Thursday, May 22, 2014

Nya möten

Jag är så glad att jag kommit i kontakt med Anna som har bloggen Brev från bageriet. En glad svensk tjej som inte bara bor i samma stad som jag utan också bakar fenomenalt gott surdegsbröd. Den kvinnliga motsvarigheten av surdegs Martin Johansson som blivit så känd i Sverige. Lucky lucky me som älskar gott bröd. Anna bor här i Basel och hennes stora passion och fritidsintresse är att baka bröd. Sedan kör hon lite business som The running baker och springer och levererar bröd av dem som beställt via hennes blogg. Färskt nybakat supergott surdegsbröd med hemleverans, kan ju knappast bli bättre. 
Hon bakar lite olika bröd varje gång och annonserar på sin blogg då hon har bakat och plannerar att köra löp-leverans. Hur coolt är inte detta koncept? Hon är ruggit duktig på att baka bröd. Beställde dessa två olika bröd från henne.
Vilken treat, vilken helgfrukost jag och C fick njuta av. Rågsurdegsbrödet med blåbär och linfrön var speciellt gott. Otroligt saftigt och gott med spännande och god smak från blåbären. Helt beroende framkallande gott.


Förutom att baka och leverera bröd så lägger hon ut recpet på sin blogg och drömmer om att starta eget bageri. Jag kommer absolut att beställa mer från henne. 

SWEA känner ju de flesta svenska expats kvinnor till. SWEA som står för Swedish Women's Educational Association. Den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige som syftar till att främja det Svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition. 

SWEA finns både i Geneve och i Zurich här i Schweiz men nu ska SWEA även startas upp här i Basel. Jag har precis gått med i styrelsen för SWEA Basel vilket känns jättekul och spännande. Jag har redan träffat så många nya fantastiska och inspirerande kvinnor. Detta känns som ett utmärkt sätt att bredda sitt kontaktnät, ha kul, göra något nytt och utmanande och lära känna många nya roliga, intressanta och positiva människor av olika slag. 


Allra första mötet med info från systerföreningen SWEA Zurich hade vi på IKEA i förra veckan. Med oss hem fick vi också denna väldigt generösa Goodie Bag från IKEA.


Känns jättekul och spännande som sagt att vara med om att starta SWEA Basel. Lite pirrigt också att sitta med i styrelsen och vara med att dra igång det hela men en utmaning som jag ser fram emot. Jag ser fram emot många roliga och trevliga stunder med SWEorna. I Alabama fanns inte SWEA utan närmaste var i Atlanta vilket var lite väl långt bort för att kunna vara med. 

10 comments:

Anna, Fair and True said...

Men vad fantastiskt! Önskar det fanns en bagerska här i Bryssel!

Miss Marie said...

Avis! Både på brödet och att du har så många svenskar i närheten! Kul att du är med i styrelsen! :)

Desiree said...

Anna, så lycklig över detta :-)
Kram!

Marie, ja det är kul med SWEA och att som sagt få vara med och starta upp något från böjran är ju extra spännande. Även om jag gillar att baka bröd så har jag inte gett mig på surdegarna ännu så detta är underbart med denna hemleverans av gott surdegsbröd. Lyxigt.
Kram!

Anne said...

Tusan vilket gott bröd, ja utan att ha smakat så lovar jag att jag älskat de där bröden. Vilken lyx ha tillgång till det och ja, vilket coolt koncept med löprundor för utdelning. Gillar! Fanns det där jag bor skulle jag anlita. Du är ju själv så grym på att baka bröd också, ni njuter ofta av så smarriga frukostar med ditt eget bröd. Många gånger man dräglat framför skärmen :)

Vad kul med SWEA! Pirrigt och spännande, himla stort också du får vara med i styrelsen och i uppstarten av en SWEA i Basel som antagligen när den väl startat kommer finnas där i decennier. Verkar ju vara lite så tycker jag, när en SWEA väl startats på en plats så rullar den sen på hur länge som helst. Folk som byts ut bara. Spännande att få vara i med starten och så involverad som att t.om. vara i styrelsen.
Som jag förstått det kan SWEA vara lite hit or miss. Det kan, precis som du blivande verkar vara, otroligt berikande, energikick och med massor av fascinerande och härliga människor. Men jag har också hört om det motsatta, SWEA-föreningar där det mest varit en viss sorts ålder, en viss sorts personer och inte mycket mångfald alls utan ganska trist (typ bara 60+ förmögna damer som varit med för evigt).
Just så som din blivande SWEA låter, precis så skulle jag vilja ha det och då haka på direkt.
KRAM!

Kattas Betraktelser said...

Roligt att du funnit henne och hennes härliga bröd. Vilken bra idé. Jag bakade faktiskt bröd i KL och levererade till mina asiatiska vänner i condo complexet. De visste inte hur man bakade muffins. Roligt att du engagerat dig i SWEA. Jag var själv medlem i SWEA men var inte aktiv. Min devise är att umgås med locals för att lära mig kultur och språk och få vänner som var beständiga, dvs de som finns kvar. Lycka till med styrelsearbetet. Kram

Desiree said...

Anne, åh vad du är gullig. Detta är så lyxigt att få fantatiskt gott bröd hemlevererat som sagt. Jag ser verkligen fram emot att starta upp SWEA Basel. Känns spännande och pirrigt men jättekul. Jag tror det kan ge väldigt mycket på många plan.Hade ju inte tillgång till SWEA då vi bodde i AL eftersom det var för långt till närmsta SWEA förening. Vi som sitter i styrelsen är ett blandat och kul gäng så jag ser fram emot att bygga något med dessa tjejer.
Kram!

Katta, åh så kul att du bakade så pass och levererade till dina vänner. Jag kan tänka mig att man inte bakar så mycket i Asien. Inte så mycket bröd i det Asiatiska köket. Jag vill gärna ha ett blandat umgänge och det är inte alls så att jag bara söker mig till svenskar utan vi har ett ganska bra och mixat umgänge vilket är jättekul. Men just att få sitta med i styrelsen och starta upp något sådant här tror jag är väldigt bra för mig att utöka mitt kontaktnät, det ser också bra ut på mitt CV då jag söker jobb att jag varit företagsam och drivande i något ja förutom att det är kul att var med och göra detta som sagt. Jag umgås gärna både med folk som är locals och de som går här på kontrakt och kanske inte stannar så länge. Jag har lärt mig från mina erfarnheter i Alabama att inte vara kräsen utan hålla sinnet öppet.
Kram!

Anne-Marie said...

Vilken kul idé med brödleveranser på det sättet. Läste litet av kommentarerna på hennes blogg och att man lägger pengarna i till exempel brevlådan och får sitt bröd där. Trevligt med den sortens affärsverksamhet. :) Vilken lyx att ha sådant gott bröd i närheten.
Så spännande att du skall vara med i uppstartandet av SWEA i Basel. Good for you! :) Du kanske till och med kan hitta jobbkontakter genom SWEA framöver. Självklart finns det ingen SWEA där jag bor. Tror den närmaste finns i San Francisco. Alldeles för långt.
Kram!!

Millan said...

Men ah.. vilka bilder pa brod. Vad gott det ser ut!! Maste genast kolla in hennes blogg. Vilken lyx for er att ha en svensk bagerska i samma stad! Just att fa ga en brodbakningskurs star hogt pa min onskelista nu. Men jag skulle ju vilja ga en svensk kurs och anvanda fars jast och inte en engelsk... Far komma till Basel och lara mig kanske? :-D

Men gud vad skoj med Swea!! Jatte roligt att du engagerar dig och ar med och startar upp. Vad skoj det ska bli att hora mer om vad ni hittar pa.

Kram

Desiree said...

Anne-Marie, ja brödet är en sådan god lyx som sagt. Ja jag tror SWEA kan vara kul och bra på flera sätt.
Kram!

Millan, ja super lyxigt :-)
Ha en fin helg.
kram!

Suzesan said...

Vilken bra idé att sälja bröd så där. Fantastiska.

GRATTIS till styrelseposten I SWEA och helt nytt så kul att kunna vara med och utforma det. Så får du med den svenska delen där i ditt nya land.

Kram
/Susanne