tipsade om det.
KRAM!!!

Pettas said...

Så roligt! Då har jag varit i Basel en liten stund och tittat på hela vårliga blomsterprakten. Tack för det! Här får vi vänta ytterligare ett par veckor innan något liknande börjar hända:)

Saltistjejen said...

Så underbart vackert!!! Njut!
Kramar!

Victoria said...

Så otroligt vackert!
Våren är den årstid jag saknar mest här. Jag får njuta på avstånd och titta på din bilder.

Många kramar och trevlig helg!//Vic

Desiree said...

Charlotta, då har ni allt det vackra framför er :-)
Det borde snart börja blomma för det kändes som om det var på G om det bara kommer lite värme då jag var i Stockholm förra veckan.
Trevlig helg.

Olgakatt, jag känner lycka över att ha flyttat söderut och få uppleva våren lite tidigare. Vi hade ju en "sommarvecka" precis innan jag for till Stockholm med 20-23 grader också :-)
Så skönt. Åh bokskogarna längtar jag också efter. Får se till att åka ut och ta en promenad i dessa utanför stan här.
Trevlig helg.

Karin, ja det sa pang bom så slog allt ut. Det kom en varm vecka med 20-23 grader och det skyndade helt klart på det hela.
Trevlig helg

Annika, ja sååå vackert! Ja ni ligger lite för oss. Det känns som om allt blommar just nu. Jag hoppas att det kommer att finnas annat som blommar längre fram också så att ALLT inte blommar nu. Sådan lycka att upptäcka att jag här både får njuta av mangolior, dogwood och körbärsträd. Tack för tipset ska kolla på det.
Kram!

Pettas, det bör nog komma till er också snart.
Trevlig helg

Saltis, tack. Jag njuuuuter för fulla muggar. Så vackert just nu!
Kramar!

Victoria, tack. Kan tänka mig att man saknar lite av vår och höst då man bor i ett varmt klimat som Florida. Alltid grönt och skönt men just de där variationerna som utgör de fyra olika årstiderna kan saknas.
Kram!

myhrans said...

Åh, så härligt med vår! Väntar med otålighet på att våren skall komma till Svedala också.

Birgitta Malmstedt said...

Fantastisk med tanke på att det är en storstad. Jag måste ge mig ut mer på stan för att få fler blombilder. Har ingen egen trädgård, bara balkong, men det finns många fina planteringar överallt.

Anne-Marie said...

Så lummigt och fint ni har det. Just den där lummiga grönskan kan jag verkligen sakna här i Kalifornien. Det blir aldrig lika lummigt, det bara är så.
Vilken skillnad det blivit under veckan du var i Stockholm. Helt otroligt så grönt det blivit. Mysigt med trädtunnlar.
Kram!

Suzesan said...

Så spännande. Att se vad staden har att erbjuda. I maj. OJ vad vackert. Vilken grönskande blommig stad. Jag gillar när träd bildar som en tunnel. Som om de "omfamnar" allt inne där-

OJ så fint.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Glömde....det är på G här med och några dar till så är det fullt ös här med.

ÄNTLIGEN!Ha ha SYRE.
Kram
/Susanne

Desiree said...

Myhran, det borde komma snart snart till er också.
Trevlig helg.

Birgitta, javisst det låter som en väldigt bra idé att fota alla vackra planteringar som finns. Vi har inte heller någon trädgård utan en stor altan. Tyvärr har vi inte hunnit plantera så mycket i kurkor ännu men det ska vi ta och göra här nu.
Trevlig helg

Anne-Marie, ja det hände otroligt mycket under den veckan då jag var i Stockholm. Kändes som att återvända till ett grönskande växthus då jag kom tillbaka hit från Stockholm.
Kram!

Susanne, tack. Jo jag är övertygad om att det är på G hos er och att våren och blommning snart kommer i vilket ögonblick som helst.
Kram och trevlig helg.

annika72 said...

Men ååh, helt underbara bilder! Jag vill flytta till Basel! :-)

Desiree said...

Annika72, tack :-)
Det är verkligen grönt och vackert här just nu.
Trevlig helg