Monday, May 5, 2014

Första helgen i maj

Första helgen i maj bjöd på mixad väderlek. Äntligen äntligen efter en hel veckas evigt regnande så kikade solen fram på söndag. Underbart skönt att få njuta av en dag utomhus med cykeltur, vänner och picknick.

Regnet ser till att det bliviti väldigt grönt. Så otroligt grönt och vackert. Att cykla genom skogen gav lite djungelkänsla nästan. 


Vi cyklade med våra amerikanska vänner Aaron och Carol och deras döttrar. Stannade till här vid denna picknick plats med utsikt över dalen och vinfälten. Landskapet är just nu så grannt. Som ett gigantiskt lapptäcke i grönt och gult, åkrar och rapsfält. Mötte upp våra andra vänner Andreas och Constanze som är matte och husse till Chipotle.Grillade och njöt av det fina vädret.


 Lördagen bjöd däremot på uselt väder med regn och rusk. Kallt också med endast ynka 9 plusgrader. Vi åkte över till frankrike för att handla lite och passade på att gå lite på upptäcksfärd. Hittade två nya smultronställen. Dels hittade vi denna delikatessbutik med många goda ostar. Alla dessa franska ostar som är små hantverk i sig. Många av ostarna här inne var säkerligen handgjorda och långt från massproducerad hushålls ost. Hittade osten jag var ute efter här. Den godaste av dem alla med valnötshöje som ger en lite fin rostad nötsmak. Denna ost är farligt god.

Hittade också en ny vinbutik som vi inte varit inne i innan. Här kan man köpa vin på de flesta vanliga mataffärer men vilken skillnad det ändå är att komma in i en riktig vinbutik. Sortimentet här är helt fantastiskt och vinerna håller betydligt högre klass än de man hittar i vanliga butiker. Vi plockade varsin flaska Bordeaux vin. 


Det blev även ett litet besök på IKEA lördag eftermiddag. Hade inte varit där på ett tag. Fick se den nya omtalade lösgodis sektionen med egna ögon. Väldigt mycket folk på IKEA. Förmodligen inte bästa idéen att åka dit en lördag eftermiddag en regning dag men med lite vassa armbågar så tog man sig fram och fick med mig det jag skulle.

Idag skiner solen!!! Underbart. Ser redan fram emot min cykeltur till gymet. 
Ha en bra start på veckan.

8 comments:

eastcoastmom said...

Ljuvligt!

Annika said...

Härligt, härligt!!
OCh alla ostar, mums!!
OCH alla vyer du visar.
Här i US säljer IKEA inte lösgodis. Tror inte de kommer att börja heller. TYVÄRR!!!!!!
Kramar!!

Kattas Betraktelser said...

Fina bilder återigen. Även jag gillar valnötsost så det hade varit roligt att prova den osten som du fastnat för. Jag har funnit tryffelost och några är magiskt goda medans andra är mindre goda. Ser att du funnit smågodis också. Omgivningarna måste vara perfekta för att komma ut på cykeln. Kram

Charlotta Hemert Ljungblad said...

Vilka ostar! Och att kunna köpa vin sådär i en vanlig affär… vilken lyx! KRAM!

Anne-Marie said...

Nu har ni det fint hos er. Vilken grönska. Jag blir grön av avundsjuka. ;)
Väldigt vackert och att ni har så nära till dessa omgivningar.
Ostar som tillverkats på det sättet måtte smaka så mycket bättre än de "vanliga" man köper i affären.
Kan egentligen inte besöka någon IKEA eftersom det är MYCKET långt till närmaste varuhus. Lika långt som till Göteborg.
Kram!!

Desiree said...

Eastcoastmom, tackar.
KRam!

Annika, trist att de inte säljer lösgodis. Här började de med detta för ett par månader sedan. Gillar att de också säljer snaps och sådant så att man kan få tag på till midsommar och kräftskivor.
Kram!

Katta, tryffelosten låter väldigt god. Det finns så himla många goda ostar att prova. Det var underbart att komma ut en sväng. Det finns gott om små fina cykelvägar och stigar för att hika och vandra också.
Kram!

Anne-Marie, även om jag beklagat mig en smula efter en hel veckas regnande så har det trots allt blivit väldigt grönt och vackert. Älskar grönskan. Väldigt långt för dig till IKEA då förstår jag att det inte lönar sig att åka dit. Förmodligen billigare att försöka beställa det man hittar via nätet istället för att åka till närmsta IKEA. Man klarar sig för det mesta utan och hittar nya favoriter att ersätta med istället.
Kram!

Charlotta, ja det är en stor lyx. Ostsortimentet är enormt. Kul och spännande att botansiera och prova runt.
Kramar!

Anonymous said...

Oj ja vad gront ni har det! Det ar val det positiva med regnet da mojligen. Gront har vi det ocksa med andra ord.. och regnigt! Men vi fick ocksa lite sol i helgen sa kunde antligen ta oss till Tenby och campa.
Vilken harlig utflykt ni fick. Ser verkigen vackert ut!!
Kram

Desiree said...

Millan, härligt att ni fick sol så att det blev en fin camping helg. Kräver nästintill bra väder om man ska vilja köra lite camping. Har försökt skriva en lång kommentar två gånger på din blogg om er fantastiska resa men den försvinner alltid :-(
Kramar!