Thursday, May 1, 2014

Med hem i väskan från Sverige

Diverse magazin och tidningar, mmmm alltid lika efterlängtat och njutningsfullt. Även om min tyska numer börjar bli så pass bra att jag utan större problem kan köpa tidingar här och förstå så är det ändå något väldigt speciellt med att ha en svensk tidning att bläddra i. Det blir lite av en högtidsstund att krypa upp i soffan med en av dessa. 

Hittade en bra ny för mig vintidning på engelska på Arlanda. Hade ett väldigt bra reportage om italienskaviner som är favoriter för mig. Vin har blivit ett nytt intresse för mig sedan vi flyttade hit och jag går regelbundet på olika vinprovningar och försöker lära mig mer om druvor och viner.


Lite svenska tesmaker får helgfrukosten att bli lite extra god. Det finns gott om både löste och påste här. De stora välkända temärkena finns här också. Fruktte och olika örtte är väldigt populära här.

Även två burkar matjesill fick följa med i väskan denna gången. Det finns sill att köpa på IKEA men det är ju deras egna märke som duger men inte är riktigt lika gott som Abbas. Detta är förvisso inte abbas men vi hoppas på att den är god ändå.


Olika sorters knäckebröd. I sverige har ju marknaden för hårtbröd verkligen exploderat och det finns hur många olika och lyxiga sorter som helst att välja och vraka bland. Jättekul att botanisera lite och få med sig lite nya sorter hem. Visst finns det knäckebröd här också men det är mest de vanliga sorterna av Wasaknäckebröd. På IKEA finns Leksandsknäcket men inte mycket mer. 
Jag älskar ju kardemumma så jag kunde helt enkelt inte motstå dessa. Har faktiskt ännu inte provat dem. Får hugga in här till helgen.


 Det här är både mitt och C´s absoluta favorit knäckebröd. Så gott! Vi provade ju att baka lite knäckebröd själva i USA, kanske dags att återuppta detta för att få mer variation än det som finns i butikerna här.


Vi bor ju i ostlandet nummer ett och är bortskämda med massor av olika sorters goda ostar men älskade Västerbotten finns inte här. Till midsommar vill vi gärna kunna baka en västerbottenpaj så dessa fick följa med.


 C´s favorit är messmör. Jag gillar det inte så denna tub får han njuta av helt själv vilket han också gör. 


Däremot köpte jag med mig denna tub av svensk senap. Om vi inte kommer hem till jul hoppas jag att lite av denna tub ska räcka till just julskinkan.

Idag är det första maj och det är helgdag och ledigt här. Tyvärr har min antiregndans inte hjälpt och regnet fortsätter att droppa. Jag och C tänkte därför passa på att åka över till en lilla byn Badenweiler i tyskland som är känt som kurort och njuta av en härlig och skön spadag.

9 comments:

Annika said...

Trevligt med lite svennelista så hör på första maj!
Inget slår svenska tidningar. Faktiskt inte.
Jag läser många amerikanska, med stort nöje. Men får jag en svennetidning i handen är det som julafton. ÅÅÅÅÅ!!!
Härligt.
Brukar köpa på mig löste hemma i svedala också! det finns ju så mkt gott där.
Fast, numera köper jag rätt mkt löste på amazon också.
Kul med allt knäckebröd som finns hemma. Ser fram emot att smaka i sommar.
Messmör gillar inte jag heller.
Kul att se dina "gillar-lista".
Kramar!!!

Anna, Fair and True said...

Wilmas fikapinnar måste jag köpa nästa gång vi är i Sverige! Messmör saknar jag också men det är bara jag i familjen som gillar det :)

Desiree said...

Annika, jag tror att man njuter extra mycket av svenska tidningar just för att det är extra svårt att få tag på och sällan som man får sätta händerna med dem. Det blir extra efterlängtade. Kul att du gillade listan. Utbudet på knäcke har verkligen blivit jättestort under de senaste åren.
Kramar!

Anna, absolut, sååå goda! Messmör är något som man antigen gillar jättemycket eller inte alls verkar det som.
Jag glömde köpa med mig lite nypon och blåbärssoppa. Jag får be någon köpa med sig lite av detta som kommer i sommar.
Kramar!

eastcoastmom said...

Bara Sverige svenska tidningar har... Gillar också det mesta av dina inköp, utom messmör.

Desiree said...

Eastcoastmom,
hi hi ja messmöret är som sagt inte riktigt mitt inköp utan det är Calles. Jag rör inte den tuben ;-)
Kramar!

Anne-Marie said...

Kul att kunna ta med sig litet svensk mat.
Det enda jag numera egentligen saknar är Kalles Kaviar. I övrigt har jag nog ställt om mig och saknar min amerikanska "diet" när jag har varit i Sverige.
Svensk ost är väldigt god. Fattar inte varför amrisarna har så konstig och många gånger dålig ost.
Kram!!

Desiree said...

Anne-Marie, du får bunkra upp med Kalles kaviar varje gång du passerar förbi IKEA iallafall :-)
Ja ost är och förblir amrisarna dåliga på.
Kram!

Suzesan said...

Jag älskar knäckebröd. Mums.

Tänkte på det med messmör. Det hade jag i min sons välling när han var liten. Läste någonstans att det var bra för att det oljade tarmarna.
En tesked messmör i vällingflaskan. Han tyckte det var gott iallafall.

Kram
/Susanne

Kattas Betraktelser said...

Härligt att sedan finna. Jag tog alltid med mig Västerbottens ost och hårdbröd, liksom sörgårds te. Ktam