Monday, May 12, 2014

Cinco de Mayo

I helgen firade vi Cinco de Mayo med våra amerikanska vänner. En Mexikanska helgdag som blivit väldigt Amerikansk. Den ska ju naturligtvis firas 5:e maj men då detta inföll på en måndag så sköt vi lite på det fram till lördag 10:e maj istället (dessto mer praktiskt).

Supersnälla vänner till Carol och Aaron hade haft med sig dessa två pinatas som gjorde festen till en supersuccé både för små och stora. Den ena var till kiddsen och den andra till de vuxna. 

Sedan var det knytis i parken. Alla tog med sig något Mexikanskt man lagat eller annat med Mexikansk anknytning. Fanns gott om man som det alltid brukar bli på knytkalas. Salsor, dippar, guacamole, tacos, tortillas, refried beans, ris, fajitas ect. Carols syster hade varit väldigt gullig och haft med sig äkta majstortillas från San Fransisco när hon kom hit. De fick man äta med extra stor vördnad. Dels hade de ju blivit egenhändigt importerade hit och dels hade de sedan legat omsorgsfullt i Carols frys.

Companeros fick inga höga poäng i smak av någon av oss. Urk, väldigt äcklig rent sagt. Öl blandat med sur läsk i princip.

 Heeey amigo! Den där figuren under den stora sombreron känner jag ju igen.


 Första pinata omgånge körde naturligtvis barnen. Det blev som sagt stor succée. Det var en mix av barn från både USA, Schweiz, England, Holland ect. Regler och hur detta med pinata går till förklarades noga innan man körde igång.


Riktigt kul att kolla in både små och stora . Pinatan är ju fylld med olika karameller och det gäller att försöka slå hål på den då man har ögonbindel på så att det ska bli lite av en sport medan någon annan hissar den upp och ner och drar den i sidled så att den befinner sig lite överallt.


Vi hade en otroligt tur med vädret. Vädergudarna var med oss och vi slapp regn. Alltid något man är lite extra nervis över då man har festliga tillställningar utomhus på det här sättet. Det var dock perfekt att fira Cinco de Mayo i parken. Kidsen kunde springa runt och ha kul och det var även perfekt för mat, dryck och inte minst pinata omgångarna. Även om mörka moln som dessa med jämna mellanrum hotade så kom det inget regn. Däremot uppenbarade sig denna vackra dubbelregnbåge precis innan vi lämnade parken. 

I helgen har det också varit morsdag här i Schweiz precis som i USA. Men i Sverige dröjer det ju ett par veckor till. Det ostadiga lite svalare vädret fortsätter. Men så länge solen kikar fram då och då gör det mig inte så mycket.

Vi köpte några grönatomat plantor i helgen. Gick bort till kolonilottsområdet där de hade anordnat försäljning av olika växter och blommor. Blir spännande att få tillgång till egna hemma odlade gröna tomater så man kan göra fried green tomatos Alabama style.

Gjorde denna gröna smoothie i helgen också. Riktigt god med banan, en färskpressad apelsin, lite kokosvatten, två passionsfrukter och en näve spenatblad. Grön energikick.


5 comments:

Annika said...

Kul med lite Cinco de Mayo. OCH trevligt med knytkalas. GOTT!
Har aldrig druckit companeros, och har ingen större lust heller efter din beskrivning :-)
Bra att vädret var på er sida! Viktigt vid sådana fester.
Kramar!!

familjenlalloo said...

Lustigt det där med cinco de Mayo. Vi pratade om det på spanskkursen häromdagen och det är inte självständighetsdagen, som är på hösten någon gång, utan firar ett slag som mexikanerna vann. Det är ju värsta grejen i USA, men firas inte alls lika mycket i Mexiko (lite samma som Saint Patrick's Day).

Desiree said...

Annika, ja det var både kul och lyckat. Men jag drack inga Companeros ;-)
Kram!

Familjenlalloo, nej nej det har inget att göra med nationaldagen som infaller i september. Kanske har det blivit så stort i USA för att man har många Mexikaner som bor där och för att många Amerikner tycker det är gott med Mexmat och kul med Mexikanskt tema på fest. Why not, det är ju både gott och trevligt.
Kram!

Suzesan said...

Vad kul.och att vara så många olika som delar en tradition. Den där smoothien verkar god. Jag älskar smoothies.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Den där drycken låter ju inget vidare. Men annars ser det gott och trevligt ut med ert firande.
Cinco de Mayo är helt klart rätt stort i USA och som du säger så är det kanske inte så konstigt eftersom vi har så många mexikaner här.
Din smoothie ser både god ut och låter mycket nyttig.
Kram!