Thursday, May 23, 2013

Vart tog sommaren vägen?

 Nä hörrni vart tog sommaren vägen? Vart tog det sköna vädret vägen? Även om jag uppskattar grönskan som frodas så vackert här i Basel och inser att det krävs vissa mängder med regn för detta så känner jag nu att jag har fått nog av regn. Nu har det varit regn sedan i lördags och dessutom har det slagit om och blivit kallt. Jag har fått sätta på mig min varmare fleece jacka igen då jag är ute och cyklar. Lite väl kallt då man börjar bli sugen på värmande soppor till middag och funderar på det här med spa och bastu inte vore helt fel. Tio ynka grader känns lite väl kyligt. Tyvärr ska det ostadiga vädret fortsätta ett tag till. Regnskurarna avlöser varandra. 

Tydligen ska det fortsätta vara kyla och rusk ett tag till. De spår inget högtryck här närmaste veckan. Det talas till och med om snö på lite högre höjder! Usch någon snö vill jag verkligen INTE se nu. Det är väl bara inse att detta året har varit en extra kall och sen vår.


 Då sommaren kommit av sig ute så får man ta in lite sommar istället. Köpte dessa härliga intensivt djuprosa Pioner. Underbara och så vackra! Blir glad av att se dem var gång jag går förbi vardagsrummet.

Klurar på vad man ska hitta på till helgen men ute aktiviteter får det nog bli sparsamt med. Inget altanhäng eller grillväder just nu. C var ute och cyklade Mountain bike igår kväll och råkade tyvärr ut för en olycka. De hade cyklat över ett fält där det hade varit ett tunt staket som han missade och åkte rakt in i med axeln. När han kom hem hade han hemskt ont. Han googlade en del och sa sedan att det nog var bäst att åka in till akuten då det kunde vara brutet. Vi for alltså till akuten igår kväll där det röntgades och kollades. Först trodde de också där att det var brutet men det visade sig sedan att det inte var så farligt. Dock hade det skett en ordentlig skada på ligamentet. Det skulle läka av sig självt på några veckor. Så det blir att ta det lungt med armen och han fixk en sådan där slinga att ha armen i. 

Måste säga att det var ett rätt positivt möte med Schweiska vården för allra första gången. Gick rätt snabbt på akuten. Var rädd att vi skulle bli sittande där i många timmar men det slapp vi. C fick smärtstillande också och får nu promenera till jobbet istället för att cykla. Så skönt att det gick bra och inte var allvarligare. Han kör ordentligt med skydd då han är ute och cyklar men nu har han köpt lite mer skydd. Det där mountainbikandet upp och ner för berg och sluttningar är inget för mig. Sådant är jag för feg för.

Grönt och fint som sagt även om det är kallt.

7 comments:

Miss Marie said...

Haller med! Vart tog sommaren vagen?! Igar nar vi var pa lekplatsen fick jag kalla hander och nar vi cyklade hem ropade Alfred; "kalla hander, kalla hander!". Ja, nu vill vi ha varme!!!

Min make gillar ju ocksa mountainbiking, men som tur ar bor vi inte i narheten av nagra berg, sa deras mountainbiking blir mest pa kullar. Men han har haft sina krascher ocksa! Hoppas C mar bra snart!

eastcoastmom said...

Dåligt med sommar här med! Eller just nu är det väl som en normal svensk sommar, utan regn. Å andra sidan blir det för varmt här sen. så...

MB är farligt!!! Hoppas din make blir bra snart.

Annika said...

Vi har värmen.
Med besked.
Men det ska bli lite svalare här med. Välkomnas!!
USCH vad otäckt med C och axeln. TUR att det inte var brutet. Jag vet ju hur det är...Peter som sagt, amerikansk fotboll....hmmm...
TUR att det gick så bra iaf.
Hoppas att er värme kommer tillbaka, men det lär den göra!
KRAM!!

Desiree said...

Marie, min princip är att inte ha vantar på mig i maj men det är nästan så att jag får rucka på den principen. Helt sjukt kallt! Vad händer det här året? Ny istid på väg eller? Jag hoppas innerligt att värmen och solen återvänder snart. Man börjar bli orolig över vilken sommar det kommer att bli med tanke på hur året varit hittills. C verkar må bättre nu även om han fortfarande har ont och kommer att fortsätta ha ont ett tag framåt. Ingen cykling alls. Nu får han promenera eller ta språvagnen till jobbet. Men så SKÖNT att inget var brutet.
Kram och tack för omtanken.

Eastcoastmom, alltid intressant att höra och jämföra hur vädret är på andra ställen. Men det verkar som om det inte är något vidare sommar väder i Europa alls just nu. Jepp det blir till att ta det mer försiktigt på Mountainbiken och närmaste månaden blir det ingen cykling alls.
Kramar!

Annika, ah så ni har iallafall lite värme. Då är det Europa som har kallfront denna gången. Kan dock förstå att du gärna ser fram emot lite svalare väder. Sommar i Södern är ju mer än tillräckligt varm och fuktig. Ja vi är båda tacksamma över att inget var brutet. De trodde ju att det var det helt klart tills de hade röntgat. Om det hade varit brutet hade man också fått hålla tummarna för hur benen låg för i värsta fall hade man varit tvungen att operera. Nu kan vi pusta ut och slipper oroa oss över detta. Läkaren sa dock att det kommer att göra ungefär lika ont som om det hade varit brutet och kommer att ta ungefär lika lång tid att läka också men som sagt sådan tur att inget var brutet.
Kram!

Anne said...

Aj aj, det där med axeln låter ont ont. Helt rätt med akutenbesök, tur att det inte var brutet utan kan läka av sig själv. Men ta ont som sjutton kan det ju göra ändå, även om det inte är brutet och ligament behöver väl tid tid på sig. Men skönt som sagt inget är brutet, nu ska det nog bli bättre varje dag, varje vecka.
MB är jag också alltför feg för. Jag är en fegis vad gäller mycket och MT hör till en av de sakerna :) Men det ser så himla häftigt ut när man ser hur de kör på, så skickligt och jag antar att koncentrationen måste vara på topp hela tiden.

Usch, trist med så ruggigt väder. Tydligen fler som känner våren försvann. Vi hade så himla fint flera perioder i maj men den senaste veckan eller så har det varit bistert kallt och regnigt. Igår sattes tydligen rekordet för kyligaste majdagen EVER (sen mätningarna började), vilket ju säger en hel del...
Som du vet är Memorial Day helgen på intåg och många som har planer. Vår barnvakt berättade att de ställt in sina campingplaner pga vädret inte ser ut att bli mycket bättre.
Jättefina pioner, är stort fan av just den där färgen!
KRAM!

Saltistjejen said...

Här har vi REEEGN vi med. Åskskurar idag. Häftiga sådana. Och en otrolig FUKT! Puh puh! Värme också dock så det är inte så att man fryser direkt. Jag hoppas att den här tunga åskluten ska dra iväg snart dock. Det är så jobbigt.
TUR att det gick såpass bra som det ändå gjorde med C´s olycka. Och bra att ni tycker vården fungerar fint. Nu hoppas jag att det läker fint. Och att ni får värmen tillbaka!
Kram!

Desiree said...

Anne, tack så mycket. Det känns jätteskönt att inget var brutet som sagt. Ska ta ungefär 6 veckor innan det är helt läkt. Ja det där med utförsåkning på MT ner för backar som man åker slalom är inte min grej. Vill inte cykla över stock och sten på smala stigar heller. Oj då så ni har också fått kyligt väder. Verkar som det är relativt globalt fenomen i år med denna kyla. Jag hoppas att ni får en skön Memorial Day weekend eftersom ni också ska åka bort och att vädret blir nice för er del.
Kram!

Saltis, usch ja verkar vara mycket regn och rusk lite överallt. Vården funkar väldigt bra här måste jag säga. Detta är dock vår första kontakt men vi blev superimponerade över att det gick så snabbt på aktuen. Var rädda för att vi skulle bli sittandes där i många timmar.
Kram!